Erzurumlular gecede bir araya geldi

Erzurum’un Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 95. yıldönümü dolayısıyla, Çerkezköy-Kızılpınar ve Veliköy Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen gecede

Çerkezköy 18.03.2013 21:13:00 0
Erzurumlular gecede bir araya geldi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy ve beldelerde bulunan Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri bir gece düzenledi.

 

VELİKÖY DÜĞÜN SALONU’NDA DÜZENLENDİ

Veliköy Düğün Salonu’nda Cumartesi gecesi saat 19.00’da düzenlenen gece, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Münik Doğan’ın Kuran-Kerim okumasının ardından Veliköy Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zakir Diler, Kızılpınar Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Kurt ve Çerkezköy Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın programa katılanlara teşekkür etti.
 

“ONLARI ANMAK VE SAYGI DUYMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

Üç dernek başkanını bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir “Dernek başkanlarımız böyle bir geceyi düzenleyerek gerçekten büyük bir adım atmışlardır. Bizler kurtuluşları yaşamalıyız ve her anlamda anmalıyız. Çünkü dedelerimizi anmak ve onlara saygı sunmak hepimizin görevidir. Gençlerimize tarihimizi anlatmalıyız ki ileriye daha güvenli ve bilinçli bir şekilde yürüyebilsinler. Aziz vatanımızın her toprağını kanları ile sulayan aziz şehitlerimizi rahmet ve nimetle anıyorum. Büyük kahramanlarımız Nene Hatun, Kazım Karabekir o dönemdeki çabaları ile yokluk içinde ülkemizi kurtararak böyle büyük bir Türkiye Cumhuriyeti kurulmasına ve bizlerin onların fedakarca yaptıklarına birlik ve beraberlik çerçevesinde yürümemiz gerekiyor” diye konuştu.
 

“ERZURUM DEYİNCE TÜYLERİM ÜRPERİYOR”

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da “Bu geceye Türkiye’nin her bölgesinden gelen misafirlerimiz bu birlik ve beraberliği bir kez daha göstermişlerdir. Erzurum deyince insanın tüyleri ürperiyor. Erzurum denince vatanın şanına şerefine ve tarihe şan şerefle geçen bir memleket olarak aklımıza geliyor. Erzurum deyince kurtuluş meşalesinin yakıldığı bir il olarak aklımıza geliyor. Erzurum deyince akla kendini kara, fırtınaya, Rusya’ya siper etmiş bir il geliyor. Erzurum deyince bayrağına, vatanına ve milletine bağlı yeri geldiği zaman canını seve seve verecek o genç nesiller geliyor. Erzurum deyince fetullah hocalar geliyor. Erzurum diyince Kazım Karabekirler, Nene Hatunlar geliyor. Erzurum diyip geçmeyin. Erzurum,  Türkiye için gerçekten kendini doğuda siper etmiş hiçbir zaman düşman egemenliği altında yaşamamış ve durmamıştır” dedi.
 

“GEÇMİŞİMİZİ ANLATALIM”

Bazı kişilerin Ermeni meselesinden bahsettiğini ifade eden Korkmaz “Erzurum’un neresini kazarsan kaz Erzurumluların kemikleri ve cesetleri çıkıyor. Bunu görmüyorlar mı? Erzurum o yüzden kutsaldır. Bu birlik ve beraberlik için Erzurumlular Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda Alevisi, Kürdü, Türkü, Çerkezi ile sırt sırta milli mücadele için mücadele etmiştir. Geçmiş atalarımızı dedelerimizi hatırlayalım. Ne olur birlik ve beraberlik daim olsun. Geçmişini tanımayan geleceğini emin adımlarla yürüyemez. Onun için geçmişimizi tanıyalım. Geleceğimize emin adımlarla gidelim. Geçmişi de gençlerimize anlatalım. Başımızı iki elimizin arasına alalım ve geçmişimize uzanalım. Geçmişi yavrularımıza iyi anlatalım. Allah bir daha bize İstiklal Marşı yazdırmasın ve o günleri bir daha asla yaşatmasın” diye konuştu.
 

“BU SÖZÜ KULAĞIMIZA KÜPE ETTİK”

Derneklerin sivil toplumların toplandığı yerler olduğunu ifade eden Korkmaz “Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Derneklerde siyaset, menfaat olmaz. Bu olmadığı için Erzurumlular bir araya gelebiliyorlar. Gereğinde yumruğunu masaya vurup hakkını ve hukukunu arayacaktır. Yeri geldiği zaman siyasete de gerekli mesajı verecektir. Erzurumlular her şeyi yerli yerinde yapar. Kendileri ile her zaman gurur duymuşumdur. Cahit Başkan Belediye Başkanı olduğum zaman bana ‘başkan sizden sadece yüzümüzü kızartacak hareket yapma’ demişti. Bu sözü her zaman kulağımıza küpe ettik. Allah’a yalvardık. Arkadaşlarımla şu görevi sonuna kadar yapmayı nasip etmesi için dua ettik. Şimdiye kadar hiçbir Erzurumlu ve vatandaşın yüzünü kızartacak bir şey yapmadık ve İnşallah Allah’ım bundan sonra da yaptırmaz” diyerek konuşmasını tamamladı.
 

HALK OZANLARI SAHNEYE ÇIKTI

Konuşmaların ardından sahneye Mustafa Haznedar ve ilahi grubu çıktı. Albümünde yer alan ilahileri söyleyen Mustafa Haznedar “Yalan Dünya” ilahisinde ise dinleyenleri duygulandırdı. Mustafa Haznedar ve ilahi grubunun ardından Erzurum Bar ekibi sahneye çıkarak yöresel oyunlarını sergiledi. Program, Anadolu’da aşıklık geleneğini sürdüren Aşık Nuri Çırağı, Aşık İhsan Yavuzer, Aşık Erol Ergani, Aşık Fuat Çerkezoğlu, Aşık Rahim Sağlam, Aşık Ertuğrul Ataç, Aşık Zikri Alyar’ın türküleri ile son buldu. Büyük bir coşkunun yaşandığı etkinlikte çekiliş yapılırken, kazananlara çeşitli hediyeler takdim edildi. Programın sonunda Müslümoğulları İnşaat sahiplerinden Sümmani Çelik, halk ozanlarına günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.
 

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Düzenlenen geceye Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün ve Hasan Karaca, Avrupa Serbest Bölge Müdürü Eyüp Daşkın, Çerkezköy İlçe Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Aydemir, Veliköy ve Kızılpınar Belediye Meclis Üyeleri, İstanbul’da bulunan dernek yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, iş adamları ve yüzlerce vatandaş katıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10