Miniklerin 'Okuma Bayramı' sevinci

Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji birinci sınıf öğrencileri, düzenlenen okuma bayramında velilerinin karşısına çıktılar.

Çerkezköy 14.04.2013 15:07:00 0
Miniklerin

 PROGRAM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Önceki gün saat 11.00’da okulun gösteri salonunda düzenlenen okuma bayramı etkinliğine Özel Gülerçin Koleji Müdürü Süleyman Sezgin, öğretmenler, veliler ve minik öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan okuma bayramı etkinliğinde konuşan Okul Müdürü Süleyman Sezgin, “Bugün evlatlarınınız ikinci mürüvvetlerini görmeye geldiniz. Bu heyecanınız gerçekten bana da geçti. Önce doğduğunda güldünüz, anne baba dediğinde sevindiniz ve şimdi de okuma yazmayı söktüler sevinciniz daha da artı” dedi.
 

“ANLATMAK VE ÖĞRETMEK ZORUNDAYIZ”

Çocuk yetiştirmenin zorluklarına da değinen Sezgin “Bizler bu potansiyeli geliştirmekte bazı noktaları ıskalar ve ihmal edersek sıkıntıyı bizler çekeriz. Bundan sonra her adımımızı bilinçli şekilde atarak onları bugünün dünyasına göre değil yarının dünyasına göre yetiştirmek zorundayız. Onların yarınlarını sıkıntıya atmamamız gerekiyor. Kendilerine güven duymalarını, yaşayarak anlatmak ve öğretmek durumundayız. Çocuklarımıza gururlanmamayı, kibirlenmemeyi öğretmeliyiz. Evlatlarımıza yapacağımız yardımları onlara hazır vermek yerine, imkan sağlayarak kendilerinin yapmalarını sağlamalıyız” dedi.
 

“MEYVELERİNİ TOPLAMAYA BAŞLADIK”

Okul Müdürü Süleyman Sezgin’in ardından 1-A ve 1-B sınıfı öğretmenleri konuşma gerçekleştirdi. Programda öğrencilerin heyecanını fazlasıyla yaşadıklarını belirten Birsen Barut Engin “Bizim için çocuklarımızın bu dönemi çok keyifliydi. Başarılarının meyvelerini toplamaya başladık. Hepimiz çok şanslıyız ve geleceğe çok geniş bakan çocuklarımız var. Bu çocuklarımız Atatürk’ün izinde pırıl pırıl gelecek ile geliyorlar. Türkiye’nin aydınlığında gençlerimiz kocaman bir ışık olacaklardır” diye konuştu.
 

HEYECANIM HALEN DEVAM EDİYOR

Okula ilk başladıklarında kendisine kocaman yürekleri ile bakan öğrencileri gördüğünde çok heyecanlandığını belirten 1-B sınıfı öğretmeni Sibel Altunkaynak “Çocuklarımıza karşı bu heyecanım ilk günkü gibi devam ediyor. Öğretmenlerin öğrencilerini unutması mümkün değildir. Bizler belki çok emek veriyoruz ama veliler de çok büyük sabır ile emek gösterdiler. Aristo “eğitim acıdır ama meyveleri tatlıdır” demiştir. Bizlerde bugün o tatlı meyvelerin tadına bakıyoruz” dedi. 
 

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADILAR

Konuşmaların ardından minik öğrencilerden oluşan koro söylediği Almanca ve İngilizce şarkılarla büyük beğeni topladı. Günün anlam ve önemini anlatan bir şiirle devam eden programda, piyano dinletisi de velilerin beğenisine sunuldu. Programın devamında ise öğrenciler oratoryo oyunu sergiledi. Bir yıllık emeğin ardından velilerin karşısına çıkan ve velilerine güzel bir gösteri sunan öğrenciler programın sonunda ise Karagöz ve Öğretmen adlı oyunu sahnelediler. Velilere müthiş bir program sergileyen öğrenciler okuma bayramının finalinde ise salsa yaparak hünerlerini sergilediler.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10