AK Partililer, engellileri evlerinde ziyaret etti

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri, engelli vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Önceki gün saat 17.30’da başlayan ziyarette, on bir engelli vatandaşın yaşayış ş

Çerkezköy 27.03.2013 18:48:00 0
AK Partililer, engellileri evlerinde ziyaret etti

 EVLERİNDE ZİYARET ETTİLER

İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Seçkin,  Süleyman Bahçekapılı, Ana Kademe Başkan Yardımcısı Berna Eşsiz,  Medya ve Tanıtım Birim Başkanı Nuray Sivri tarafından gerçekleştirilen ziyaretler saat 17.30’da başladı. Ziyaret programında teşkilat üyeleri,  İstasyon Mahallesi Çaylak Sokakta ikamet eden Hülya Güven, Fevzi Paşa Mahallesi Kulalar Sokakta ikamet eden Ali Tansu, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde ikamet eden Sevgi Yılmaz,  Mürvet Uslu,  Sermin Üresin, Ferhat Arslan, Paşa Otel karşısında ikamet eden Hanım İzaslan, İstasyon Mahallesi’nde ikamet eden Nursena Kuru, Bağlık Mahallesi’nde ikamet eden Feriza Nalbant, Kızılpınar beldesinde ikamet eden Nurcan Doğan ve Fevzi Paşa Mahallesi’nde ikamet eden Meral Dağaşan’ı ziyaret ettiler.
 

400 BİN AİLEYE BAKIM MAAŞI

Ziyaretin ilk ayağında istasyon Mahallesi Çaylak Sokak’ta ikamet eden Hülya Güven ziyaret edildi. Hülya Güven,  pazartesi günü Halk Eğitim Merkezinde Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Tiyatro Grubu’nun gösteriye sunduğu “Engelsiz Masallar Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” oyununda Pamuk Prenses rolünde oynamıştı. Güven’i ziyareti esnasında engelli vatandaşlara yönelik hizmetler alanında değerlendirmelerde bulunan Demirbağ,  ülke genelinde 400 bin aileye engelli bakım maaşı ödendiğini ifade ederek “Hükümetimizin engelli insanlara yönelik yapmış olduğu hizmetler, insanımızı standart yaşantıya hazırlamaktadır. Birçok engelli insanımız, bir yandan sağlık sorunlarıyla uğraşırken diğer taraftan da geçime dair kaygılar içerisindeydi. AK Parti Hükümeti insanımızın maddi sıkıntılarını minimize etmek düşüncesiyle engelli bakım maaşı uygulamasını hayata geçirmiştir” dedi.
 

13 YIL ÖNCE SAKLANIYORDULAR

2000 yılı öncesinde engelli insanların saklandığını, sokağa çıkarılmadığını belirten Demirbağ “2000 yılından sonra birçok alanda hükümetimizin, insanımıza yönelik hizmetlerinde iyileştirmeler yapıldığı gibi engelli insanlarımızın bakımını yapan kişiler de unutulmamıştır. Bakımını yaptığı insanı bırakıp dışarıya çıkamayan insanın, bir de geçime dair kaygılarının olması o insan için hayatı oldukça zor hale getiriyordu. Bu zorluk ve sıkıntıyı ortadan kaldırmak için yapılmış olan çalışmalar engelli insanlarımızı ve onların bakımını üstlenmiş olan yakınlarını bir nebze de olsun rahatlatmıştır” ifadesini kullandı.
 

DEVLETİN ZEVALİNİ VERMESİN

Hülya Güven’in annesi Ayşe Güven de devletin sunmuş olduğu imkânlar dolayısıyla mutlu olduklarını ifade ederek “Bir engelli insan için ne yapılması gerekiyorsa onun yapıldığına inanıyorum. Bu nedenle ben, Allah Devletimizin zevalini vermesin diyorum” dedi.
 

RUHSATTA DÜZENLEME KARARI

Güven ailesinin ziyaretinin ardından teşkilat üyeleri,  İstasyon Mahallesi Feyzullah Toprak Konutlarında ikamet eden Nursena Kuru’yu ziyaret etti. Kas hastalığı nedeni ile yürüyemeyen Kuru,  kendisini ziyaret eden teşkilat üyelerine teşekkür etti. İlçe Başkanı Demirbağ’ın herhangi bir şeye ihtiyacınız var mı sorusuna teşekkürle karşılık veren Kuru idealinin öğretmenlik olduğunu belirtti. Kuru’dan,  yaşadığı daireye kadar sorunsuz girip çıkabildiğini öğrenen Demirbağ,  Belediyenin konu ile alakalı bundan sonraki uygulamalarında engelli giriş ve çıkışlarının dikkate alınarak ruhsat verileceğine işaret etti. Demirbağ “Engelli insanlarımız için bundan sonra giriş ve çıkışlar çok daha kolay hale getirecektir.  Bu konuda siz sorun yaşıyor olmasanız da başkaları aynı imkânlara sahip bulunmamaktadır. Belediyemizin aldığı kararla bundan sonra engelli kişiler için uygun giriş ve çıkışları olmayan binalara ruhsat verilmeyecek.   Ulaşımda da yeni uygulamalarımız bulunmaktadır. Kullanılmakta olan minibüslerin fiyatı 50 bin lira iken standartlara uygun yeni minibüslerimizin fiyatı 150 bin liralardadır. Bu işle geçinen insanlarımıza bir hayli külfet getirmesine rağmen engelli insanlarımızın engelsiz yaşamasını sağlamak amacıyla dolmuşların yenilenmesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ded.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10