“Çerkezköy ve Kapaklı arasında kaldık”

İnceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere önceki gün Kapaklı’ya gelen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Kapaklı’daki ziyaretlerinin ardından Pınarça Köyü’nü de ziyaret etti.

Kapaklı 15.03.2013 17:54:00 0
“Çerkezköy ve Kapaklı arasında kaldık”

 PINARÇA KÖYÜ’NÜ DE ZİYARET ETTİ

Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra, İl Genel Meclis Üyeleri M. Zeki Gürcün, Sami İkizler, Abdurrahman Çiçek, Ercan Çorbacı ve Hasan Karaca, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz ile birlikte Pınarça köyünü ziyaret eden Vali Yerlikaya, köylülerin talep ve sıkıntılarını dinledi.
 

32. KÖY ZİYARETİ

Köy ziyaretleri kapsamında ziyaret ettiği 32. Köyün Pınarça olduğunu söyleyen Vali Ali Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “2014 yerel seçimlerinden sonraki ilk sabaha Büyükşehir Belediyesi çatısı altında merhaba diyeceksiniz. Sizlerin helal oylarıyla seçilen insanlar size çok daha büyük imkanlarla hizmet etmeye başlayacak”  
 

BUYURGAN BİR VALİ DEĞİLİM

Tekirdağ halkını daha yakından tanımak amacıyla ilçe, belde ve köylere ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Vali Yerlikaya “Göreve geldiğim günden beri ziyaret etmediğim 3-4 belde ve 225 köy kaldı. Buraları da en kısa süre içerisinde ziyaret edeceğim. Vatandaşlarla birlikte olmak bize güç veriyor. Ben buyurgan bir vali değilim. Sizin içinizden biriyim. Bana nasıl bir sevgi ile yaklaşılmasını istiyorsam ben de insanlara aynen o şekilde yaklaşırım” dedi.
 

KÖY ZİYARETLERİNİN AYRI BİR DEĞERİ VAR

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, köy ziyaretlerinin kendisi için ayrı bir değeri olduğunu ifade ederek “Köylerimizde yaşlı nüfus çoğunlukta. Biz hala büyüklerimizden öğrenecek çok şeyimiz olduğuna inanıyoruz. Çünkü bereket büyüklerle gelir” dedi. Tekirdağ’da Valilik yapmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Yerlikaya, “Devlet bizleri, vatandaşın gönlüne girerek hizmet etmemiz için görevlendirdi. Biz sizleri Allah için seviyoruz. Allah birlik beraberliğimizi arttırsın. Şehitlerimizin şefaatini üzerimizden eksik etmesin” şeklinde konuştu.
 

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI ARASINDA KALDIK

Konuşmasının ardından Vali Yerlikaya, Pınarça halkının istek ve şikayetlerini dinledi. Yollarının çamur içinde olduğunu, çöplerinin artık zamanında toplanmadığını, bazı noktalarda kanalizasyon hattının olmadığını ve sularının çamurlu aktığını belirten köy sakinleri “Çerkezköy Belediyesi ile Kapaklı Belediyesi arasında kaldık. İki belediye arasında sıkıştık kaldık. Üvey evlat muamelesi görüyoruz. Çerkezköy Belediyesi tarafından açılan yeni kuyudan resmen çamur akıyor. Çerkezköy Belediyesi çöplerimizi de toplamıyor. Çöp arabası 4-5 günde bir geliyor” şikayetlerinde bulundu.
 

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’Nİ SORUMLU TUTMAK YANLIŞ OLUR

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da tüm bu olumsuzluklardan Çerkezköy Belediyesi’ni sorumlu tutmanın yanlış olacağını ifade ederek “Çünkü yeni kanunla birlikte köyler artık Çerkezköy Belediyesi sorumluluk alanından çıkarıldı. Çerkezköy Belediyesi, yetkilerinin kısıtlanması nedeni ile çalışmalarını tamamlayamadan su kuyusunu teslim etmiş olabilir. Şuan köylerimiz iki arada bir derede kalmış durumda. Ne Çerkezköy Belediyesi’nin ne de Kapaklı Belediyesi’nin burada bir çalışma yapma yetkisi yok. Fakat eğer Valimiz bize gerekli talimatı verirse biz en kısa zamanda bahse konu eksiklikler hakkında çalışmalara başlayabiliriz” dedi.
 

