Kaymakam Ağustos’ta geliyor

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 6 Aralık 2012’de çıkan Büyükşehir Kanunu kapsamında ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı Belediyesi’ni ziyaret etti. Dün saat 14.00’da Kapaklı’ya gelen Vali Yerlikaya, h

Kapaklı 14.03.2013 19:53:00 0
Kaymakam Ağustos’ta geliyor

 MANDALI TARAFINDAN KARŞILANDI

Belediye Binası önünde Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Yerlikaya, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaklaşık 45 dakika Başkanlık makamında basına kapalı görüştü. Daha sonra Belediye Meclis Toplantı Salonu’na geçen Yerlikaya, Kapaklı Belediyesi’nin ilçe olma süreci hakkında İrfan Mandalı’dan bilgi aldı. Kapaklı’nın 1986 yılına kadar köy tüzel kişiliği ile yönetildiğini belirten Mandalı “1986’da Belde Belediyesi statüsüne yükselen Kapaklı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli Devlet erkânının takdiri ile ilçe statüsüne yükselmiştir” bilgisini verdi. Büyükşehir Kanunu ile Karaağaç Beldesi ile Pınarça, Uzunhacı, Karlıköy, Yanıkağıl ve Bahçeağıl köylerinin Kapaklı’ya bağlandığını anımsatan Başkan İrfan Mandalı, yaklaşık 3 bin hektar olan alanın bu sayede 20 bin hektarı geçtiğini ifade etti. Mandalı tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin anlatıldığı slayt gösterisi izlendi.
 

NET GÖÇ HIZI EN YÜKSEK OLAN İL

Slayt gösterisinin ardından konuşma yapan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da, 26 yıl önce Belde statüsünde hizmet vermeye başlayan Kapaklı’nın her geçen yıl daha da büyüyüp geliştiğini ifade ederek “Tekirdağ nüfusu 1 Ocak 2013 itibari ile 853 bini aştı. Türkiye’de net göç hızı en yüksek olan il Tekirdağ’dır. Tabi Kapaklı da bundan nasibini almaktadır. Her geçen gün büyüyüp gelişmektedir. Bu durum Ankara’nın da dikkatini çekmiş olacak ki onca ilçe başvurusu içinde başvurusu kabul edilen iki ilçeden biri oldu” dedi.
 

BÜYÜKŞEHİRİN KARDEŞ BELEDİYESİ OLDULAR

Vali Yerlikaya, Büyükşehir Kanunu’nun ardından Tekirdağ Merkez İlçe’nin adının değiştiğini ve Süleyman Paşa olduğunu anımsatarak “24 belde ve 257 köy de mahalle statüsüne dönüştürüldü” dedi. Köyleri küçümsemediklerini söyleyen Yerlikaya, köylerin, büyükşehirin birer kardeş belediyesi olduğunu ifade etti. “Tekirdağ’ın kullanılabilir kaynağı da 3,5-4 kat büyüyecek” diyen Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü. “1/25000’lik Çevre Düzeni Planlarımız daha önce Ankara tarafından yapılıyordu. 2014 seçimlerinden itibaren Çevre Düzeni Planlarımızı biz yapacağız. Nerenin Sanayi Alanı, nerenin Tarım Alanı, nerenin Enerji alanı olacağına sizler karar vereceksiniz”
 

KAPAKLI HALKI İKİ KAT FAZLA SEVİNİYOR

Büyükşehir Kanunu ile birlikte Tekirdağ’ın tüm mülki sınırlarının Belediye Hizmet Alanı haline geleceğini söyleyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Kapaklı halkının Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasına 2 kat daha fazla sevindiğini belirterek “Çünkü hem ilçe oldunuz, hem de Büyükşehir oldunuz” dedi.
 

