MHP’de devir teslim

Görevden alınan Mustafa Ordu’nun yerine Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevine getirilen Koray Önsel, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan’dan görevi devraldı.

Çerkezköy 20.03.2013 21:39:00 0
MHP’de devir teslim

 TÖREN DÜZENLENDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nin eski Başkan Mustafa Ordu’yu görevden alması ile birlikte yönetiminin feshedilmesinden sonra İlçe Teşkilatı Başkanlığı, törenle Koray Önsel’e devredildi. Devir teslim öncesi ilçe eski başkanı Mustafa Ordu, Tekirdağ Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Şeref Tufan’a partinin evrak kayıt defteri, demirbaş defteri, işletme defteri, eski ve yeni karar defterlerini, tahsilat makbuzlarını teslim etti.
 

“BU KARARLARA UYMAYA MECBURUZ”

Genel Merkezin almış olduğu karara saygı duyduklarını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu “Genel merkezimiz almış olduğu karar ile Çerkezköy ilçesine yeni görevlendirme yapmıştır. Fakat bizi üzen tarafını da açıklıkla söylemek istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Merkezi, Genel Başkanlığı ve Başkanlık Divanı Çerkezköy’de üç tane burnunu bile silemeyen kişinin lafı ile herhangi bir hareket yapamaz. Bunlar içinde ne Belediye Başkanı ne de başka birisi olabilir. Asla ve asla bunu kabullenecek bir teşkilat değiliz. Onun için Genel Merkezimizin vereceği her kararın MHP’nin her kademesinde başının üstünde yeri vardır. Biz de bu kararlara uymaya mecburuz” diye konuştu.
 

“PARTİ İÇİN EMEĞİMİZ ÇOKTUR”

Yönetime getirilen arkadaşlara başarılar dileyen Ordu “Bakıyorum ki çıkan yorumlarda bu yeni seçilen arkadaşları yıpratmaya çalışıyorlar. Bizim hedefimiz Çerkezköy, Kapaklı İlçelerinin Belediyelerini ve Tekirdağ Büyükşehir’i almaktı. Yine de öyle olmasını istiyorum. Bu arkadaşlara her kim olursa olsun bir arpa boyu kadar yardım yapacak kişi varsa yapsın. Bir arpa boyu kadar bu arkadaşlara engel olmasınlar. Bizim bu teşkilat için emeğimiz çoktur. Bu karar Genel Başkanlığımızın vermiş olduğu karardır. Kimse bu karara aşağıda Ak parti yada şu yaptı diyemez. Tabiî ki bu konuda il başkanımız gereken açıklamayı yapacaktır. Herkes bu arkadaşlara yardımcı olsun” dedi.
 

“BÜTÜN EMEĞİNİ VERMİŞTİR”

Eski Başkan Mustafa Ordu’nun 1997 yılından itibaren Milliyetçi Hareket Partisi’ne hizmetlerinin sonsuz olduğunu ifade eden İl Başkanı Enez Kaplan “En derin ve en sağlam merkezimin ilçe başkanı Genel Başkanımızın tasarrufu altında görevden alınmıştır. Bu da görev değişikliği olarak lanse edildi. Bunda üzüntümüz sonsuzdur. Gerçekten gönül böyle istemezdi. Mustafa Ordu 1997-2013 yılları arasında bütün emeğini, her şeyini, işini gücünü bu partiye vermiştir. Bu görev değişikliğini yapan birisi olarak bu duruma en çok üzülen kişiyim. Genel Merkezimizin kararına saygı duymak gerekiyor. İlerleyen günlerde bunların sebeplerini açıklayacağız. Sadece resmi yazıları gelmiştir. Resmi yazılardaki görev değişikliğini yapmak için geldik. Tekirdağ ilinin ve Türkiye’nin en fazla aktivite ve faaliyet yapan ilçesinin görev değişikliğini yapıyoruz” dedi.
 

