“Bu haktan bütün parsel malikleri yararlansın”

Mustafa Ordu Çerkezköy Belediyesi Meclisi’nin nisan ayı meclis toplantısında aldığı plan değişikliği kararının kanuna aykırı olduğunu iddia etti.

Çerkezköy 9.04.2013 19:21:00 0
“Bu haktan bütün parsel malikleri yararlansın”

  “KAMU YARARINA AÇIKÇA AYKIRIDIR”

Dün saat 13.30’da açıklama yapan Ordu,  “Çerkezköy Belediyesi’nin nisan ayı toplantısında jet hızı ile kabul ettiği çok anlamlı plan değişiklikleri ardından ne vardır. Belediye meclisinde kabul edilen plan değişiklikleri, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına açıkça aykırıdır. Bu değişikliklerde daha çok özel yararlar gözetilmiştir” dedi. 
 

“YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERDE KAMU YARARI YOKTUR”

Çerkezköy Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1445 ve 1446 adalar için hazırlanan imar planı değişikliklerinin hiçbir imar ve idari norm ile bağdaşmadığını ifade eden Ordu, tam tersine, imar normlarının ağır ihlali karşısında suç teşkil ettiğini ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1445 ve 1446 adalarındaki taşınmazların Sanayi bölgesinde bulunduğunu ifade eden Ordu “Yaklaşık 60 bin metrekarelik bu adalardaki arsaların sahipleri kimlerdir? Mevcut sanayi bölgesinde kurulmak istenen ve rantı yüksek yeni konut yapılaşmasına ilişkin plan değişiklikleri açıkça kanuna ve yönetmelik hükümlerine aykırıdır. Hiçbir haklı neden bulunmadan ve kamu yararı ilkeleri göz ardı edilerek, plan yapma esaslarından ve bilimsel gerçeklikten uzak ölçütler kullanılarak ve özel yararlar gözetilerek yeni bir yapılanma meydana getirilmiştir” diye konuştu. Yapılan değişikliklerde kamu yararının olmadığını ileri süren Mustafa Ordu “Özel yararların, özel duyguların, özel çıkarların ve hırsların baskın gözüktüğü bir değişikliktir. Meclis takdir yetkisinin bu şekilde kullanması suçtur. Aksi halde, ben böyle takdir ettim, benim takdirime göre yapılan değişiklikler kanuna uygundur şeklindeki düşüncenin egemen olması halinde bir yandan suç işlediği gibi, diğer yandan kanuna ve hukuka aykırı değişiklikler yapılırsa düzenli ve istikrarlı idareden bahsedilmez” dedi.
 

“ÖZEL YARARLAR İÇİN YAPILMIŞTIR”

Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 410 ada 1,2 ve 3 sayı parsellerdeki blok kitlesi derinliğinin 15 metreden 22 metreye çıkartılmasının yanlış olduğunu savunan Ordu “410 ada 1,2 ve 3 nolu parseller Atatürk caddesinden 40 metre cephe almaktadır. Mevcut planda bulunan 15 metre blok derinliğine ilaveten verilen 7 metrelik derinlik ile her üç parsel maliki de yaklaşık olarak zemin katlarda 280 metrekarelik fazladan bir inşaat alanına kavuşturulmuştur. Total inşaat hesaba katıldığında 6 kat yükseklik bir inşaatta 1680 metrekarelik bir inşaat alanı yaratılıyor” ifadesini kullandı.
 

“ATATÜRK CADDESİ İLE BAĞLANTISI YOKTUR”

Atatürk Caddesi gibi şehrin en önemli arterinde meydana getirilen bir imar değişikliği ve rantın değerinin 16 milyon 800 bin TL ileri süren Ordu “Atatürk Caddesi üzerinde mevcut arsaların imar oranları artırılmıştır. İmar planı delik deşik edilmiştir. O halde soruyoruz; Belediye binasından başlayarak, Optimed Hastanesine kadar devam eden Atatürk Caddesi üzerinde bulunan parsel maliklerinin halen 15 metre olan blok derinlikleri 410 ada 1,2 ve 3 parsellerde olduğu gibi 22 metreye çıkarılması yönünde belediye meclisinden bir talep bulunmaları halinde durum ne olacaktır? Atatürk Caddesi üzerinde parselleri bulunan her malik, yukarıda sözü edilen değişikliği emsal göstererek, kendi parseline 22 metre blok derinliği isteyebilir. Arsa, sahiplerinin bu taleplerini kimse engelleyemez. Hatta bu talepleri vaciptir. 410 ada 1,2 ve 3 parsellere ilişkin imar değişikliği ile ne hedef güdüldüğü çok açıktır. Bu hedef sübjektif ve özeldir. Hiçbir kamu yararı ve gerekçesi yoktur. Biryol sokakta bulunan ve Hasır giyim diye bilinen yapının bulunduğu parselin arkasında bulunan ve Biryol sokaktan cephe alan yapı mazeret gösterilerek böyle bir imar değişikliğine gidilmez. Çünkü bu parselin Atatürk Caddesi ile bağlantısı yoktur” dedi.
 

