“Bize T.C. ile ilgili bir talimat gelmedi”

Son günlerde tabelalarındaki T.C. kısaltmasının kaldırılmasına ilişkin haberlerle ülke gündemine gelen ve sosyal medyada büyük tepki toplayan T.C. Ziraat Bankası’nın Çerkezköy Şube Müdürü

Çerkezköy 10.04.2013 20:04:00 0
“Bize T.C. ile ilgili bir talimat gelmedi”

 Çerkezköy Haber - Yaklaşık bir yıl önce Şeref Kişmir’in yerine T.C. Ziraat Bankası Çerkezköy Şube Müdürlüğü görevine atanan Erol Dede dün saat 10.00’da bir basın açıklaması yaptı.

 

EN YOĞUN 250 ŞUBEDEN BİRİYİZ

T.C. Ziraat Bankası Çerkezköy Şubesi’nin 18 personelle Çerkezköy halkına hizmet vermeye çalıştığını belirten Şube Müdürü Erol Dede, yoğunluk bakımından ülke genelindeki bin 500 şube içinde ilk 250 içinde olduklarını dile getirdi. T.C. Ziraat Bankası’nın 4’ü şube cephesinde, 1’i de Erna Center karşısında olmak üzere ilçe merkezinde toplam 5 ATM’si olduğunu belirten Erol Dede, ATM sayısının en kısa zamanda 8’e yükselmesi için gerekli çalışmaların gerçekleştirileceğini, böylece şubede yaşanan yoğunluğun bir nebze de olsa azaltılabileceğini belirtti.
 

MAAŞ GÜNLERİNDE ŞUBEYİ DAHA ERKEN AÇIYORUZ

Sabah erken saatlerde banka önünde oluşan uzun kuyrukların sebep olduğu çirkin görüntüyü gidermek için özellikle maaş günlerinde şubeyi erken saatlerde açtıklarını ve vatandaşları içeri aldıklarını söyleyen Erol Dede, “Şube yoğunluğunun en büyük nedenlerinden biri istirahat ödemelerinin bankamız aracılığı ile yapılmasıdır. Bu ödemeler şuan için ATM’lerden gerçekleştirilemiyor. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. İstirahat ödemelerinin de ATM’lerden gerçekleştirilmesi halinde şubelerdeki yoğunluk daha da azalacaktır” diye konuştu. 
 

MÜŞTERİ PORTFÖYÜMÜZÜN TEKNOLOJİYLE ARASI YOK

T.C. Ziraat Bankası müşteri portföyünün daha çok 35-40 yaş ve üstü kesimden oluştuğunu ve bu kişilerin teknoloji ile arasının iyi olmadığını kaydeden Şube Müdürü Erol Dede, “Birçok bankacılık işlemi internet şubelerinden ve ATM’lerden gerçekleştirilebiliyor. Fakat bizim müşteri portföyümüzün teknoloji ile arası iyi olmadığı için işlemlerini şubelerden yapmak istiyorlar. Buda şubelerimizde yoğunluk yaşanmasına neden oluyor” dedi.
 

DEVLETİN SOĞUK YÜZÜ İMAJINI SİLİP ATTIK

T.C. Ziraat Bankası’nın değişen imajı hakkında da açıklamalarda bulunan Erol Dede, geçmiş yıllarda bankanın devlet bankası olması nedeni ile gerek şube müdürlerinin, gerekse memurlarının vatandaşa karşı sert tutumlar içerisinde olduklarını anımsatarak, “Biz bu algıyı kırdık. Eskiden şube müdürleri kendilerini finans kaymakamı sanıyorlardı. Memurlar ise başka havalardaydı. İnsanlara karşı sert tavırlar içindelerdi. Biz Ziraat Bankası müşterilerinin, diğer banka müşterilerinden bir farkı olmadığı gerçeğini çalışanlarımıza aşıladık. Bankamız devletin soğuk yüzü imajını silip attı” ifadelerini kullandı.
 

BİRÇOK BANKADAN DAHA AVANTAJLIYIZ

Açıklamalarına bankanın kredi oranları hakkında bilgilendirmede bulunarak devam eden T.C. Ziraat Bankası Çerkezköy Şube Müdürü Erol Dede, “Kredi oranları açısından vatandaşlarımıza birçok bankadan daha fazla avantaj sağlıyoruz. Konut kredisi faiz oranlarımız 0,71 – 0,73 arasında değişiyor. Ticari kredilerde ise 0,70’lere varan faiz oranları ile kredi imkanı sunuyoruz. Hayvancılık ve Damla Sulama için kullanılan kredilerde 0 faiz alan bankamız, çiftçilerimize de yüzde 50 sübvansiyonlu tarımsal kredi imkanı sunmaktadır” dedi. 
 

BİZE ÖYLE BİR TALİMAT GELMEDİ

Basın açıklamasının sonunda kuruluş tarihi 1863 yılına kadar uzanan ve Kurtuluş Savaşı döneminde ülkeye önemli katkıları bulunan T.C. Ziraat Bankası’nın isminin başındaki “T.C.” ibaresinin kaldırılması konusuna da açıklık getiren Erol Dede, “Bu konuyla ilgili karar, genel müdürlük tarafından alınan bir karardır. Şube müdürü olarak benim bu konuda bir açıklama yapmam doğru olmaz. Fakat biz yazışmalarımızı hala T.C. Ziraat Bankası olarak gerçekleştiriyoruz. Çerkezköy Şubemizin T.C. ibaresi kalkmış değil. Kalkması doğrultusunda da bir talimat gelmedi” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10