Polislerin tercümanı Belen oldu

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen Tekirdağ’da görevli 500 polisin rotasyonla il içi tayine tabi tutulması İçişleri Bakanı Muammer Güler'e sordu. Belen’in sorusuna cevap veren Bakan Güler, konuyu Tekirdağ

Tekirdağ 21.03.2013 20:44:00 0
Polislerin tercümanı Belen oldu

 Çerkezköy Haber – Milliyetçi hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen TBMM Genel Kurulu'nda Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında, İçişleri Bakanı Muarrem Güler’e Tekirdağ Emniyeti'nde görevli 500 polisin rotasyonla il içi tayine tabi tutulmasını sordu.

 

CEZALANDIRILMALARI ADİL MİDİR?

 "Şarköy'de 5 Kasım 2012 tarihinde işlenen bir cinayetin ardından halk emniyeti basarak cinayet zanlısını linç etmek istemiştir. Valilik makamı bu olaydan sonra 'enişteler yengeler gidecek' demiş. Akabinde 7 Mart tarihli bir yazı ile il içinde 500'e yakın polisin il içi tayine tabi tutulacağını tebliği etmişlerdir. Bin 900 polisin olduğu bir ilde 500'e yakın bir polisin tayininin çıkması memurların moralini bozmuş iş verimlerini düşürmüştür” diyen Belen Şarköy'deki polislerin yerine il genelindeki polislerin cezalandırılmasının adil ve vicdanlı olup olmadığını sordu.
 

OLUMSUZ ETKİ OLUP OLMADIĞINI İNCELEYECEĞİZ

Belen’in sorusu üzerine konuşan İçişleri Bakanı Muarrem Güler, Tekirdağ'daki cinayetten sonra il içindeki 500 polisin tayine tutulması ile ilgili vali ile görüşeceğini ifade ederek “İlçede süresi dolanların mazeretleri dolanların göz önünde alınarak ataması yapılması ile ilgili şuana kadar 18 polise tebligat yapıldı. Bin 900 polisin görev yaptığı şehirde 500 polisin tayininin çıkması hizmetin yürütülmesinde olumsuz etki yapar mı, yapmaz mı? Onu da inceleyeceğim” dedi.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10