Çerkezköy, Sağlık Bakanlığı’ndan ne istedi?

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, dün saat 16.00’da Teşkilat Binası’nda yaptığı basın toplantısında, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Çerkezköy ziy

Çerkezköy 9.04.2013 19:22:00 0
Çerkezköy, Sağlık Bakanlığı’ndan ne istedi?

 KISA BİR BRİFİNG SUNDU

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun 6 Nisan Cumartesi günü Çerkezköy’ü ziyaret ettiğini anımsatan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşan Yerel Seçimlerde Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmamız için teşkilat olarak daha çok çalışmamız gerekliliğini vurguladı” diye konuştu.
 

HÜKÜMET KİRLİLİĞE MÜSAADE ETMEYECEK

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun, ilçenin İstanbul’a olan yakınlığına dikkat çektiğini söyleyen Demirbağ, “Bakanımız, Çerkezköy’ün İstanbul’a olan yakınlığının göz önüne alınarak ürettiklerini kolaylıkla İstanbul Bölgesi’ne satması gerektiğini belirtti” dedi. Bakan Müezzinoğlu’nun, Ergene Havzası’nda çevre kirliliğini önlemek açısından hükümetin kirliliğe müsaade etmeyeceği, atık su arıtma tesislerinin yapımına hükümet desteğiyle başlandığı şeklinde açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Demirbağ, Sağlık Bakanı’nın daha sonra, Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi’ni ziyaret ettiğini kaydetti.
 

DOSYAYI BAKANIMIZA TESLİM ETTİK

Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun ziyaret esnasında Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’dan bilgi aldığını belirten Demirbağ, “Bakanımız bu binanın yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. İlçemizi ziyaretlerinde son olarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne geçen Bakanımız hastane yetkililerinden bilgi aldı ve hastaları ziyaret etti. Yeni yapılacak hastane hakkında bilgi alan Bakanımıza ilçemizde sağlık konusunda taleplerimizin yer aldığı dosyayı teslim ettik” dedi.
 

SAĞLIK PERSONELİ İSTEDİK

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na verilen dosyada ilçedeki sağlık kuruluşlarının taleplerinin yer aldığını kaydeden Alaettin Demirbağ, “Dosyamızda Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin fiziki mekan sıkıntılarının yeni hastane binasının yapılmasıyla çözümleneceğini belirttik. Nüfusumuzun hızla artması nedeni ile Hekim ve yardımcı sağlık personeli ihtiyaçlarımızın ön plana çıktığını belirttik. Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliği’nden edindiğimiz bilgiler ışığında Sağlık Bakanımızdan 2 Nöroloji Uzmanı, 2 Çocuk Hastalıkları Uzmanı, 1 Radyoloji Uzmanı, 1 Fizik Tedavi Uzmanı, 5 Pratisyen Hekim, 1 Eczacı, 10 Hemşire ve 2 de Fizyoterapist takviyesi istedik” ifadelerini kullandı.
 

KALİTELİ HİZMET İÇİN TAKVİYE ŞART

Bakan Müezzinoğlu’na sunulan dosyada ayrıca ilçedeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin acilen Çorlu’dan ayrılması ve Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı olarak hizmet vermesi gerektiğinin de vurgulandığını söyleyen Alaettin Demirbağ, “Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için de 30 Diş Tabibi, 2 Röntgen Teknisyeni, 5 Tıbbi Sekreter, 8 Diş Kliniği Yardımcısı ve 2 Otoklav talep ettik” diye konuştu. Çerkezköy nüfusunun 188 bin 712 kişi olduğunu, bunun yanında Saray, Hallaçlı, Çayırdere, Beyciler ve Çavuşlu’da olmak üzere Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yaklaşık 220 bin nüfusa hizmet verdiğini söyleyen Demirbağ, “Çerkezköy Diş Tedavi ve Protez Merkezi 8 kişilik diş hekimi kadrosuyla hizmet vermektedir. Bu sayı halkımız için yetersizdir. Hizmet kalitesinin artması için takviyeye ihtiyaç vardır” dedi.
 

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİN AMBULANS ŞART

Dosyada Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün ihtiyaçlarına da değinildiğini ifade eden Alaettin Demirbağ, “OSB Müdürlüğü’nde İtfaiye Binası’nda hizmet veren 2 Nolu Acil 112 İstasyonu’nun müstakil binaya taşınması gerekiyor. Evde Sağlık Hizmetlerinin daha verimli çalışabilmesi için bir ambulans temin edilmesi gerekiyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün bir adet araç ihtiyacı bulunuyor. Ayrıca 112 Acil İstasyonları için en az 4 şoföre ihtiyaç bulunmaktadır” diye konuştu.
 

HEKİM VE HEMŞİRE İHTİYACI VAR

Bakan Müezzinoğlu’na sunulan dosyada son olarak Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi’nin ihtiyaçlarına değinildiğini kaydeden Demirbağ, “Vatan Aile Sağlık Merkezi için 2 hekim, Toplum Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri biriminde, Personel ve Halk Eğitiminde, açılması gereken ve planlanan İşçi Sağlığı İş Güvenliği biriminde görevlendirilmek üzere 2 hekim, GMKP Mahallesi Aile Sağlık Merkezi'nde görevlendirilmek üzere 2 hemşire, Fatih Aile Sağlık Merkezi'nde görevlendirilmek üzere de 1 hemşire/ebe ihtiyacı bulunmaktadır” dedi.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10