'Final 6'ya kalacağız'

Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı Murat Boyacıoğlu, hafta sonu Bursa deplasmanında alınan mağlubiyetin telafi edilebilir olduğunu söyledi.

20.03.2013 21:38:00 0

 Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı Murat Boyacıoğlu, hafta sonu Bursa deplasmanında alınan mağlubiyetin telafi edilebilir olduğunu belirterek, “Kimse merak etmesin. Sezon başındaki hedefimize devam ediyoruz. Takımımız Final 6’ya kalacaktır” dedi. Boyacıoğlu ayrıca 22 Mart Cuma akşamı Margi Hotel Balo Salonu’nda Edirnespor Basketbol Takımı ile bir dayanışma yemeği düzenlediklerini belirterek tüm Edirneli basketbolseverleri ve iş çevrelerini davetiye alarak Potanın Edirneli Perileri’ne destek verilmesini istedi.

 

AÇIKLAMA GERÇEKLEŞTİRDİ

Başkan Boyacıoğlu’nun açıklaması şöyle; “Hafta sonu  zorlu Bursa deplas-manından istediğimiz galibiyeti çıkara-madık. Ama açıkçası bunu çok fazla önemsemiyoruz. Galip gelmemiz halinde büyük bir olasılıkla biz gruptan çıkmayı garantileyecek, rakibimiz de büyük bir olasılıkla iddiasını yitirecekti. Bu açıdan her iki takım için de maçın önemi büyüktü. Ka-zanan taraf Bursa BŞB oldu. Kendilerini tebrik ediyorum.Bize gelince. Her takımın sezon içinde böyle kaybettiği maçlar vardır. Her takımın başına böyle anlar gelebiliyor. Böyle kötü günleri olabiliyor. Biz de hafta sonu böyle bir durum yaşadık. Takımımız belki de sezonun en düşük performansını sergiledi. Bu hafta içinde antrenmanlarda kendini belli etmişti. Ayrıca maç günü 4 oyuncumuz birden şiddetli bir ishal rahatsızlığına yakalandılar ve maçı ilaç takviyesi ile tamamladılar. Kazanmış olsaydık bizim için Final 6 garanti diyebilirdik. Fakat açıkçası çok da fazla üzülmüyoruz. Herkesin belli bir kredibilitesi olduğu gibi oyuncularımızın da bu hakkı var ve onlar bunu kullandılar. Bizim oyuncularımız ve teknik heyetimiz bu mağlubiyeti telafi edebilecek güç ve yetenekteler. Zaten Bursa BŞB karşısında düşük bir performans sergilemiş olsak bile maçtan hiç kopmadık, ilk yarıyı önde kapadık ve birkaç bireysel hata yapmasak maçı kazanabilirdik. Ben şahsım ve yönetim kurulumuz adına tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize teşekkür ediyorum. Ayrıca takımımızı Bursa deplasmanında yalnız bırakmayan ve tribünden Perilerimize destek veren taraftarlarımıza da en içten teşekkürlerimizi iletiyorum. Bu deplasman organizasyonunda desteklerini gördüğümüz Edirne Belediye Başkanı sayın Hamdi Sedefçi ve Havsa Belediye Başkanı sayın Oğuz Tekin’e de sonsuz saygı ve teşekkürlerimizi arz ediyorum.Kimse merak etmesin. Sezon başındaki hedefimize devam ediyoruz. Takımımız Final 6’ya kalacaktır. Fikstür dezavantajımız var ve 3 hafta deplasmanda oynuyoruz. 3 deplasmandan 2 galibiyet hedefimiz vardı ve bu hedefimize hala ulaşma şansına sahibiz. Ayrıca olası mağlubiyetleri Edirne’de telafi edebilecek kapasitede bir takımımız var. Kulüp, oyuncular, teknik heyet, taraftar, tüm şehir inandık ve hep birlikte amacımıza ulaşacağız” diye konuştu.
 

“DAYANIŞMA YEMEĞİNDE BULUŞALIM”

Edirnespor Bayan Voleybol Takımına sahip çıkılması temennisinde bulunan Boyacıoğlu “Şehrimizin manevi katkısının yanında maddi katkısını da gösterme vakti geldi. Bu amaçla 22 Mart Cuma akşamı saat 20:00’de Margi Hotel Balo Salonu’nda bir dayanışma yemeği düzenliyoruz. 2 kişilik davetiye bedeli 200 TL’dir. Hem birlikte eğlenmek hem de takımımıza maddi katkıda bulunmak amacıyla tüm basketbolseverleri ve iş çevrelerini dayanışma yemeğimizde görmekten onur duyacağız” dedi.
 

YILLAR: EDİRNE’DE BU MAĞLUBİYETİ TOLERE EDERİZ

Edirnespor Kadın Basketbol Takımı Sportif Direktörü ve Başantrenörü Caner Yıllar da Bursa BŞB karşısında alınan mağlubiyeti değerlendirerek bu mağlubiyetin tolere edilebilir olduğunu ve Edirnespor’un Final 6’ya kalacağını belirtti. Yıllar şunları söyledi; “Çok önemli bir karşılaşmaydı. Galip gelen takım çok önemli bir avantaj elde edecekti. Biz maç öncesi çok kötü bir çalışma dönemi geçirdik. Gerek sakatlarımız ve hastalarımız ile uğraştık gerekse  oyuncularımızın idman performansı çok düşüktü. Açıkçası maçta bunun düzelebileceğini düşünüyordum. Ama ilk periyot çok kötü başladık. İkinci periyot oyun disiplininden taviz vermeyince, sabırla içerden oynayıp drive ettiğimiz zaman oyuna ortak olacağımızı biliyorduk, hatta öne geçtik. Üçüncü periyotta sanki bunu yaşamamış gibi aynı birinci periyottaki durağanlıkta oyuna başlayınca yine sıkıntılar yaşadık. Son periyotta bunu kapamak için  bütün gücümüzle uğraştık ama yaptığımız bireysel hatalardan ve kritik anlarda yediğimiz sayılarla kaybettik. Ama burada mühim olan, iki devreli maçlar oynuyoruz. Aldığımız 5 sayılık fark bizim için hiçbir şey ifade etmiyor. Edirne’de bu maçı tolere edeceğimize ve çok daha farklı bir şekilde galip geleceğimize inanıyorum. Bu maçı unuttuk ve hafta sonu İzmir’de oynayacağımız Altay Konak Belediyesi maçına hazırlanıyoruz. Edirnespor Final 6’da yer alacaktır” diye konuştu.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10