“YAPILAN DEĞİŞİKLİĞE İTİRAZ EDİYORUM”

Çerkezköy Belediyesi Atatürk Caddesi’nde blok derinliğini 22 metreye çıkaracaksa, bu haktan ve değişiklikten Atatürk Caddesinde bulunan tüm parsel maliklerinin faydalanması gerektiğini ifade eden Ordu “Hatta kentsel dönüşüm de dikkate alınarak, Atatürk caddesinde bulunan tüm parsel maliklerinin ısrarla ve büyük bir iştiyakla Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na müracaat etmeleri ve parsellerin bulunduğu blok derinliğinin 22 metreye çıkarılması yönünde talepte bulunmalarını tavsiye ediyorum. Yerel yöneticiler, verdikleri karar ve demokratik düzene kalite kazandırırlar. Ve bu kararlarları ile düşündürürler. Beldede yaşayan insanların sevgi ve saygısını yaptıkları yansız eylem, işlem ve hizmetler ile kazanmaya çalışırlar. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin plan değişiklikleri açıkça kanuna aykırıdır. Hiçbir kamu yararı yoktur. Tamamen özel yararları gözetmektedir. İmar kanunun 8.maddesine göre yapılan değişikliğe itiraz ediyorum. Bu yanlıştan dönülmesini ısrarla tavsiye ediyorum” dedi.
 

“EDEPLİ BİR ŞEKİLDE AÇIKLASIN”

Basın mensuplarının “Görevden neden alındığına dair açıklama ne zaman yapacaksınız” sorusuna da cevap veren Mustafa Ordu “Milletvekilimiz Bülent Belen’in genel merkeze verdiği rapor doğrultusunda görevden alındık. Milletvekili bu konu hakkında edepli ise çıkıp Milliyetçi Hareket Partisi’nin kademelerinde bulunan bütün teşkilatlara ve üyelerine bunu açık açık edebi ile anlatacak. Biz bu açıklamayı kendisinden bekliyoruz. Çünkü şeref şahtır. Şöhret ise piyondur. Bir insan şöhretini kaybederse iki puanı gider, şerefini kaybederse oyun biter. Biz ne şerefimizi nede şöhretimizi kaybettik. Ne puan verdik ne de oyun bitmiştir” diye konuştu.
 

“SEÇİMİ KAZANAMAYINCA SANDIĞI TERK ETMİŞTİR”

Bu işlerin sandık başından kaçmaya benzemediğini belirten Ordu “Bu gibi olaylar 2002 yılında namus saydığımız sandık başından kayıplara karışmaya benzemez. Genel seçimlerde sandıkların yüzde otuzu sayılmadan milletvekilliğini kazanamayan ve partisinin baraj altında kaldığını gören Bülent Belen sandık başından kaçıp gitmiştir. Kendisi de herkesin böyle kayıp gideceğini zannetmesin. Biz o zamanda sandık başında kaldık ve bu seviyelere kadar partimize hizmet ettik. Bugün on sene önceki gibi yaptığı ayak oyunlarını şimdi yapmasına gerek yok” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatını sonuna kadar desteklediklerini belirten Ordu “Bir Mustafa Ordu gider, Koray Önsel gelir. Bunlara tamamen saygımızın olması lazımdır. Eğer vatanımız giderse bir daha vatan bulamayız. Biz bu vatan için her şeye katlanacak, göze alacak bir iradeye bir ahlaka sahip olduğumuz için sonuna kadar biz destekleriz” ifadesini kullandı. 
 

“AKİL İNSANLARI VAR”

MHP’de son dönemlerde akil insanlar olduğunu belirten Ordu “Bu kişilerin Çerkezköy İlçe Başkanına ve yönetimine saygısı olsun. Yönetiminin haberi ve yetki vermeden çıkıp bir tarafa söz yada laf konuşmasınlar. Bunlar çok ayıptır. Bu kişiler bunlara uymaya ve yönetimin alacağı kararlara uymak zorundalar. Bu akil insanları 2004-2006 yılında bırakmış olduğum ilçe başkanlığı döneminde benden biraz ahlaki ders alsınlar. Ben o zaman ilçe yönetimi hakkında teşkilatı hakkında saygınlığımdan dolayı bir tane basında haberim çıkmamıştır” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10