Engelsiz Masallar ayakta alkışlandı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Tiyatro Grubu tarafından hazırlanan “Engelsiz Masallar Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” isimli tiyatro oyunu önceki akşam son kez sahnelendi.

Çerkezköy 26.03.2013 18:15:00 0
Engelsiz Masallar ayakta alkışlandı

 HALK EĞİTİMDE SERGİLENDİ

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Trakya Şubesi’nin sponsorluğunda Halk Eğitimi Merkezi’nde önceki gün saat 19.30’da gerçekleşen tiyatroya Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aynur Düzgünel, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Trakya Şube Başkanı Özber Çetin, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, engelliler, engelli aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

760 ÜYEMİZ BULUNUYOR
Programda tiyatro öncesi konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Bu gece bizleri yalnız bırakmayarak aramızda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bizler hayatın doğal şartlarında engelli kalmış vatandaşlarız. Derneğimize kayıtlı 760 üyemiz bulunuyor. Kurmuş olduğumuz dernekte bu engelli üyelerimiz için çalışmalar yaparak onların hayata tutunmalarına katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZI BİLİNÇLENDİRMELİYİZ
Engelli üyeler ile birlikte iki yıldır okulları gezdiklerini ifade eden Çetinkaya, “Bu engellilik bilincini ufak yaştan anaokulu öğrencilerinden lise öğrencilerine kadar aşılamalıyız. Bu çocuklarımızın ileride başlarına gelecek kazalardan korunması için çalışmalar yapıp, onları bilinçlendirmeliyiz. İleride doktor ya da başka bir meslek icra ettiklerinde başlarına gelebilecek sağlık konusundaki olumsuzluklara karşı onları uyarmalıyız” dedi.

ENGELLİ OLMAYI BİZ İSTEMEDİK
Tiyatro oyununda zihinsel ve fiziksel engelli vatandaşların yer aldığına dikkat çeken Çetinkaya, “Bu tiyatroyu engellileri düşünerek farklı bir gözle izlemenizi istiyorum. Çünkü toplumumuz engelli vatandaşlara farklı gözlerle bakıyor. Bizler engelli olmayı hiç istemedik” dedi. Hayrettin Çetinkaya konuşmasının devamın da ise ellerinde döviz bulunan üyelerin nasıl sakat kaldıklarını anlattı. Çetinkaya konuşmasının sonunda kendilerine engelliler binasını kazandıran Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Hayrettin Çetinkaya’nın konuşmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği üyeleri tarafından kurulan ve Zeynep Kısmet’in yönettiği Engelsiz Masallar Müzikhol Ekibi “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” oyununu sahneledi. Engelsiz Masallar Müzikhol ekibi tarafından sahnelenen oyun davetlilere eğlenceli anlar yaşatırken, oyunun sonunda ise davetliler oyuncuları ayakta alkışladı.

BÜYÜK BEĞENİ İLE İZLENDİ
Vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile izlenen Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler oyununda Pamuk Prensesi Hülya Güven, Prens’i ise Yunus Gökdemir canlandırdı. Şengül Civan’ın Kraliçe’yi canlandırdığı oyunda, Meral Dağaşan Ayna’yı, Ali Tanşu Lamba’yı, Ümit Pıtırlı Avcı’yı canlandırdı. Yedi Cüceleri ise Ferhat Arslan, Çişem Aksu, Akif Odunci, Meltem Mardin, Halim Kral, Rabia Erden ve Ahmet Taşan canlandırdı.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10