Sarıoğlu’ndan sanayicileri ucuz elektrik müjdesi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından geleneksel hale getirilen Dayanışma Gecesi’nin bu yıl 4.’sü düzenlendi. Gecede konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, sanayi

Çerkezköy 17.03.2013 16:45:00 0
Sarıoğlu’ndan sanayicileri ucuz elektrik müjdesi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından geleneksel hale getirilen Dayanışma Gecesi’nin bu yıl 4.’sü gerçekleştirildi. ÇOSB 4. Dayanışma Gecesi, bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi İstanbul Polat Renaissance’de düzenlenirken, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan misafirleri kapıda karşıladı. 

 

SIRADA KONFERANS SALONU VAR

Geceye katılan davetliler, geceye özel olarak hazırlanan ÇOSB panosu önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kokteylin ardından yemeğe geçildi. Gecenin açılış konuşmasını yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu,  Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi katılımcılarının en verimli, en karlı üretimi gerçekleştirebilmesi için gerekli her türlü altyapı yatırımını yaptıklarını belirtti. ÇOSB’nin, ülkemizin örnek, çevreci ve en önde gelen OSB’lerinden biri haline geldiğini belirten Sarıoğlu, bu yıl modern Bölge Müdürlüğü Binasına taşındıklarını, sırada ise Trakya’nın en büyük Konferans Salonu’nu sanayicilere kazandırmak olduğunu söyledi.
 

İŞ GARANTİLİ EĞİTİM

Sanayicilerin en büyük gereksinimlerinin kalifiye eleman olduğuna dikkat çeken Ömer Sarıoğlu, bu ihtiyacın giderilmesi için de 2 bin öğrenci kapasiteli okul binası yapımı çalışmalarına başladıklarını ve bu okulda iş garantili eğitimin verileceğini ifade etti.
TUBİTAK’a ÇOSB’nin karbon salınım miktarını hesaplattıklarını ve dikmeleri gereken ağaç sayısını öğrendiklerini söyleyen Sarıoğlu, TUBİTAK hesaplamalarına göre ÇOSB olarak 100 bin ağaç dikmeleri gerektiğini, son 1 yıl içinde Çorlu-Çerkezköy yolu ve TEM yolu etrafına toplam 100 bin ağaç diktiklerini ifade etti. Sarıoğlu, çevreye karşı sorumluluğunun farkında olan yönetimin ağaçlandırma çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.
 

ELEKTRİKTE YÜZDE 7 İNDİRİM

Her yıl olduğu gibi bu yıl da sanayicilere müjde veren Sarıoğlu, “ÇOSB katılımcıları 2013 yılı Nisan ayında elektrik enerjisini yüzde 7 indirimli olarak kullanabilecek. Bahse konu indirimle yaklaşık 1 milyon 500 bin TL bölgemizde kalacak” dedi. 
 

TEKİRDAĞ, TRAKYA’NIN İNCİSİ

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da gecede yaptığı konuşmada Tekirdağ’da göreve 18 Ağustos 2012 tarihinde başladığını anımsattı. Tekirdağ’daki görevinin 6. ayı içerisinde olduğunu ve bu kentte ülkeye hizmet ettiği için gurur duyduğunu ifade eden Yerlikaya “Trakya Türkiye’nin Batı yakası, Tekirdağ ise adeta Trakya’nın incisidir. Çerkezköy OSB ise ülkedeki 264 OSB içinde ilk 4’te yer almaktadır” şeklinde konuştu. Tekirdağ’ın 1975 yılından beri hızlı bir şekilde sanayileştiğini dile getiren Vali Yerlikaya, Tekirdağ’da 1371 aktif sanayi kuruluşu, 11 OSB, 1 Avrupa Serbest Bölgesi ve 7 Islah OSB bulunduğunu söyledi.  
 

HAZİRAN AYINDA İHALEYE ÇIKACAĞIZ

Valilik olarak Ergene Eylem Planı çerçevesinde bölgede sanayi oluşumuna yön verme gayreti içinde olduklarını söyleyen Yerlikaya, amaçlarının ÇOSB’de ne varsa, aynılarının diğer 10 OSB’de de olmasını sağlamak olduğunu ifade etti.  1 Mart 2013’te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile Ramada Otel’de sanayici ve işadamları ile toplantı yaptıklarını söyleyen Vali Ali Yerlikaya, Bakan Ergün’ün bu atmosferden çok etkilendiğini ve bölgede yapılması planlanan Arıtma Tesisleri için kredi sözü verdiğini belirterek “İnşallah Haziran ayı içinde Arıtma Tesisi için ihaleye çıkacağız” dedi.
 

ÇOSB BUNLARLA YETİNMEYECEKTİR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile bir kez daha gurur duyduğunu söyleyen Yerlikaya “215 sanayicimizi aileleri ile birlikte ağırlayarak, ÇOSB’nin büyük bir aile olduğunu herkese göstermiş oldunuz. ÇOSB ihracata giden mal üretiminde 7. Sırada. 3.7 milyar dolar ihracat yaptınız. 130 bin kişiye iş imkanı sunuyorsunuz. Bunlar gurur verici ama ÇOSB bunlarla yetinmeyecektir. Her zaman daha da ileri gitmek için çaba gösteren bir yönetime sahipsiniz” dedi.
 

KATILIM YOĞUN OLDU

ÇOSB Yönetimi ev sahipliğinde düzenlenen 4. Dayanışma Yemeği etkinliğine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Denetleme Subayı Piyade Albay Fazıl Tan, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şube Başkanı Özber Çetin ve eşi Aslı Çetin, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan ve eşi Ayşe Doğan, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, ÇOSB katılımcıları, ÇOSB’de faaliyet gösteren firmaların üst düzey yöneticileri ve eşleri katıldı.
 

FUNDA ARAR SAHNE ALDI

Konuşmaların ardından katılımcılar Grup Nota’nın canlı performansı eşliğinde yemeklerini yedi. Gecenin ilerleyen bölümünde ise ünlü sanatçı Funda Arar sahneye çıktı. Funda Arar’ın seslendirdiği şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden katılımcılar gönüllerince eğlendi. Funda Arar’ın Ömer Sarıoğlu’nun kızı Başak Sarıoğlu ile yaptığı mini düet dinleyicilerden büyük alkış aldı.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10