11.Grupta heyecan devam ediyor

Bölgesel Amatör lig 11.Grup’ta 22.hafta Salı günü oynanan altı karşılaşma ile tamamlandı. Ligde mücadele eden temsilcilerimizden Çerkezkösypor evinde şampiyonluk hedefleyen Sultangazispor’a 5-1’lik ma

28.03.2013 19:43:00 0
11.Grupta heyecan devam ediyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköyspor evinde Sultgangazispor’a 5-1 mağlup olarak taraftarını üzdü.

 

SULTANGAZİSPOR’U KONUK ETTİ

Haftaya 23 puanla giren Çerkezköyspor ligin 22.hafta karşılaşmasında evinde Sultangazispor’u konuk etti. Karşılaşmaya iyi başlayan konuk ekip karşılaşmanın onuncu dakikasında Remzi’nin ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına kalesinde gördüğü golle mağlup duruma düşen Çerkezköyspor beraberlik için yüklenmeye çalıştı. Rakibinin beraberlik için yüklendiği dakikalarda konuk ekip farkı ikiye çıkarttı. Sağ kanattan hızlı çıkan Sultangazispor’da defansın arkasına iyi sarkan Serkan düzgün vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı. Çerkezköyspor karşısında kontrollü bir futbol ortaya koyan konuk ekip Sultangazispor 41.dakikada farkı üçe çıkardı. Defansın arkasına atılan topta Erdem kaleci Ersin ile karşı karşıya kaldı. Ersin’in üzerinden topu ağlara gönderen Erdem skoru 3-0 yaptı.
 

FARKLI MAĞLUP AYRILDI

İlk devreyi üç farklı mağlup kapatan Çerkezköyspor ikinci devre farkı indirmeye çalıştı. Karşılaşmanın 65’inci dakikasında Gökhan’ın kırmızı kartı sonucu on kişi kalan Çerkezköyspor 70.dakikada Ersin’in ayağından bulduğu golle ümitlendi.77.dakikada Atalay’ın kırmızı kart görmesiyle dokuz kişi kalan Çerkezköyspor 86.dakikada penaltıdan kalesinde gördüğü golle oyun disiplininden koptu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında Arda ile bir gol daha bulan Sultangazispor karşılaşmadan 5-1’lik galibiyet ile ayrıldı. Sultangazispor bu galibiyet ile puanını 43 yaparken, Çerkezköyspor ise 23 puanda kaldı.
 

LİDER RAHAT KAZANDI

Haftaya 44 puanla ilk sırada giren Tuzlaspor deplasmanda 41 puanda bulunan Sultanbeyli Belediyespor’a konuk oldu. Final maçı niteliğinde değerlendirilen ligin 1. Sırasındaki Tuzlaspor ile 3. Sırasındaki Sultanbeyli Belediyespor karşı karşıya geldi ve Tuzlaspor rakibine göz açtırmadı. Sultanbeyli 75. yıl Stadında oynanan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcıları ve kulüp yöneticilerinin de katıldığı maç çok çekişmeli geçti. Sultanbeyli Belediyespor’un sert oynamasına rağmen Tuzlaspor Sultanbeyli Belediyerspor’u kendi sahasında 2-0 yendi. Tuzlaspor taraftarı cefakarların da yoğun katılımı ile gerçekleştirilen maçta 21. Ve 36. Dakikalarda Yakup’un attığı goller 3. Ligi müjdeler nitelikteydi. İlk yarı ardı ardına gelen gollerin ardından ikinci yarının daha sert geçmesine neden oldu. 90 dakika boyunca hiç susmadan takımlarını destekleyen Cefekar Tuzlaspor taraftarları evlerine mutlu döndüler.
 

TEKİRDAĞSPOR TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta şampiyonluk adaylarından Tekirdağspor, İncirlispor’u İstanbul’da 3-1 yenerek Tuzlaspor’un ardından takibini sürdürdü. İncirlispor maça fırtına gibi başladı ve 6. dakikada Gökhan’ın sol taraftan aşırtma vuruşuyla 1-0 öne geçti. Daha sonra oyun orta saha mücadelesi şeklinde geçerken sağ kanattan gelişen Tekirdag atağında Birol durumu 1-1 yaptı. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda takımlar karşılıklı fauller ve yaptıkları presle adeta birbirlerini kilitledi. Bu durum 72. dakikada bir duran top sonrası bozuldu. Tekirdağspor’un kazandığı serbest vuruşta kaptan Celil Sağır çok şık bir vuruşla topu köşeye bıraktı ve konuk ekip 2-1 öne geçti. Bu pozisyonda İncirli barajının hatalı olduğu gözden kaçmadı. Bu gol sonrası İncirlispor yoğun bir baskı kursa da gol atamadı. 90?da, orta sahadan aldığı pasla sol koridoru kullanan Celil Sağır, verkaç sonrası ceza alanına girdi, iki çalımla penaltı noktasına ilerledi buradan güzel bir vuruşla skoru belirledi: 1-3
 

