Bu süreç, pazarlık süreci hiç değildir

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve Siyaset Akademisi programına katılmak üzere Çorlu’ya gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, çözüm sürecini değerlendirdi. Çözüm sÃ

Çerkezköy 24.03.2013 16:49:00 0
Bu süreç, pazarlık süreci hiç değildir

 Çerkezköy Haber - AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’ne katılmak için Cumartesi günü Çorlu’ya gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Tem gişelerinde Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi, T.Ziyaeddin Akbulut, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı J. Albay Kazım Rıfkı Ayan, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, Abdurrahman Çiçek, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Şener Çelikayar ve Sait Yazı, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu, AK Parti Çorlu Kadın Kolları Teşkilatı ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.

 

GAZİLERİMİZLE BİRLİKTE CEVAP VERMEK İSTİYORUZ

Çorlu’da esnafı ziyaret eden Bakan Bağış, sonrasında da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek yönetimi tarafından Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış’a plaket takdim edildi. Ziyaret sırasında bazı açıklamalarda bulunan Bağış, çözüm sürecini değerlendirerek “Yürütmekte olduğumuz çözüm sürecini bazılarının yanlış aksettirme çabalarına bugün burada Gazilerimizle birlikte cevap vermek istiyorum.” dedi.
 

ÖZEL BİR SÜREÇ DEĞİL

Bakan Bağış, çözüm sürecinin her hangi bir bölge için gerçekleştirilen özel süreç olmadığını belirtti. Bu sürecin asla bir pazarlık süreci olmadığını ifade eden Bağış “Çözüm süreci bu ülkede her bir vatandaşımızın anayasa karşısında olduğu gibi devlet nezdindeki uygulamalarda da eşit birer birey olmasını sağlama sürecidir. Bunu söylerken neyi kastediyoruz? Bundan 20 yıl önce insanlar kürdüm demeye korkuyordu. Bugün devletin televizyonu Kürtçe yayın yapıyor. Roman vatandaşlarımıza karşı ayrımcılık söz konusuydu. Bugün 20 bin roman vatandaşımızla kucaklaşan Başbakanımızın yeni konut projeleri ve meslek edindirme projelerini ilan ediliyor. Bu ülkede kat sayı denilen insanlık dışı bir uygulama vardı.” dedi.
 

HERKESİN EŞİT OLMASI İÇİN ADIMLAR ATIYORUZ

Bu ülkede önceki yıllarda meslek liselerinde okuyan çocuklara ayrımcılık yapıldığını belirten Bakan Bağış “Bu ülkede Alevi vatandaşlarımız bir Başbakanla muharrem iftarında aynı masayı paylaştı. Atatürk’ten sonra ilk defa Cem evine giden bir Cumhurbaşkanı gördük. İlk defa bu ülkenin Ermeni vatandaşları 112 yıl sonra Akdamar’da kendi inançlarını yaşayabildiler. Ortodoks vatandaşları Sümela’da 88 yıl sonra kendi inançları çerçevesinde ibadet ettiler. Bu ülkede çözüm süreci derken bir kesim için değil her kesim için çözüm, herkesin sorunları üzerine eğilme, herkesin eşit vatandaş olması üzerine kurulu adımlar atıyoruz.” dedi.
 

TERÖRLE MÜCADELEDE 300 MİLYAR DOLAR HARCAMA YAPILDI

“Bugüne kadar Türkiye terörle mücadele kapsamında 300 milyar dolardan fazla harcama yaptı” diyen Bağış sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu parayla 150 adet boğaz köprüsü, 300 adet hava alanı, 600 kilometreden fazla otoban yapılabilirdi. Bu ülke o zaman gerçekten uçardı” dedi. Türkiye’nin terör belasını başından def edeceğini vurgulayan Bakan Bağış, “Şartlarımız nedir? Silahlar duracak ve bu ülkede silah sesi değil fikir sesi ortaya çıkacak. Silahlar sussun, fikirler konuşsun. Fikri olan varsa bunu demokratik ortamlarda dile getirsin.” dedi.
 

