Çerkezköy’e RAM müjdesi

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Otizm Haftası dolayısıyla Çerkezköy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Mavi Yunus Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğiti

Çerkezköy 12.04.2013 17:50:00 0
Çerkezköy’e RAM müjdesi

 Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, 2–9 Nisan Otizm Haftası kapsamında, otistik vatandaşlara ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla ilçedeki Rehabilitasyon Merkezleri’ne ziyarette bulundu.

 

AYDA 12 SAAT EĞİTİM VERİLİYOR

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın Otizm Haftası dolayısıyla gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamındaki ilk durağı Çerkezköy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. AK Parti heyeti burada Çerkezköy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucularından Songül Günsünler tarafından karşılandı. Merkezin faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Günsünler, “Otistik öğrencilerimize yönelik ayda 8 saat bireysel 4 saat de grup halinde olmak üzere toplam 12 saat eğitim veriliyor” dedi.
 

ÇORLU’DA VAR, ÇERKEZKÖY’DE NEDEN YOK

Çerkezköy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak son beş yıldır Çerkezköy’e Rehberlik Araştırma Merkezi açılması için uğraştıklarını söyleyen Songül Günsünler, “Tekirdağ ve Çorlu’da RAM var. Fakat Çerkezköy’de yok. Buradaki engelli ailelerinin Çorlu RAM’a gitmeleri onlar için adeta eziyet oluyor” dedi. Kapaklı Belediyesi’nin, engellilerin haftada bir kez Çorlu RAM’a götürülmeleri için servis tahsis ettiğini kaydeden Günsünler, “Çerkezköy Belediyesi’nin neden böyle bir hizmeti yok? Çok ağır bedensel ya da zihinsel engeli olan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için böyle bir hizmet verilmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 

ENGELLİLERE ÜCRETSİZ SERVİS İMKANI SUNUYORUZ

AK Parti heyetinin bir sonraki durağı ise Mavi Yunus Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. AK Partililer burada ise Mavi Yunus Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi M. Murat Şuekinci tarafından karşılandı. Merkezde yaklaşık 200 öğrenci ile ilgilendiklerini söyleyen Şuekinci, “Çerkezköy’de işitme engelliler için ilk işitme programını biz açtık” dedi. Öğrencilerin, Rehabilitasyon Merkezi’ne ücretsiz servisle getirildiğini kaydeden Şuekinci, “Bizim böyle bir zorunluluğumuz yok. Fakat ilk açıldığımızda ailelerden servis ücreti talep etmemiştik. Bundan sonra da almayı düşünmüyoruz” dedi.
 

KONUYU ÇÖZECEĞİNİ SÖYLEDİ

Tek isteklerinin Çerkezköy’e RAM getirilmesi olduğunu ifade eden M. Murat Şuekinci, “Konuyla ilgili Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile görüştüm. Çerkezköy’e RAM açılması halinde, Saray, Velimeşe ve hatta İstanbul’un ilçemize yakın köylerindeki engellilerin bile buradan faydalanabileceğini söyledim” diye konuştu. Şuekinci, Halis İşler’in bunun üzerine, “Çerkezköy’ün bu sıkıntısını çözüme kavuşturacağız” diye cevap verdiğini kaydetti. 
 

2 YIL ÖNCE DE BİR GİRİŞİM OLMUŞTU

Engelli bir çocuğun herhangi bir eğitime tabi tutulup tutulmayacağı, tutulacaksa da onun için nasıl bir eğitim programı düzenleneceğine Rehberlik Araştırma Merkezleri tarafından karar verildiğini ifade eden Şuekinci, “Yaklaşık 2 yıl önce, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun bir bölümünün RAM olarak tahsis edilmesi konusunda girişimler olmuştu. Fakat bu konuda herhangi bir gelişme yaşanmadı” diye konuştu.
 

YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK

AK Parti heyetinin Otizm Haftası kapsamındaki ziyaretlerinin son durağı ise Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi oldu. AK Parti heyeti burada Okul Müdürü Rızvan Öztürk tarafından karşılandı. Çerkezköy’e RAM getirilmesi gerekliliğine kendisinin de katıldığını belirten Rızvan Öztürk, “Bünyemizde 10 otistik öğrencimiz var. Bireysel eğitimlerde her bir öğretmene 2, grup eğitimlerinde ise her bir öğretmene 4 öğrenci düşüyor” dedi. Öztürk konuşmasında, Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi bünyesinde Mobilya Dekorasyon ve Moda Tasarım bölümlerinin de açılmasının planlandığını ifade etti. 
 

HERHANGİ BİR PÜRÜZ YOK

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak amaçlarının otizm hastalığı konusunda insanlarda farkındalık oluşturmak olduğunu belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Çerkezköy’e RAM açılması için yoğun çaba harcıyoruz. Bugün konuyla ilgili yetkililerle görüştüm. Herhangi bir sorun olmadığını, Tekirdağ’dan konuyla alakalı bir yazı beklediklerini söylediler” dedi.
 

GEREKLİ GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Bir ay içerinde Çerkezköy Rehberlik Araştırma Merkezi ile alakalı müjdeli haberler vereceğini sözlerine ekleyen Alaettin Demirbağ, “Gerekli görüşmeler devam ediyor. İlk etapta geçici olarak bir yer tahsis edilmesi gerekiyor. Bir yandan da RAM’ın nereye kurulacağına karar verilecek ve yapım çalışmalarına da en kısa zamanda başlanılacaktır” dedi.
 

MALİYETİ 3 MİLYONU BULUR

Çerkezköy RAM’ın maliyetinin yaklaşık 3 milyon TL’yi bulacağını ifade eden Demirbağ, en kısa sürede Çerkezköy halkına müjdeli haberler vereceğini kaydetti. Demirbağ ziyaretlerde otistik öğrencilerle yakından ilgilendi. Otizm Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Vahdet Akın, Nuray Sivri, Murat Özaydın ve AK Parti Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Başkanı Mustafa Karataş da hazır bulundu. 
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10