“Kızılpınar’da insanlık dışı uygulama”

Kızılpınarlı vatandaşlar bölgedeki sokak köpeklerinin Kızılpınar Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından insanlık dışı bir uygulama ile öldürüldüğünü iddia etti.

Çerkezköy 5.04.2013 20:33:00 0
“Kızılpınar’da insanlık dışı uygulama”

 DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI

Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet Mahallesi sakinlerinden Büşra Akar, 7 ay önce İstanbul Hayvan Bakım Evi’nden aldığı Zeytin isimli Labrador cinsi köpeğinin Kızılpınar Belediyesi Zabıta ekiplerince öldürüldüğünü öne sürdü. Olay esnasında Çerkezköy Merkez’de bir Akaryakıt İstasyonu’nda çalışmakta olduğunu söyleyen Büşra Akar, “Olay ben işteyken gelişti. Komşularımın haber vermesi üzerine işten eve geldim ve 7 aydır gözüm gibi baktığım köpeğimi ölü halde görünce adeta dünyam başıma yıkıldı” dedi.
 

SİZE BU HAKKI KİM VERDİ?

Köpeğinin öldürüldüğünü haber aldıktan sonra soluğu Kızılpınar Belediyesi’nde aldığını söyleyen Büşra Akar, “Zabıta ekipleri, sokak köpeklerinin toplanacağı, bu nedenle hayvanların sahipleri tarafından kapalı bir alana alınması şeklinde sabah saatlerinde anons yaptıklarını söylediler. Fakat mahallemizdeki hiç kimse böyle bir anons duymadı. Kaldı ki dedikleri gibi anons yapsalar dahi bu onlara benim bahçemdeki tasmalı köpeğimi öldürme hakkı vermez” diye konuştu.
 

3 ZABITA GÖREVLİSİ VARDI

Olayı gördüklerini belirten Büşra Akar’ın bir komşusu, “Olay sabah saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Silah sesini duyduğum ilk anda kendim vuruldum sandım. Sonra ayağa kalkıp dönüp baktığımda biri silahlı 3 zabıta görevlisini gördüm. Bu esnada Zeytin ise bahçede can çekişiyordu. Daha sonra ayağa kalktı ve koşarak kömürlük önüne kadar geldi. Burada ise yere yığıldı” ifadelerini kullandı.  
 

ÖLDÜRMEDİK, UYUTTUK

Köpeğinin neden öldürüldüğünü sorduğu Zabıta ekiplerinin “Biz onları öldürmedik. Uyuttuk. 1 saat sonra uyanır” diye cevap verdiğini ifade eden Büşra Akar, “Görgü tanığı komşularımızın söylediğine göre Zeytin’i evimizin bahçesi içinde vurdular. Zeytin vurulduğu noktada bir süre can çekiştikten sonra kömürlüğün önüne koşmuş ve burada yere yığılmış” dedi.
 

DURUMU HAYVAN HAKLARI FEDERASYONU’NA BİLDİRDİM

Zabıta ile arasında geçen bu diyalogun ardından Hayvan Hakları Federasyonu’nu aradığını ve durumu anlattığını söyleyen Büşra Akar, “Bana Çerkezköy Belediyesi’nin hayvan haklarına karşı duyarlı olduğunu ve asla böyle bir şey yapmayacaklarını söylediler. Ben de kendilerine bu uygulamayı Kızılpınar Belediyesi’nin yaptığını söyledim. Bunun üzerine internet sitelerine Kızılpınar Belediyesi’nin telefonunu yazdılar ve üyelerden bu numarayı arayarak tepki göstermelerini istediler. Belediyenin telefonları kilitlendi. Hal böyle olunca Zabıta ekipleri amcamla konuşarak, şikayetimi geri çekmemi istediler” dedi. 
 

CEZALARINI ÇEKECEKLER

Evin diğer köpeği Daçe’yi de yaklaşık 1 yıl önce Çerkezköy Hayvan Bakım Evi’nden aldıklarını söyleyen Büşra Akar, “Zeytin öldükten sonra tek tesellimiz Daçe’nin öldürülmemiş olmasıydı. Zeytin’i evimizin bahçesine gömeceğiz. Zeytin’e bu zulmü reva görenlerin de cezalarını çekmesi için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.     
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10