Olin Edirne Ankara’dan eli boş döndü 89-85

Beko Basketbol Ligi'nde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Olin Edirne hafta sonunda 25. hafta karşılaşmasında deplasmanda Ted Ankara Kolejliler'e konuk oldu. Rakibi karşısında son periyotta iyi bir mücadele ortaya koyan

8.04.2013 20:06:00 0
Olin Edirne Ankara’dan eli boş döndü 89-85

 Çerkezköy Haber - BBL'nin 25. haftasında Ankara deplasmanında karşılaştığı TED Ankara Kolejliler karşısında Olin Edirne son dakikasına sadece 2 sayı farkla 87-85 yenik girmesine rağmen sayı üretemeyince sahadan da 89-85 mağlup ayrılmak zorunda kaldı. 

 

EV SAHİBİ EKİP ETKİLİ OLDU

Maça etkili başlayan ev sahibi ekip TED Ankara Kolejliler, Stanojevic, Caner, Woodside ve Penney ile bulduğu sayılarla ilk iki dakikayı 8-2 önde geçti. Bu bölümde sadece Parakhouski ile 2 sayı üretebilen Olin Edirne dış atışlarla sayı bulmaya çalışsa da başarılı olamadı. Ev sahibi ekip ilk 5 dakika sona ererken farkı 8 sayıya çıkardı. Geri kalan bölümde de TED Ankara Kolejliler aynı farkı korumayı başardı ve ilk periyot ev sahibi ekibin  27-19 üstünlüğünde tamamlandı.
 

OLİN EDİRNE TOPARLANDI

Karşılaşmanın ilk periyodunu mağlup kapatan Olin Edirne kalan dakikalarda toparlandı. Üst üste sayılar bulan Olin Edirne rakibine de kolay sayı şansı tanımadı. Karşılaşmanın ilk on beş dakikasında sayılar bulmaya devam eden Olin Edirne skoru eşitledi (32-32) Ama ev sahibi ekip bu dakikadan sonra  Stanojevic, Woodside ve Plisnic ile üst üste bulduğu sayılarla 18. Dakika geride kalırken  farkı yeniden 8 sayıya (42-34) çıkarmayı başardı. Kalan 2 dakika boyunca oyun karşılıklı sayılarla geçerken  devreyi 46-42 üstün tamamlayan TED Ankara Kolej’in oldu.
 

FARK AÇILDI

İkinci yarıya TED Ankara Koleji Stanojevic'in 2, Penney'in 3 sayılık basketleriyle başladı. Olin Edirne TED bu hamlelerine  Berkay ve Tapoutos'un basketleriyle  karşılık verdi.  Bu dakikalarda TED'in boş hücumları başladı ve bu boş hücumların ardından Olin Edirne  Parakhouski ve Mehmet Yağmur'un pota altı sayılarıyla   23. dakika farkı yine tek sayıya düşürdü; Ama TED Ankara Koleji  bu dakikadan sonra  hücum organizasyonlarını artırarak, Nedim, Woodside ve Penney ile sayılar üreterek, periyotun son bir dakikasına  farkı 12 sayıya (71-59) çıkararak girdi ve 3. çeyreği de 71-62 önde bitirdi.
 

DÖRT SAYI İLE MAĞLUP AYRILDI

Maçın final periyoduna Olin Edirne müthiş bir başlangıç yaptı. Alan savunma yaparak rakibine iki dakikada sayı şansı vermeyen Olin Edirne bulduğu dokuz sayı ile skoru eşitledi. Ancak çabuk toparlanan Ted Ankara Koleji Nedim ve Penney ile sayılar bularak farkı on bir sayıya kadar çıkarttı. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmada oyundan kopmayan Olin Edirne bulduğu sayılarla son dakikada farkı iki sayıya kadar indirdi. Yakaladığı fırsatları iyi değerlendiremeyen Olin Edirne Ted Kolej’in gelen sayılarına engel olamayarak karşılaşmadan 89-85’lik skor ile mağlup ayrıldı. Ankara ekibinde Jovo Stanojevic 30 sayılık performansı ile galibiyette önemli rol oynarken Nedim Yücel de 10 sayı, 16 ribaund ile double-double yaptı. Edirne temsilcisinde ise Parakhouski 19 sayı, Mehmet Yağmur da 18 sayı ile oynadı.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10