Baz istasyonu meclis gündeminde

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yeni yapılan Çorlu Devlet Hastanesi’nin 50 metre yakınına kurulan baz istasyonunu Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, baz istasyonunun Çorlu Devlet Hastanesi’n

Çorlu 5.04.2013 20:33:00 0
Baz istasyonu meclis gündeminde

 KALDIRILMALIDIR

TBMM Başkanlığına konuyla ilgili yazılı soru önergesi veren Yüceer, GSM baz istasyonlarının insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğuna dair birçok bilimsel rapor ve makalenin yayınlandığını, Sağlık ve Çevre bakanlıklarının da cep telefonu ve elektronik haberleşme cihazlarının insan sağlığını tehdit ettiği yönünde açıklamaları olduğunu hatırlattı. Kanserle Savaş Haftası’nda Hükümetin Çorlu’ya armağanının baz istasyonu olduğunu kaydeden Yüceer, “Çocuklarımızın, yurttaşlarımızın tedavi gördüğü bir hastanenin hemen yanına baz istasyonu kurmak nasıl bir aklın ürünüdür? Nasıl izan alır? Buna sessiz kalamayız. Baz istasyonlarının olumsuzluklarından en çok çocuklarımız, yaşlılar ve hamileler etkileniyor. Yetkililere açık çağrımdır; o baz istasyonu oradan bir an önce kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.
 

BAKAN YILDIRIM’A SORDU

CHP’li Yüceer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle “Hastalara sağlık vermekle yükümlü bir hastanenin hemen yanına, sağlığa zararlı olabileceği değerlendirilen bir baz istasyonunun kurulmasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Tekirdağ’da ve ilçelerinde kaç baz istasyonu bulunmaktadır? Tekirdağ’da  hastane, çocuk bahçesi, kreş ve okul gibi yerlere ve yakınlara kurulan kaç baz istasyonu vardır? Hastane, çocuk bahçesi, kreş ve okul gibi yerlerde ayrıca bir tedbir var mıdır? İllere göre ayrı ayrı belirtilmek üzere Türkiye genelinde kaç baz istasyonu bulunmaktadır? Kurulan baz istasyonlarından kaçı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan güvenlik sertifikası ile ilgili gerekli izinleri almıştır? Baz istasyonlarının kontrolleri ne kadar sıklıkla yapılmaktadır/yapılmakta mıdır? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), baz istasyonlarının insan sağlığına zarar vermesini önlemek için belirlediği bir standart var mıdır, varsa bunlar nelerdir” sorularını sordu.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10