ÜÇ FARKLI KAZANDI

Rakiplerinin puan kaybettiği haftalarda aldığı galibiyetlerle şampiyonluk yarışında bir nebze ümitlenen Edirnespor Gençlik Kulübü ise evinde Lüleburgazspor’u konuk etti. Karşılaşmanın 11. Dakikasında sağ kanattan sol içe deplase olan Andrew kale önündeki karam bolden dönen topu düzgün bir vuruşla ağalara gönderince takımını 1-0 galip duruma yükseltmiş oldu. Oyunun 27. Dakikasında Edirne Sporun baskısı ikinci golü de getirdi. Bu dakikada kaleye gitmekte olan topu koluyla çıkaran Bayram kırmızı kart gördü. Penaltı vuruşunu kullanan Mehmet Narin farkı ikiye çıkardı. İki gol ve bu ihraçtan sonra Edirnespor’un gol farkını artırması beklenirken, Edirnespor’un tempoyu yavaşlattığı, Lüleburgazspor’un daha gayretli oynayarak hâkimiyeti ele geçirdiği görüldü. Özellikle ilk yarı sonlarına doğru iyice bastıran Lüleburgazspor bu baskısını sonuca götüremeyince karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Edirnespor Gençlik Kulübünün üstünlüğü ile sona erdi. Karşılamanın ikinci yarısına Edirnespor Gençlik Kulübü hızlı başladı. Karşılaşmanın 72.dakikasında Mehmet Narin güzel bir vuruşla durumu 3-0 yaptı.
 

SANAYİSPOR ÖNE GEÇTİ

Kırklareli Sentetik çim sahada oynanan BAL ligi 11.grup müsabakasında Kırklareli Sanayispor ile Babaeskispor takımları karşı karşıya geldi. Ligde daha iyi konumda olan ve sezonun ikinci yarısı itibari ile iyi bir çıkış yakalayan Babaeskispor maça tutuk başladı. Sezonun ilk yarısında iyi bir çıkış yakalayan ancak sonrasında düşüşe geçen Kırklareli Sanayispor küme düşmesinin kesin olmasına karşın sahada ilk dakikalarda istediğini yapan ve iyi bir futbol oynayan takım konumundaydı. Maçta dakikalar 28. gösterdiğinde Sanayispor  serbest vuruş kazandı Kullanılan serbest vuruşu iyi değerlendiren Hasan takımını öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk devresi de ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.
 

BABAESKİSPOR GALİP AYRILDI

Karşılaşmanın ikinci devresine etkili başlayan konuk ekip Babaeskispor 47.dakikada Ali Rıza’nın ayağından bulduğu golle skoru eşitledi. Babaeskispor ise takım halinde rakip kaleye hücum etti ve çok geçmeden 53.dakikada Kutluhan'ın golü ile 2-1 öne geçti. Üstünlüğü yakalayan Babaeskispor maçın başlangıcı ile birlikte yükselttiği tempoyu düşürmeye başladı. Bu hatalardan bir tanesini iyi değerlendiren ve sahanın en iyilerinden bir tanesi olan Hasan Hüseyin 60.dakikada durumu 2-2 yaptı. Ancak Sanayispor'un gol sevinci çok fazla sürmedi. Santranın ardından Babaeskispor takım halinde tam olarak rakibinin defans bloğunun önde olduğunu gördü ve topu orta sahada alan Tahsin Ali Rıza'nın kaçtığını gördü topla buluşan Ali Rıza kaleci ile karşı karşıya kaldı ve iyi bir vuruş yaparak Babaeskispor'u 3-2 öne geçiren isim oldu. Kalan dakikalarda her iki takımda gol atmayı başaramayınca maç Babaeskispor'un 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.
 

KÖRFEZ ÜÇ PUAN İLE KAPATTI

Ligde mücadele eden Suadiye Belediyespor ile Körfez Belediyesi Hereke Yıldız Kocaeli derbisinde karşı karşıya geldi. Maça etkili başlayan konuk ekip Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor karşılaşanın 31.dakikasında Mete Gider’in ayağından bulduğu golle öne geçti. İlk devresi konuk ekibin üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın ikinci devresinde Aykut Keskin skoru 2-0 yaptı. Oyundan kopmayan ev sahibi ekip Suadiye Belediyespor Burak Aslan’ın ile farkı bire indirdi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın son dakikalarında Yasin Tektaş ile bir gol daha bulan Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor farkı ikiye çıkarttı. Son dakikalarda Yıldıray Aktürk ile bir gol bulmasına rağmen ev sahibi ekip beraberlik golünü bulamadı.
 

PUAN DURUMU

 

1- Tuzlaspor 47

 

2- Tekirdağspor 45

 

3- Sultangazispor 43

 

4- Edirnespor 41

 

5- Sultanbeyli Belediyespor 41

 

6- Körfez Belediyesi 33

 

7- Babaeskispor 29

 

8- İncirlispor 29

 

9- Lüleburgazspor 28

 

10- Bağcılarspor 26

 

11- Çerkezköyspor 23

 

12- Suadiye Belediyespor 22

 

13- Kırklareli Sanayispor 10

 

14- İzmit Çenesuyu 6

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10