Yerel Basın Oscar ödülleri verildi

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ikinci kez düzenlenen ödül töreninde Yerel Basın Oscar ödülleri verildi.

Çerkezköy 31.03.2013 19:04:00 0
Yerel Basın Oscar ödülleri verildi

 ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yerel Basın Birliği Derneği’nin düzenlediği “Türkiye Yerel Basın Oscar Ödülleri” yarışmasında yerel basın organları En İyi Sayfa Düzeni, En İyi Haber, En İyi Röportaj, En İyi Fotoğraf, En İyi Köşe Yazısı ve En İyi İnternet Sitesi kategorisinde yarışırken, Türkiye genelinden 100’den fazla yayın organı, 130 yarışmacının ve 50’ye yakın internet yayınının katıldığı yarışmanın jüri üyeliğini yapan İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlileri, haber ve gazeteleri titizlikle inceledi. Yapılan çalışma sonucu dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi için önceki gün İstanbul Aydın Üniversitesi Konferans Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. 
 

TEKİRDAĞ’A TEMSİLCİLİK VERİLDİ

Ödül töreninde konuşan Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün, derneğin Türkiye genelinde 10 ilde şubeye sahip olduğunu ve hedeflerinin 81 ilde şube açarak yerel basın mensuplarını hakkettiği yere ulaştırmak olduğunu ifade etti. 9 ile daha Yerel Basın Birliği Dernek Temsilciliği vereceklerini belirten Karayün desteklerinden dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi’ne de teşekkür etti.
 

 

 

 

 

YEREL BASININ ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Törende konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın da, 600 öğrenci ile Türkiye’nin gelecekteki basın mensuplarını yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek “Basının kalbin beyine kan pompalaması gibi büyük işlevi var. Toplumun problemlerinin yeterince ele alınabilmesi için yerel basına büyük iş düşüyor. Yerel basın toplum için, ülke için, insanlık için çok önemli bir görev icra ediyor. Yerel Basının önemini bildiğimiz için bu projeye evet dedik. Yerel Basına bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 

 

KAMU GÖREVİ YAPIYORSUNUZ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, törende yaptığı konuşmada 10 şehir ve İstanbul’un 39 ilçesinden Yerel Basın Mensupları’nın 7 kategoride yarıştığı toplantıya katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bana ‘sizden daha fazla koşturan var mı?” diye sorsalar, hiç düşünmeden ‘basın mensupları var’ derim. Basın Mensupları’na nasıl bu kadar çok koşturuyorsunuz diye sorduğumda “Mesleğimizi çok seviyoruz” yanıtını aldım. Sizler kamu hizmeti yapıyorsunuz. Biz de idareciler olarak her zaman sizlerin yanınızda olacağız” dedi.
 

EN ÇOK SİZLERE İHTİYAÇ DUYUYORUZ

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ifade eden İstanbul Valisi Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doğru haberi en hızlı şekilde temin ederek kamuoyuna yetiştirme gayreti içerisindesiniz. Aynı zamanda kendini tarif etmek isteyen kişilerle kamuoyu arasında bir köprü vazifesi görüyorsunuz. Biz idareciler sorumlu olduğumuz bölgeleri yönetirken en çok sizlere ihtiyaç duyuyoruz. Çok onurlu bir görevi icra ediyorsunuz. Bu nedenle mesleğinizle ne kadar gurur duysanız azdır.”
 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmaların ardından ödüller verildi. En iyi haber ödülünü Batman Günlü Gazetesi, En iyi sayfa düzeni ödülünü 34 Gündem Gazetesi, En iyi röportaj ödülünü Şafak Gazetesi, En iyi fotoğraf ödülünü Ayna Gazetesi, En iyi köşe yazısı ödülünü Bölgede Ayna Gazetesi, En iyi internet sitesi ödülünü ise beynet.com internet portalı aldı. Gecede daha sonra 9 ildeki basın kuruluşlarına Yerel Basın Birliği Derneği İl Temsilcilikleri verildi. Yerel Basın Derneği Tekirdağ İl Temsilciliği’ne layık görülen Gazeteci Şaban Kardeş adına temsilcilik belgesini Marmara Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kardeş teslim aldı. Gecede İl Temsilcilikleri verilen diğer şehirler ise Ankara, Edirne, Antalya, Batman, Eskişehir, Adıyaman, İzmir ve Balıkesir oldu.
 

BELEDİYE BAŞKANLARINA PLAKET VERİLDİ

Törende ayrıca Yerel Basın Kuruluşlarına verdikleri desteklerden dolayı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’a birer plaket verildi.
 

KATILIM YOĞUN OLDU

Türkiye Yerel Basın Başarı ödüllerinin sahiplerini bulduğu gecede İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Merkez Valisi Yusuf Odabaş, Beylikdüzü Kaymakamı Mesut Demirkol, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Başbakanlık Basın Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş, MHP İstanbul MYK üyesi Erdem Karakoç, MHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi İskender Duriç, Suudi Arabistan Başkonsolosu Bay Abdulwahab Mahmoud A. Sheıkh, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit, Küçükçekmece CHP Belediye Meclis Üyesi Oruç Oymak, İYGAD Başkanı Umut Veli Develi, Esenyurt Belediye Başkan Danışmanı Rıza Altaylı, Esenyurt Belediye Başkan Danışmanı Metin Karakoç, Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti (KEGC) Başkanı Serhat Buğra Şenkökçü, Dünya Basın Mensupları Derneği Başkanı Muzaffer Tunç, Türkiye Haber Ajansı Başkanı Ahmet Kaplan, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Hülya Yengin, YBBD Ankara Temsilcisi Gülsen Birdal, YBBD Antalya Temsilcisi Nilhan Kırdı, YBBD Adıyaman Temsilcisi Arzu Kızıldağ, YBBD Edirne Temsilcisi Erdoğan Demir, YBBD İzmir Temsilcisi Uğur Şener, YBBD Balıkesir Temsilcisi Serhat Buğra Şenkökçü etkinliğe katılanlar arasında yer aldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10