Gölet feryadı meclis gündeminde

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Muratlı İlçesi Balaban Köyü’nün ‘gölet’ feryadını Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, Balabanlılar’ın tarım ve hayvancılığ?

Tekirdağ 18.03.2013 21:10:00 0
Gölet feryadı meclis gündeminde

 Çerkezköy Haber - CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Muratlı İlçesi Balabanlı Köyü’nün gölet sorununu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a sordu. TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, Balabanlılar’ın geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamakta olduğunu ifade etti. 

 

MAHSUL ÜRETİMİNİ ARTIRMAK İSTİYORLAR

Vatandaşların dilekçelerini İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü aracılığı ile Devlet Su İşleri Edirne 11. Şube Müdürlüğü’ne sunduklarını belirten CHP’li Yüceer,  böylelikle Balabanlılar’ın köyün en önemli geçim kaynağı olan hayvancılığın gelişimine katkı yapmak, mahsul üretimini artırmak istediklerini ifade ederek “Ancak köyün hemen yanı başına, meraların olduğu yere bir taş ocağı kurulması planlanıyor. Meraların yanı başında kurulması planlanan taş ocağı, bitki örtüsünü tahrip edecek, tarım alanlarının toprak yapısı taş ocağından çıkan kireç tozundan dolayı bozulacak, tarım ve hayvancılığa büyük zarar verecektir. Bu nedenle köylüler, taş ocağının kurulmasına karşı çıkmaktadır” dedi.
 

BÜROKRASİYE SIKIŞIP KALDI

Taş ocağı projesiyle, gölet projesinin bir arada olamayacağını ifade eden Yüceer, ‘Balabanlılar konunun bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı DSİ’den ‘Burada gölet yapacağız’, DSİ de Bakanlık’tan ‘Burada taş ocağı projemiz var’ yazısını bekliyor. Balabanlı’nın göleti bürokrasiye sıkışıp kaldı” diye konuştu.
 

BAKAN’A SORULAR

CHP’li Yüceer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a, “Bakanlığınızın bölgeye gölet yapılması için başvuru yapılmasından haberiniz olmuş mudur? Olmuşsa taş ocağı projesini iptal etmeyi düşünüyor musunuz? Meranın hemen yanına kurulmak istenen taş ocağının planlarını değiştirip başka yöne kaydırmayı düşünüyor musunuz? Meranın yanı başına taş ocağı kurulmasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? ÇED raporu hazırlanırken taş ocağının tarıma ve hayvancılığa, insan sağlığına vereceği zarar araştırılmış mıdır?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, ‘DSİ’den bize burada gölet yapacağız’ yazısının gelmesini gerektiğini söylemektedir. DSİ de bizim burada taş ocağı projemiz var yazısını beklemektedir. Balaban Köyü,  kurumların kendi aralarındaki yazışmaya mı kurban edilmektedir? İktidarınız döneminde kaç hektar alan mera özel sektöre kiralanmıştır?” sorularını sordu.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10