Memura rotasyon

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 657 sayılı kanıun ve emeklilik kapsamında bekleyenler için çok önemli açıklamalarda bulundu.

28.03.2013 19:44:00 0
Memura rotasyon

 DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNÜYORUZ

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda bir değişiklik düşündüklerini belirten Çelik “657'yi kaldırıp rafa koyan değil, 657 ile ilgili bir düzenleme, çalışma içerisindeyiz. Taslak çalışmalarımız var. Geneli itibariyle Bakanlar Kurulu'nda bir sunum halinde takdim ettim ve sayın Başbakanımız, 'Sosyal taraflarla bu konuları görüşün' talimatını verdi. Çünkü sayın Başbakanımız taraflarla mutabakatın sağlanmasına çok önem veriyor. Biz de bugün kamu görevlileri konfederasyonları ile toplantımız var. 657 sayılı kanunla ilgili değişiklikleri maddeler halinde görüşeceğiz" dedi.
 

EN MAKULÜNDE ANLAŞACAĞIZ

Rotasyon kelimesinden ziyade kamuda ihtiyaç duyulan personelin dengeli dağılımının esas alındığını ifade eden Çelik “Terör nedeniyle ülkenin belli bölgeleri 'mahrum bölgeleri', 'sürgün bölgeleri' gibi yıllarca uygulanmış. Bizim dönemimizde bunu uygulamama gayreti içerisinde olduk ama yine de sistemden kaynaklanan sorunları biz de yaşadık. Kamu personeli ihtiyacı var mı? Her yerde ihtiyaç var. Bu personel gitmeli mi? Gitmeli. Gidiyor mu? Gidiyor. Ama giderken sorunlu gitmemeli, mutlu gitmeli, niçin gittiğini, ne kadar süreliğine gittiğini bilmeli, ne zaman dönebileceğinin planını yapmalı. Ama siz diyorsunuz ki; 'çakılı kadro olarak, sözleşmeli olarak atadım.' Ne olacak peki? Evleniyor, eşi başka bir yerde. Neticede birçok sorunlar yumağı oluşuyor. Personel dağılımı maden dengeli dağılacak bu dağılım nasıl yapmamız gerekiyor? Çakılı kadroyla mı, sözleşmeli kadroyla mı, süreli kadroyla mı? Bu sorunları çözmek yani dengeli personel dağılım sorununu çözmek için taraflarla bunu konuşacağız, en makulünde anlaşacağız” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10