“Seyyarlar, cadde esnafının belini büküyor”

Çerkezköy’deki esnaf, seyyar satıcıların kaldırılması için imza toplayarak belediyeye dilekçe verdi.

Çerkezköy 5.04.2013 20:39:00 0
“Seyyarlar, cadde esnafının belini büküyor”

 “CADDE ESNAFININ BELİNİ BÜKÜYOR”

Çerkezköy Belediyesi’ne dilekçe veren esnaf, Atatürk Caddesi esnafı olarak özellikle Belediye binası çevresi başta olmak üzere Atatürk Caddesi üzerindeki tüm seyyar satıcılardan şikayetçi olduklarını belirterek “Atatürk Caddesi Çerkezköy’ün en gelişmiş caddesidir. Ancak seyyar olarak satış yapan pilav, kokoreç, simit, tatlı, börek, çanta, kemer gibi onlarca ürün cadde boyunda kontrolsüz bir şekilde satılarak Atatürk Caddesi esnafının belini büküyor” dedi.
 

“BELEDİYE ESNAFA GEREKEN DUYARLILIĞI GÖSTERMİYOR”

Birçok kez belediye zabıta birimine bu konuyu taşıdıklarını fakat her defasında çabalarının sonuçsuz kaldığını ifade eden Atatürk Caddesi esnafı, “Belediye, gelişmekte olan Çerkezköylümüzde esnafa gereken duyarlılığı göstermediğinden vergiye ve belediye ruhsatına bağlı olmanın hiçbir önemi olmadığını düşündürüyor. Bu nedenle bizler de cadde esnafı olarak bir araya gelmeye ve bu konuya dikkat çekmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
 

“GEREKENİ YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Konu ile ilgili zabıta biriminin saat 17.00’dan öncesi ve sonrası, Cuma ve Pazar ayrımı olmaksızın kendilerine gereken duyarlılığı göstermesini isteyen cadde esnafı “Seyyar satıcılara saat 17.00’dan sonra serbest etme, cumartesi ve Pazar serbest etme gibi davranışlardan kesinlikle kaçınmalarını ve bu konuda sadece yasalarla kendilerine düşeni yapmalarını istiyoruz. Seyyar satıcılar ile ilgili bu konuda göze gelecek şekilde biz esnaflarla ilgilenilmesini, seyyar satıcıların cadde üzerinde herhangi bir yerde durmalarını engelleyici ve çeşitli yasal cezai yaptırımların artık işleme girmesini istiyoruz” diyerek belediyenin bu konuda gerekeni yapmasını istedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10