İhale tarihi belirlendi

2012 Yılı Faaliyet Raporu’nun okunduğu ve oybirliği ile kabul edildiği Veliköy Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Atıksu ve Katı atık ücretlerinin 2014’e kadar alınmamasına iliş

Çerkezköy 2.04.2013 19:50:00 0
İhale tarihi belirlendi

 Çerkezköy Haber - Veliköy Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.


FAALİYET RAPORU OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in başkanlık ettiği toplantıda tüm meclis üyeleri hazır bulundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilen toplantıda Veliköy Belediyesi Mali İşler Müdürü Hasan Araç tarafından 2012 Yılı Faaliyet Raporu okundu. Faaliyet Raporu’nun okunduğu esnada meclise, Meclis Başkanvekili Ramazan Çetinkaya başkanlık etti. Faaliyet Raporu meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Alınan kararın hayırlı olmasını temenni eden Çetinkaya daha sonra tekrar koltuğu Hanifi Belindir’e teslim etti.  

MUHATAPLARI BELEDİYE DEĞİL
2012 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülüp oybirliği ile kabul edilmesinin ardından bir önceki toplantıda görüşülerek Çerkezköy Belediyesi’ne sunulan imar planlarına 1 aylık askı sürecinde yapılan itirazlar görüşüldü. İtirazlar kapsamında imar planlarında değişiklikler yapılması ve planlara işlenmesi oybirliği ile kabul edilirken, HABAŞ Petrol’ün OSB dışına çıkma talebi meclis tarafından oybirliği ile reddedildi. Başkan Belindir, HABAŞ Petrol’ün bu konudaki muhatabının Veliköy Belediyesi değil, Sanayi Bakanlığı ve OSB olduğunu ifade etti.  

ATIK SU ÜCRETLERİ 2014’E KADAR ALINMAYACAK
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Atık Su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri ücret tarifelerinin görüşülmesine geçildi. Daha önceki aylarda alınan karar doğrultusunda katı atık ve atık su harçlarının su faturalarına eklenerek vatandaştan tahsil edildiğini kaydeden Belindir, “Kanunda yapılan düzenleme ile bu ücretlerin 2014’e kadar alınmaması mümkün. Çerkezköy Belediyesi geçen ay bu yönde karar aldı. Biz de bu yönde karar alarak vatandaşlardan bu ücreti 2014’e kadar almama taraftarıyız” dedi. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

VALİ GAYRİMENKUL SATIŞINI UYGUN GÖRDÜ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Belediyeye ait arsa satışlarının görüşülmesine geçildi. Bir önceki meclis toplantısında Yüksekokul Binası’nın yapımı kapsamında bütçeye 7 milyon ek yapılmasına karar verildiğini kaydeden Başkan Belindir, “Bu 7 milyonluk ek bütçe için karşılık ayırmamız gerekiyor. Bunun için Belediyemize ait bazı gayrimenkullerin satılabileceğini düşündük. Bu kararımızı Tekirdağ Valimizle de görüştük. Kendisi Yüksekokul Binası yapımında kullanılmak üzere bu tür satışların yapılabileceğini ifade etti” dedi. Toplamda yaklaşık 70 dönüm miktarındaki belediyeye ait arsanın satılması oybirliği ile kabul edildi.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Encümen, Bütçe Komisyonu, İmar Tadilat Komisyonu ve Uzlaşma Komisyonu üyelerinin seçilmesine geçildi. Yapılan gizli oylamada Şahin Büyükkaban ve Kani Var 10 meclis üyesinden 9’unun oyunu alarak Encümen Üyeliklerine seçildi. Bütçe Komisyonu ve İmar Tadilat Komisyonu üyelikleri için 5’er aday çıkması nedeni ile açık oylama yapıldı. Yapılan oylamalar sonucu Bütçe Komisyonu’na Şahin Büyükkaban, Hatem Özdemir, Ramazan Çetinkaya, Gökhan Gök ve Kani Var; İmar Tadilat Komisyonu’na ise Adem Yıldırım, İrfan Kurt, Ramazan Çetinkaya, Şahin Büyükkaban ve Ahmet Çetin meclis üyesi Sedet Göral’ın red oyuna karşılık oyçokluğu ile seçildi. Uzlaşma Komisyonu üyeliğine ise yapılan açık oylama sonucu Gökhan Gök oybirliği ile seçildi.  

MÜJDEYİ VERDİ
Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından konuşan Hanifi Belindir, Yüksekokul ve Meydan projeleri hakkında bilgi verdi. NKÜ Yüksekokul Binası için ihale tarihinin belirlendiği müjdesini veren Belindir, “22 Nisan günü saat 14.00’da Yüksekokul Binası ihalemizi yapacağız. Meydan Projesi için de yeniden ihaleye çıkacağız. Bu ihalemizin tarihi ise önümüzdeki hafta belli olacak” dedi.

SANAYİ YOLUNU ASFALTLAYACAĞIZ
Sanayi yolu için asfaltlama çalışmalarına başlanacağını kaydeden Belindir, “İnşallah bu hafta ilk kazmayı vuracağız. Vatan Caddesi’ndeki duble yolu da asfalt yapacağız. İhale hazırlıkları tamamlandı. En kısa zamanda ihaleyi gerçekleştirip çalışmalara başlayacağız” dedi. Geçen ay taş alımı ihalesi yaptıklarını kaydeden Belindir, “GAZDAŞ ile görüştüm. Bu hafta ekiplerini Atatürk Caddesi’ne sokacaklar. Buradaki işlerini bitirdikten sonra biz bu yolları komple sökerek yeni taşlarımızla döşeyeceğiz” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10