Özel İdare İlkokulu’nda deprem testi yapılıyor

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın, Tekirdağ İl genelinde 1997 öncesi yapılan 242 okulda depreme dayanıklılık test çalışması başlatmasının ardından Çerkezköy’deki okullarda da çalış

Çerkezköy 2.04.2013 19:49:00 0
Özel İdare İlkokulu’nda deprem testi yapılıyor

 ÇALIŞMA YAPTILAR

Tekirdağ’da 2007 yılından önce yapılmış olan 242 okulun depremsellik etüdü çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Etüd sonunda depreme dayanıksız binalardaki öğrenciler başka okullara tahliye edilecek. Etüdler sonunda çıkan veriler ışığında binalar güçlendirilecek. Dün Özel İdare İlkokulu’na gelen ekipler burada çalışmalar gerçekleştirdiler.

“BAYINDIRLIĞA GÖNDERECEĞİZ”
Tekirdağ Valiliği ile yaptıkları protokol çerçevesinde Tekirdağ’da bulunan okullarda deprem dayanıklılık testi yaptıklarını belirten yetkililer “Tekirdağ Valiliği’nin ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nün çalışmaları ile birlikte Çorlu’daki okullarımız bitti. Şimdi ise Çerkezköy’de bulunan okullarda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızda her kattan üçer adet beton numunesi alıp demir tarama testi yapılıyor. Aldığımız numuneleri ise Bayındırlık Bakanlığına bağlı olan zemin labarotuvarında teste tabi tutup sonuçları Bayındırlık Bakanlığı’na bildiriyoruz” dedi.

“NUMUNELERE GÖRE ÇALIŞMALAR YAPILACAK”
Ekiplerin iki gündür çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Okul Müdürü Esat Aktaş “Yetkililer okulumuzun her katından numuneler alıyorlar. Bizler de yapılan çalışmalar neticesinde yetkililer ile birlikte depreme karşı önceden önlem alacağız ve kusur varsa da ona göre hareket edeceğiz. Alınan numunelere göre çalışmalar yapılacak” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10