Herkese eşit mesafedeyiz

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe başkanlığında basın açıklaması yaptı. Kapaklı Teşkilatına Başkan aday adayı olması muhtemel kişilerin her birine Çerkez

Çerkezköy 20.03.2013 00:18:00 0
Herkese eşit mesafedeyiz

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy İlçe Başkanı Alaeddin Demirbağ, dün saat 14.00 da teşkilat binasında basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında birçok konuya temas eden Demirbağ öncelikle Şehitler haftası nedeniyle bütün şehitlere rahmet ve mağfiret dileklerinde bulundu.

 

KARDEŞÇE YAŞAMANIN TEMELLERİNİ ATTILAR

Demirbağ “Bize bu güzel ülkeyi armağan etme adına canını feda eden bütün şehitlerimize ve atalarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye’de yaşayan insanlarımızın, yurt savunmasında hiçbir etnik ayrım yapılmaksızın omuz omuza gerçekleştirmiş oldukları savaşlar daha sonra yaşayacak olanların kardeşliğinin temellerini atmışlardır. Van, Hakkâri, Muş, Gaziantep, Manisa ve daha birçok ilimizden yüz binlerce insan yurt savunmasında omuz omuza cephelerde savaşmışlardır. Bu savaşı gerçekleştiren insanlarımızın birçoğunun yaşı da 15 ve 16 idi” dedi.
 

ÇANAKKALE’YE GÖNDERDİK

Ülkemizde insanların birbirlerini severek yaşamaları gerektiğine dikkat çeken Demirbağ “Birlikte yaşayabilmek adına herkes bir çaba içerisinde olmalıdır. Çanakkale Şehitlerimizi ziyaret etmeleri amacıyla Çerkezköy, Kapaklı ve Beldelerde oturan gençlerimiz için 4 otobüs kiralayarak gezi düzenledik. 250 civarında gencimizin 100’ü üniversite öğrencisi olmak kaydıyla onları Çanakkale’ye gönderdik.  Çanakkale Şehitliğini görmeleri ve yüz binlerce insanımızın ülkemizi savunma adına göstermiş oldukları fedakârlıkları anlamalarını sağlamaya çalıştık” şeklinde konuştu.
 

BAHADIROĞLU KONFERANS VERECEK

24 Mart’ta Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konferans amacıyla Çerkezköy’e getirileceğini de ifade eden Demirbağ “Tarihimizin iyi bilinmesi amacıyla kültürel alanda da faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bilmediğimiz ve yanlış bildiklerimiz nedeniyle bazı çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle Yavuz Bahadıroğlu’nun ilçemize gelmesi alanında çalışmalarımız bulunuyor.  24 Mart’ta konferans gerçekleştirilecektir” dedi.
 

KAYITLAR NİSAN’DA

Siyaset Akademisinin de Nisanda başlayacağını ifade eden Demirbağ “Nisan ve Mayıs aylarında Siyaset Akademisi programımızı uygulayacağız. Konumuz yerel yönetimler olacak. Cumartesi günleri akşam saatlerinde vermeyi planladığımız siyaset akademisine ilgili herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 

KAYMAKAM GELDİKTEN SONRA

Basın toplantısında yerel siyasete dair değerlendirmelerde de bulunan Demirbağ, Kapaklı’ya kaymakamın atanmasından sonra teşkilatlanmanın daha etik olacağını ifade etti. Demirbağ “İlçe Teşkilatlanması ancak Kaymakam atandıktan sonra gerçekleşebilir. Kimin teşkilat Başkanı olup olamayacağı bizim için önemli değildir. Vatandaşlarımızın bu konuda bir hayli talebi oluyor. Her gün birileri arayıp aday olmak istediğini bildiriyor.  Tabi bu vatandaşımızın dileğidir” dedi.
 

HERKES EŞİT MESAFEDEDİR

AK Parti’nin kurumsal bir parti olduğunu,  aday belirleme sürecinin henüz başlamadığını belirten Demirbağ “Aday belirleme sürecinde belirli kurallarımız bulunmaktadır. Bu konuda herhangi bir şey söylemek yanlış olur. Bu konuda birçok isim geçiyor. Bu isimlerin hepsi de teşkilatımızın üyeleri.  En alt kademeden en üst kademeye kadar değerlendirilir. Biri bir diğerinin üzerinde değildir. O aşamaya gelindiğinde telefonla üyelerimizin görüşü alındıktan sonra en çok tasvip gören kişinin adı merkeze bildirilir. O sürecin henüz başlamadığını, Çerkezköy Teşkilatının ortalıkta adı dolaşan her talipliye eşit mesafede olduğunun altını bir kez daha çiziyorum. Teşkilat hiç kimsenin yanında değildir” şeklinde konuştu. Mandalı’nın AK Partiye katılmasının söz konusu olup olmadığına yönelik bir soruyu cevaplandıran İlçe Başkanı Demirbağ, AK Parti’nin 3Y ile mücadeleyi esas aldığını, bu kriterlere uyanların ancak Teşkilatta yer alabileceğini ifade etti. Demirbağ “Biz parti olarak yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele eden bir partiyiz. Kriterlerimize uyan herkes partiye katılabilir. Aday adaylığı hususu ise Merkezin tekelinde olan bir olaydır” ifadelerini kullandı.
 

Haber Merkezi  

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10