KAPAKLI’DA BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Basın mensuplarının görev değişikliği ile birlikte Kapaklı’nın durumunun ne olacağı sorusunu yöneltmesi üzerine konuşan Kaplan “Kapaklı’nın durumunda bir değişiklik olmayacak. Şuan partinin mevcut belde yönetimi var. Kararnamesi gelmediği için ve kaymakamlık kurulmadığı için ilçe atanmıyor. İlçe başkanlığı vardır. Kurulduğu günde şuandaki mevcut adayı ilçe başkanı atayacağız” dedi. İl Başkanı Enez Kaplan basın mensuplarının “Mustafa Ordu neden görevden alındı” sorusunu da “Bir sebebi yok. Diğer illerde olduğu gibi 52 ve 54’üncü maddeler gereği görevden alındılar” cevabını verdi. “Mustafa Ordu ile kader birliği yaptınız. Mustafa Ordu’nun ilerleyen günlerde il yada teşkilatlara alınmasını bekliyor musunuz” sorusuna da cevap veren Kaplan, şuan ilk etapta söylenen bir şey olmadığını belirterek “Ama yok demek de olmayacak anlamına gelmez” dedi. 
 

GÖREV TESLİMİ YAPILDI

Konuşmaların ardından görev teslimi yapıldı. Görev tesliminin ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren İl Başkanı Enez Kaplan yeni yönetim kuruluna görevinde başarılar dileyerek “Bundan sonra yeni İlçe Teşkilatına çalışmalarında başarılar dileyeceğiz. Yeni gelen arkadaşlarımızdan da eski yönetim kurulu üyelerinden daha fazla hizmet isteyeceğiz” dedi.
 

“GENEL MERKEZ LİSTE İSTEDİ, BİZ DE GÖNDERDİK”

Teşkilat yapılanmasına giderken kimseye haber vermediklerini belirten Yeni İlçe Başkanı Koray Önsel “Genel merkezden liste istendi, biz de gönderdik. Bu teşkilattan herkesin bilgisi vardır. Yetki belgemiz teşkilata ulaştıktan sonra böyle bir açıklama yapma gereği duyduk. Herkes hakkını helal etsin. İnşallah bundan sonra Mustafa başkandan daha başarılı olmaya çalışacağız. Bu teşkilata gönlünü adamış gecesini gündüzüne katmış olan Mustafa Ordu’ya teşekkür ediyoruz. Yeni oluşturduğumuz bu teşkilatın Çerkezköy’ün geleceği olacağını düşünüyoruz. Allah herkesten razı olsun. İnşallah bugün nasıl alnımız ak, başımız dik dolaşıyor isek bundan sonra da böyle dolaşmayı Allah bize nasip eder. Bu karar genel merkezin takdiridir. Bundan sonra da Eski Başkanımız Mustafa Ordu ile beraber olacağız. Tecrübelerinden yararlanacağız” diye konuştu.
 

“ATAMA LİSTESİ TAMAMI ASİLDİR”

Basın Mensupları’nın “Atama listesinde asil ve yedek üyeler kimler” sorusuna cevap veren İl Başkanı Enez Kaplan “Atama listesinde hiçbir zaman asil ya da yedek olmaz. Tamamı asildir. Yedek diye bir şey söz konusu değildir. 36 arkadaş vardır. 6 istifayı da değerlendirip işleme alacağız. Yeni yönetim görev taksimi yaptıktan sonra istifa edenlerin isimlerini düşürerek bizlere bilgi verecekler” dedi.
 

YENİ YÖNETİM

Koray Önsel Başkanlığındaki Milliyetçi Hareket Partisi Yeni yönetiminde şu isimler yer alıyor “ Erkul Özkul, Adnan Akan, Turabi Karakoç, Niyazi Özdemir, Ahmet Sezer, Mehmet Kar, Zerrar Duran , Samet Toz, Seçkin Tunç, Sefer Kılıç, Arsel Özdemir, Fırat Boz, Ali Tefon, Kadir Şimşek, Bilgenur Şümşet, Fatih Berber, Celalettin Macit, Recep Kardeş, İsmail Bıyıklı, Nurettin Akın, Özkan Başaran, Ahmet Kurt, Yahya Keleş, Özdemir Çoşkun, Abdülkadir Okay, Zakir Diler, Osman Genç, Ayşe Yurtkuran, Ahmet Gürsoy, Engin Yazar ve Zeynel Abidin Gelen”
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10