Çerkezköy-Saray yolu meclis gündeminde

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 2009 yılında ihaleye çıkartılan ve bir türlü bitmeyen Çerkezköy-Saray yolunu Meclis gündemine taşıdı. Vatandaşların yolun ödeneksizlik yüzün

Çerkezköy 2.04.2013 19:47:00 0
Çerkezköy-Saray yolu meclis gündeminde

 Çerkezköy Haber - CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy-Saray arasında yapımı yılan hikayesine dönen duble yolu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sordu. TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, yol yapımının 2009 yılında gündeme geldiğini belirterek,  aynı yıl  ihaleye çıkarılan ve yüklenici firmanın işi zamanında bitirememesi nedeniyle ihalesi fesholan Çerkezköy-Saray Duble Yolu’nun 16 Mart 2012 yılında yeniden ihaleye çıkarıldığını anımsattı.

 

TAMAMLANMAMA TEHLİKESİ VAR

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yolun 7 kilometrelik bölümünde çalışmaların başladığını belirten Yüceer, yaşanan sel felaketinden sonra yolda ciddi hasarların meydana geldiğini, tekrar onarım çalışmaları yapılmak zorunda kalındığını ifade etti. Yolda çalışmaların tekrar başladığını söyleyen Yüceer, “Ancak kamulaştırma işleminde yaşanan sıkıntılar ve hak sahiplerinin yargıya gitmesi nedeniyle, yol tamamlanamama tehlikesiyle karşı karşıya” dedi. 
 

VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ

Vatandaşların yolun ödeneksizlik yüzünden bitirilemediği yönündeki iddialarını da dile getiren CHP’li Yüceer, “Bu iddianın doğru olmamasını diliyorum. Yolun bitirilememesi nedeniyle hem Saray hem de Çerkezköylü hemşehrilerim mağdur oldu. Yolda sık sık kazalar yaşanıyor. Başbakan Erdoğan, iktidar dönemlerini anlatırken en çok övündüğü konuların başında duble yollar geliyor. Gelsin de Çerkezköy-Saray arasındaki yolu görsün. 5 yıldır yol yapılmadı. Adeta yol, yap boz tahtasına döndü. Vatandaş canından bezdi” dedi.
 

BAKAN YILDIRIM’A SORDU

CHP PM Üyesi Yüceer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “5.yılına giren Saray Çerkezköy Yolu’nun ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? Sözü geçen yolun bir türlü tamamlanamamasının gerekçesi nedir? Çevre Yolu’nda çalışmalarda gelinen son aşama nedir? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar kaç kilometresi bitirilmiş, kaç kilometresi tamamlanmayı beklemektedir? Sözü edilen yol için kamulaştırma işlemlerindeki son hukuki durum nedir? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar kaç hak sahibi yargıya başvurmuştur? Kaç hak sahibi davayı kazanmıştır? Hak sahiplerine toplam ne kadar para ödenmiştir?  Duble yolun yapımıyla ilgili ödenek yetersizliği olduğu iddiası doğru mudur? Son 5 yılda yıllara göre ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Kaç yaralanma ve kaç ölüm olayı yaşanmıştır?” sorularını sordu.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10