Kutlu Doğum Haftası etkinliklerle kutlanacak

Yaklaşmakta olan Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Çerkezköy Müftülüğü bazı etkinliklere hazırlanıyor. Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin Başkanlığında toplanan komisyon, Kutlu Doğum H

Çerkezköy 5.04.2013 20:34:00 0
Kutlu Doğum Haftası etkinliklerle kutlanacak

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında uygulanacak program belli oldu.  Emniyet Görevlilerinden Şehit düşenlerin ruhuna binaen Mevlidi Şerif okutulacak.  9 Nisan Salı günü akşam namazına müteakip Osmanlı Camiinde okutulacak olan Mevlidi Şerif, Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 168. Yıl dönümü ve kuruluşundan günümüze kadar geçen zaman zarfında görevi başında şehit düşenlerin ruhuna izafeten okutulacak.

 

HZ. PEYGAMBER VE İNSAN ONURU

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında 14 Nisan Pazar günü saat 14.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konulu konferans verilecek.  İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgün tarafından sunulacak olan konferansa katılımın ücretsiz olduğunu ifade eden Çerkezköy Müftülüğü yetkilileri, tüm vatandaşları Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine davet etti. Aynı gün Veliköy’de de konferans verilecek.  Saat 20.00’da Mustafa Akgün tarafından verilecek olan konferansın konusu yine Hz. Peygamber ve İnsan Onuru olacak.  Karaağaç Beldesi’nde de verilecek olan konferans İl Müftü Yardımcısı Dr. Hıdır Yağcı tarafından Karaağaç Ortaokulu Konferans salonunda saat 17.00’da sunulacak.
 

BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENECEK

İlçe müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında son konferans 21 Nisan Pazar günü saat 20.00’da Kapaklı’da verilecek.  Hz Peygamber ve İnsan Onuru konulu konferansa konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Zekeriya Güler katılacak. Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde kurumların da ziyaret edileceğini belirten Çerkezköy Müftülüğü yetkilileri, cezaevi, Hastane, şehit ve gazi ailelerinin de ziyaret edeceklerini ifade etti. İlkokul ve ortaokullar arasında Hz. Peygamber ve İnsan Onuru konulu kompozisyon yarışması düzenleneceğini belirten yetkililer “Yarışma sonunda 1.olan öğrenciye tam altın, ikinci olan öğrenciye yarım altın ve üçüncü olan öğrenciye de çeyrek altın hediye edilecek” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10