Bakan Müezzinoğlu hastanenin temel atma törenine katıldı

Tekirdağ'da bir dizi açılış ve ziyarette bulunan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Temel Atma Törenine katıldı.

Tekirdağ 8.04.2013 20:07:00 0
Bakan Müezzinoğlu hastanenin temel atma törenine katıldı

  2015’TE TAMAMLANACAK

Törene Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve eşi Münevver Dalgıç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve eşi Zehra Şimşek, Bakanlık il müdürlükleri temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademik ve idari personel ile Tekirdağlılar katıldı. Hastanenin temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek “Bugün burada Tekirdağ ve bölge halkımızın sağlık sorunlarının çözümüne önemli katkılar sağlayan, ayda yaklaşık 20 bin ayaktan hastaya hizmet veren, 8 bin metrekare kapalı alana, 29 branşa, 126 yatak kapasitesine, 60 poliklinik oda sayısına ve 4 ameliyathane odasına sahip Üniversite Hastanesinin kapasitesini arttırmak için bulunmaktayız. 2015 yılında tamamlayıp Tekirdağ ve bölge halkının hizmetine açmayı hedeflediğimiz Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesi, toplam 30 bin metrekare alana sahip, 7 blok, 200 yataklı, 3-5 katlı, 21 adet poliklinik, 59 adet yoğun bakım ünitesi, 2 anjiyo odası, 12 ameliyathane, 1 adet yemekhane, 491 kişilik konferans salonu ve 2 adet kafeteryaya sahiptir” dedi.
 

ÜNİVERSİTELER ÇOK ÖNEMLİ

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise yaptığı konuşmada, “Üniversiteler bizim için önemlidir.  Ancak Tıp fakülteleri bizim için farklı bir yere sahip. Türkiye sağlık alanında Dünya çapında başarı sağladıysa, bu Tıp Fakülteleri ile mümkün olmuştur. Tıp Fakülteleri yalnız sağlık sorunlarına müdahale eden hastaneler değil; sağlık alanında araştıran, geliştiren ve bu alanda Dünya ile yarışan bir vizyona sahip olmalıdır. Tıp fakültelerine hak ettikleri desteği veren üniversitelere Bakanlık olarak gerekli destekleri vereceğiz. Namık Kemal Üniversitesi 2006 yılında kurulan genç bir üniversite olmasına rağmen, kampus şantiye gibi. İnşallah en kısa zamanda eğitim ve hizmetteki kalitesi ile bölgeye ağırlığını koyacak. Bu bölgeye sağlık ve bilim alanında büyük başarılar göstereceğine inanıyoruz. Temelini attığımız Hastanemizin 2014 yılı sonunda açılışında da bulunmak üzere hayırlı olsun diyorum” dedi.
 

ÜNİVERSİTENİN TABAĞINI TAKDİM ETTİ

Açılış konuşmalarının ardından NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na NKÜ’nün tabağını takdim etti. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu eşliğinde, Müezzinoğlu’nun eşi Faize Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve eşi Münevver Dalgıç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve eşi Zehra Şimşek Hastanenin temel atma törenini gerçekleştirdiler.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10