BİRİLERİNİN RANTLARI KESİLECEK

Bakan Bağış, ülkenin içinden geçtiği bu süreçte birilerinin sürece çomak sokmaya çalışacağını ileri sürerek “Çünkü onların rantları kesilecek. Kiminin ekonomik rantı kesilecek. Çünkü yıllarca terör adı altında uyuşturucu kaçakçılığı yapmışlar. İnsan kaçakçılığı yapmışlar, muazzam rantlar elde etmişler. Kiminin de siyasi rantları elden gidiyor. Çünkü milleti istismar etmişler. Kardeşi kardeşe bileyerek kendilerine siyasi prim çıkarmışlar. Onlar da bitiyor. Kimilerinin ise sosyal rantları bitiyor. Onlar da kendilerine bir yer edinmek için bu sürecin acıtasyonunu kullanmışlar. Allah’ın izniyle bu ülkede hep birlikte gerekli adımları atıyoruz” ifadesini kullandı.
 

FİLİSTİN İÇİN HAYIRLI BİR DÖNEM BAŞLIYOR

“Türkiye’nin dik duruşuyla, prensipli duruşuyla neleri gerçekleştirebileceğini gördük” diyen Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, İsrail ile ilgili gelişmeler hakkında da konuşarak “İsrail tarihinde ilk kez bir ülkenin başbakanından özür diledi. Kurulduğu günden bugüne kadar ilk defa bir İsrail Başbakanı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını arayarak, İsrail’in dokuz kardeşimizin şehit edildiği Mavi Marmara olayındaki hatalı tutumundan dolayı yaptıkları yanlışları dile getirdi ve özür diledi. Bununla da yetinmedik. Bizim üç şartımız vardı. Dedik ki İsrail özür dileyecek. Dokuz kardeşimizin ailelerine tazminat ödeyecek. Gazze’de ambargolar altında inleyen Filistinli kardeşlerimize uygulanan o haksız kanunsuz uygulamalar son bulacak. Şimdi Filistin için hayırlı bir dönem başlıyor. İsrail onu da açıkladı” dedi.
 

DERDİMİZ BAĞCI DÖVMEK DEĞİL, ÜZÜM YEMEKTİR

Bakan Bağış, İsrail’in, hem Mavi Marmara olaylarında şehit edilen 9 vatandaşın yakınlarına tazminatlar ödeyeceği, hem de başta Gazze olmak üzere tüm Filistin halkına uygulanan ambargoların kalkmasına yönelik teknik çalışmanın başladığı şeklinde açıklamalarda bulunduğunu ifade ederek, bu gelişmeleri ‘hayırlı gelişmeler’ olarak değerlendirdi. Dertlerinin bağcı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu ifade eden Bağış “Bizim derdimiz bir an evvel bölgede huzurun yaşanabilmesidir. Biz hiç kimsenin sıkıntı yaşamasını istemeyiz. Hiçbir komşumuzun fakirlik çekmesini istemeyiz. Savaş yaşanmasını istemeyiz. Biz nasıl Balkanlar’da, Orta Doğu’da, Kafkaslar’da huzuru önemsiyorsak kendi ülkemizde de huzuru önemsemek durumundayız” diye konuştu.
 

HERKES TEK YUMRUK OLMALI

Türkiye’de kardeşlik dokusunun güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Bağış “Kardeşliği engellemek isteyen kalleşlikle mücadele etmek durumundayız” dedi. Bu nedenle çözüm sürecini engellemek, sürece çomak sokmak isteyenlere karşı bu ülkedeki tüm vatandaşlarının tek yumruk olması gerektiğini belirten Bağış, “Bizim farlılıklarımız bizi zayıflatmaz tam aksine güçlü kılar. Biz bu yüzden kardeşliği güçlendireceğiz ve kalleşliğe de zemin tanımayacağız” dedi. Dernek ziyaretinin ardından Çorlu Belediye Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Bağış, saat 16.10’da da AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programına katıldı. Bakan Bağış, Siyaset Akademisi programının ardından ilçeden ayrıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10