Tekirdağ güzelleşiyor

Tekirdağ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Üner Şen, Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak budama çalışmalarından çiçek ekimine, yeşillendirme çalışmalarından parklara kadar her alanda b

Tekirdağ 12.04.2013 17:44:00 0
Tekirdağ güzelleşiyor

 ÇEVRESEL FAKTÖRLER DE DİKKATE ALINIYOR

Yaptıkları çalışmaların gelecek yıllarda da göze hitap eden Tekirdağ’a yakışır görüntüler oluşturmaya devam etmesi için hem mal-malzeme alımlarında hem de sonraki bakım aşamalarında iklim ve bölgesel şartlar ile kullanılacağı alan ilk değerlendirilen standartta olduğunu ifade eden Şen “Ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmalarımız çevresel faktörler de dikkate alınarak yapılmaktadır. Dikimlerin ardından henüz dikim aşamalarında planlanmış veya daha sonra oluşan şartlara göre geliştirilmiş bakım teknikleri, imkanlar elverdiği sürece itina ile uygulanarak bitkilerimizin ve yapılarımızın çevresine uyum sağlamasına çalışılmaktadır” dedi.
 

FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Oyun parklarında engelli çocukların da beraber oynayabileceği çeşitleri mahallelere yaymaya çalışırken, fitness aletlerinin içine 2012 yılında alınan bir kararla tekerlekli sandalyeleri ile spor yapılabilecek parçalar ilave ettiklerini söyleyen Şen “Nüfus yoğunluğu olabildiğince gözetilerek parklarımıza değişik kapasitelerde oyun grupları paylaştırdık. Bu yıl için de planladığımız değişim ile artık hiç eski oyun grubumuz kalmamış olacak. Çocuk parklarına gösterilen bu özen tüm çalışmalarımıza gösterilirken sadece bir konuda daha fazla dikkat daha fazla çalışma sergilemekteyiz. Ağaçlandırma çalışmalarımız hiçbir şekilde ertelenmeksizin devam etmektedir. Her yeni ağaçlandırılacak alan çevresine uygun şekilde ağaçlandırılmaktadır. Son 6 aylık dilimde 2 bin 500 ağaç dikimi gerçekleştirmiş olan birimimiz bu dönemde 100 bin lale soğanı 200 bin mevsimlik çiçek, 20 bin gül ve çalı formlu bitki dikimi gerçekleştirdi” dedi.
 

TRAFİK GÜVENLİĞİ DE DÜŞÜNÜLÜYOR

Tekirdağ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Üner Şen bu kadar bitkinin dikiminin yanında bakımının da yapılabiliyor olmasının, bakım yapan personelin profesyonelliğinin yanında yüksek özverisini de gösterdiğini ifade ederek “Trafik güvenliğini tehlikeye sokmamak amacı ile otomatik sulama sistemi ile sulanmaktadır. Çim ve çiçeklerin sağlığı ile ilgili bir bakım programı uygulanan kısımlar daha sık gübrelenmekte ve sulanmakta olduğundan gevşek bir zemine sahip olmaktadır. Bu sebeple boy-kök orantısında boylarını daha fazla uzatan ağaçlarımızda yapraklı dönemlerde rüzgardan etkilenerek eğilmeler görülmektedir” diye konuştu.
 

Haber / Türker ÖZKAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10