SUDAN NUMUNELER ALINACAK

Köy sakinlerinin şikayetleri üzerine konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, en kısa zamanda Pınarça Köyü’ne İl Özel İdaresi’nden yetkilileri yollayacağını ifade ederek m “İlk iş olarak köyün sularından numuneler alınacak. Hıfzıssıhha Enstitüsü’nde tahlil edilecek ve raporlar köy kahvesinin camına asılacak. Eğer sularda dediğiniz gibi bir kirlilik varsa, konuyla ilgili çalışmalar yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
 

SIKINTILAR GİDERİLECEK

Vali Yerlikaya, köy halkının yol, kanalizasyon ve temizlik konusundaki sıkıntılarının giderilebilmesi için Kapaklı Belediyesi’ne gerekli üst yazıyı yazacaklarını ve Kapaklı Belediyesi tarafından bu eksikliklerin de en kısa sürede giderilmesinin sağlanacağını belirterek “Sizi dinledim ve haklı olduğunuzu gördüm. Fakat konuyla ilgili İrfan Mandalı ve Ali Ertem’i de dinlesek onların da kendilerine göre haklı olduklarını göreceksiniz. Zaten herkes kendine göre haklı olduğu için işin içinden çıkılamıyor. Bunun için Tekirdağ Büyükşehir oldu. Keşke Tekirdağ 10 yıl önce Büyükşehir olsaydı” dedi.    
 

YERLİKAYA’DAN KURAN KURSU SÖZÜ

Pınarça Köyü ziyaretine köy kahvesine gelen köy sakinlerinden Benimser Kuzular’ın eskiden muhtarlık binası olarak kullanılan fakat bugün kullanılmayan binanın Kuran Kursu olmasını talep etmesi üzerine konuşan Vali Yerlikaya, köy halkının da bu isteğe sıcak baktığını görünce bahse konu alanda gerekli tadilat çalışmalarının yapılacağı sözünü verdi. 
 

BÜYÜKYONCALI’YI DA ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Pınarça Köyü ziyaretinin ardından Büyükyoncalı’yı ziyaret etti. Vali Yerlikaya burada Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ve Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer, İl Genel Meclis Üyeleri Nedret Özer ve Nazmi Duygu tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer, Vali Yerlikaya’ya belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Kanunu ile yetkilerinin sınırlandığını kaydeden Sezer, “Belediyemizin acil ihtiyaçları ile ilgili proje çalışmalarını tamamladık. Önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek projelerle ilgili Mahalli İdarelerden destek isteyeceğiz. Projeler kapsamında caddemizi yenilemeyi, yeni bir Pazar yeri inşa etmeyi istiyoruz. Nisan Ayı itibari ile dere ıslah çalışmalarına başlanılacak” dedi. 
 

15 KİLOMETRE AZALACAK

Ziyarette konuşan İl Genel Meclis Üyesi Nedret Özer, Saray, Büyükyoncalı ve Kapaklı’nın asıl sorununun yol sıkıntısı olduğunu belirtirken, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner de, “Saray çevre yolu projesinin müteahhidi ile görüştüm. Bu ay içinde çalışmalara başlanılacağını ve 2013 yılı içerisinde önemli bir kısmının tamamlanacağını söyledi” şeklinde konuştu. Özellikle Büyükyoncalı Velimeşe yolunun kendileri için hayati önem taşıdığını kaydeden Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer ise, bu yolun yapılması ile birlikte hastane ile aralarındaki mesafenin daha da kısalacağını, Büyükyoncalı Velimeşe arasındaki yolun 15 kilometre daha azalacağını belirtti.    
 

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞIYORUZ

Büyükyoncalı’nın bir diğer sıkıntısının ise elektrik olduğunu söyleyen İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Duygu, “Mevcut trafolarımız artık yeterli olmuyor. Bu nedenle sık aralıklarla elektrik kesintileri yaşıyoruz” dedi. Yol probleminin en kısa sürede çözülmesinin hem Büyükyoncalı hem Saray hem de Kapaklı halkı için oldukça faydalı olacağını söyleyen Yerlikaya, “İnşallah en kısa sürede yeni yolumuz yapılacak ve hizmete açılacak. Böylece Kapaklı’da Pınar Bulvarı’nda yaşanan trafik sorunu da kendiliğinden ortadan kalkmış olacak” dedi. TREDAŞ’ın ise özelleştiğini anımsatan Vali Ali Yerlikaya, “Bu tür konulara EPDK bakıyor. Bunun için kendileri ile görüşülebilir” dedi. Vali Yerlikaya, daha sonra Büyükyoncalı’dan ayrıldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10