KAYMAKAMLIK BİNASINA İHTİYAÇ VAR

Vali Yerlikaya, Kaymakam atamasının da Ağustos ayında yapılacağı müjdesini verdi. İlk iş olarak geçici bir Kaymakamlık Binası’na ihtiyaç olduğunu söyleyen Yerlikaya, “İlerleyen zamanlarda uygun bir yer bulup, Valilik olarak yeni bir Kaymakamlık Binası inşa edeceğiz. Bölgeye Adliye Binası’nın gelip gelmeyeceği konusunda konuşmak için çok erken. Fakat nüfusun kalabalık olması nedeni ile Adliye Binası’nın da en kısa sürede geleceği kanaatindeyim” şeklinde konuştu.
 

HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya son 10 yılda ülkede çok güzel gelişmelerin yaşandığını, bundan sonra her şeyin daha da güzel olacağını belirtti. Tekirdağ sınırları içinde 96 bin sigortalı istihdam olduğunu söyleyen Yerlikaya, “İlimizde bin 371 sanayi kuruluşu var. Memurlarla birlikte çalışan kesim sayısı yaklaşık 276 bindir. Tarım ve Hayvancılığın güçlü olduğu bir ilimiz var. Ayrıca Sanayi alanında da Türkiye’de ilk 10’dayız. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre nüfusumuz 2023 yılında 1,6 milyonu bulacak” dedi.
 

KAPAKLI’NIN ÖNÜ DAHA DA AÇILDI

Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile Kapaklı’nın önünün daha da açıldığını ifade ederek “Ülkenin en seçkin OSB’lerine komşusunuz” diye konuştu. ‘İnsanları Yaradan’dan ötürü severiz’ anlayışı ile insanlara yaklaşan ve gelen kaynağı ‘emanet’ anlayışı ile kullanarak halka hizmet eden herkesi kutluyorum” diyen Vali Yerlikaya, Kapaklı’nın ilçe statüsüne kavuşmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.
 

OKULLARLA İLGİLİ CİDDİ İHTİYAÇLAR VAR

Büyükşehir Kanunu ile 2014 yerel seçimlerinde İl Özel İdaresi’nin de kapanacağını söyleyen Yerlikaya, Kapaklı’nın okullarla ilgili ciddi ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek “Buraya bu yıl bir ilkokul yaptırıyoruz. Bunun yanında Kapaklı Çerkezköy arasına 100 dönümlük, Ergene Çorlu arasına 100 dönümlük ve Tekirdağ Merkez’e 100 dönümlük olmak üzere 3 eğitim kampusü yapacağız ve bahse konu ilçelerdeki tüm liseleri bu alanlara taşıyacağız” dedi.
 

KAMU KURUMLARI KAPAKLI’DA DA OLACAK

İlçe altyapı hazırlıklarının devam ettiğini ve bunun keyifli bir süreç olduğunu belirten Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Çerkezköy’de gördüğünüz kaç tane kamu kuruluşu varsa hepsi Kapaklı’da da olacak. Fakat bunları yaparken, bunu bir fırsat olarak değerlendirmemek gerekiyor. Kapaklı’nın ilçe olunmasına izin verildi. Kapaklı’yı ilçe yapacak olanlar ise bizleriz. Bunun için birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 

KAPAKLI’YI İZLEDİ

Konuşmasının ardından belediye binasını gezen Vali Yerlikaya, Başkan İrfan Mandalı’dan belde hakkında bilgiler aldı.  İrfan Mandalı, Vali Yerlikaya ve beraberindekilerle birlikte belediye Binası’nın üstüne çıkarak Kapaklı’yı tanıttı. Sonrasında Pınar Bulvarı’nda vatandaşlarla ve esnaflarla da sohbet eden Vali Yerlikaya, Kapaklı Kurs Yeri ile Kapaklı Anaokulu arasındaki alanın Kaymakamlık Binası için uygun olabileceğini belirterek, bu konuda araştırma yapılmasını istedi.
 

ZİYARETTE HAZIR BULUNDULAR

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın Kapaklı ziyaretinde Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İl AFAD Müdürü Recep Erol, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, M. Zeki Gürcün, Sami İkizler, Abdurrahman Çiçek ve Ercan Çorbacı, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ayhan Arslan ve Osman Aşık, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Serat, Adem Sekmen, Aziz Özkan ve Serpil Sevgi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan ile Mahalle ve Köy Muhtarları da hazır bulundu. 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10