Samsunlular’da yeni dönem

Çerkezköy’de Musa Kavlak tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Çerkezköy Samsunlular Derneği’nin 1. Olağan Kongresi Pazar günü yapıldı. Yapılan kongrede tek liste Enver Bayram dernek başkanlığÄ?

Çerkezköy 25.03.2013 20:01:00 0
Samsunlular’da yeni dönem

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Samsunlular Derneği olağan kurulu Pazar günü saat 13.00’da dernek lokalinde yapıldı. Divan Başkanlığına Mahmut Göçmez seçilirken divan üyeliğini ise Süleyman Sezgin ve Sabahattin Çiçek yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program faaliyet raporunun okunmasıyla devam etti. Divan Başkanı Mahmut Göçmez’in gündem maddelerini okumasıyla devam edilen Samsunlular  1. Olağan Kurulunda faaliyet raporunda derneğin 32 bin 455 lira giderine karşılık 22 bin 245 lira bağış toplandığı ifade edildi. Faaliyet raporunda derneğin 11 TL borcu olduğu ifade edildi. Tüzüğün 10. maddesi üzerinde değişiklik önerisi oy çokluğu ile kabul edildi. 10. madde yönetim kurulu asıl ve yedek üyeleri sayısının 7 den 9 a yükseltilmesini amaçlıyordu.

 

TEK LİSTE KURUL

Gündem maddelerinin okunup kabul edilmesinden sonra seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Enver Bayram oy birliği ile Samsunlular Dernek başkanlığına seçildi. Yönetim Kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Başkan Enver Bayram, asil Üyeler İbrahim Ünsal, Musa Kavlak, Nami Kalan, Mehmet Özden, Mustafa Boz, Hayrettin Köroğlu, Bülent Ceylan ve Ahmet Sırrı Kartal. Yedek üyeliklere ise Engin Gödek, Murat Bulut, Bahri Altınsoy, İmdat Altunay, Mustafa Ulusoy, Turgut Uygun, Murat Akça, Osman Yiğit ve Mahmut Yavuz seçildi.  
 

TABELA DERNEĞİ OLMAYACAĞIZ

Yapılan açık oylama sonucunda katılımcıların tamamının oyunu alan Enver Bayram, derneğin 2013 yılına dair planları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Tabela derneği olmayacaklarını ifade eden Bayram “Örnek bir dernekçilikle Samsunlu hemşerilerime hizmet edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Derneğimiz bugünkü şartlarda bize yetmesine rağmen yoğunlukta Samsunlu insanımızın oturduğu bir yere taşınması konusunda çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Listemizi oluştururken arkadaşlarımızla bu konuyu detaylı bir şekilde görüştük. Fevzipaşa ya da  Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde dernek binamızı oluşturacağız.” dedi.
 

EŞİT UZAKLIKTAYIZ

Dernek için bu güne kadar yapılanlara teşekkür eden Bayram “Bu güne kadar yazın ağaç gölgesinde, kışın kahvehanelerde dedikodularla zaman geçirilmiştir. Her şeye rağmen dernek için kim ne yapmışsa herkese teşekkür ediyorum. Üyelerimizden şunu istirham ediyorum. Bizi siz ne kadar zorlarsanız biz o kadar daha verimli oluruz. Çerkezköy’de dernekçilik patlamış durumda. Samsunlular ön planda olmak kaydıyla bütün Karadeniz halkının yanında olmayı amaçlıyoruz. İlkelerimiz başında siyasi partilere karşı eşit mesafede bulunmak geliyor. Bunu hiç kimse zaafa uğratma yönünde bir çaba içerinde bulunmamalıdır.” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10