5 milyon çalışan umutla bekliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilikte yaş bekleyen yaklaşık 5 milyon çalışanı ilgilendiren düzenleme konusunda çalışmaya devam ettiklerini ifade etti. Vatandaşların taleplerin

16.04.2013 20:00:00 0
5 milyon çalışan umutla bekliyor

 Çerkezköy Haber - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emekli olabilmek için yaş haddini doldurmayı bekleyenleri umutlandıran açıklamalarda bulundu. 

 

EKSİKLİK VARSA, EDEBİNCE ÇIKAR SÖYLERSİN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin olumlu gittiğine dikkat çeken Çelik, "Süreç konusunda hükümetimizin kararlılığı devam ediyor. Bu süreçten neden rahatsızlık duyulduğunun cevabının verilmesi gerekiyor. Bu iş çözüme kavuşmasın dediğinizin zaman bir alternatifin ortaya konulması gerekir” dedi. Sürece karşı çıkanların, “Şu metodu uygulayın” şeklinde tavsiyede de bulunmadığını belirten Bakan Çelik, “Süreç devam ederken herkes bir yanlışlıktan bahsediyor. Süreçte eksiklikler olabilir. Bunu bağırarak çağırarak çözmek doğrumudur? Bu önemli bir problem ise, ülkeden defedilmesi gerekiyorsa, o zaman gördüğün yanlışlıkları edebince çıkarsın, söylersin” diye konuştu. 
 

TÜRKİYE DAHA DA GÜÇLÜ OLACAK

Ülkede kimsenin terörün devam etmesinden yana olmadığını kaydeden Bakan Faruk Çelik, “Herkes bu iş bitsin diye dua ediyor. Yanlış bildiğiniz varsa, söyleyin onu güzelleştirelim. Yanlış yoksa destekleyin, hiçbir şey yapamıyorsanız susun. Bazen susmakta güzeldir” dedi. Konunun politika yapılacak bir mesele olmadığına vurgu yapan Faruk Çelik, “Bu konu, nasıl kendimize gelecek oluşturabiliriz yada nasıl 3-5 oy daha fazla alabiliriz konusu değildir. Bu meselenin çözülmesi gerekiyor. Sağlam bir iradeyle yola çıkıldı. Her şey, vatandaşın beklentileri istikametinde gelişiyor. Yeni bir süreç ve kardeşlik süreci başlayacak. Türkiye'nin önü açıktır. Bu mesele ortadan kalktıktan sonda Türkiye daha da güçlü olacak” dedi. 
 

TÜRKİYE DEMOKRATİK BİR ÜLKEDİR 

Terör örgütü başı Öcalan'a ev hapsinin gündemlerinde olmadığını söyleyen Bakan Çelik, “Bu konu hassas bir konudur. Bütün kesimler silahların bırakılması konusunda ittifak ediyor. Türkiye demokratik bir ülkedir. Her parti mecliste görüşlerini istediği dozda ifade ediyor. Bu ülkede silahla bir şey çözülemeyeceğini herkes gördü. Bir çakıl taşının dahi bu ülkeden koparılamayacağını terör örgütü de gördü. Bu konuda çözüm noktasındayız. Muhalefetten ve sivil toplum örgütlerinden çözüme katkı sunmalarını diliyoruz. Bunu AK Parti yapıyor diye bakmamak lazım. Bu işi kim başarıyorsa ona saygı duymak gerekir. Bu işi mutlaka birisi çözecek. Buna bir hasetlik yapmayalım" ifadelerini kullandı. 
 

AKİL İNSANLARIN ÇOK ÖNEMLİ ZİYARETLERİ VAR 

Akil insanlar ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Çelik, “Akil insanların çok önemli ziyaretleri var. Vatandaşın kafasındaki soruları giderme konusunda önemli işler yapıyorlar. Hepsinin ortak bir değeri var. Bu ülkede kan akmasın, terör bitsin, silahlar sussun anlamındaki bir görevi yerine getirmeye çalışıyorlar. Son derece olumlu tespitlere sahipler. Onları toplayıp Başbakan'a getirip sunacaklar. Nerede bir arıza varsa tekrar değerlendirilecek. Herkesin aynı noktada durduğu bir çözüm sürecine gelmiş olacağız. Akil adamlar 2 aylık süre içerisinde önemli görev görecekler” dedi. 
 

BİZİM UYGULAMAMIZ DEĞİL 

T.C. kısaltmasının kaldırılması ile ilgili ne bakanlar kurulunda, ne bakanlıklarda hiçbir yerde bir görüşme olmadığını ifade eden Faruk Çelik, “Bir bürokratın, kendi uygulaması diyebileceğim bir durum. Bizde bu vesile ile duyduk. Bizim uygulamamız değil. Türkiye Cumhuriyeti kavramının neresinden kim rahatsız olabilecek? Bu olay istismar edildi, abartıldı. Bu hükümetin hiç gündeminde olmayan ve cumhuriyet tarihi boyunca hiç bir zaman da olmayacak bir durumdur. İlgili bakanımız en sert şekilde gereken açıklamayı yaptı. Bunu bir hükümete, bakana veya yasamaya dayandırmanın mantığı yok. Bir kişinin uygulamasını yaymaya dönük bir gayret var” dedi. 
 

HAKSIZLIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ

1999 yılında 3'lü koalisyonun çıkarmış olduğu bir kanun olduğunun altını çizen Çelik, “Çalışmakta olan insanlar ve SSK mensupları, çalışırken oyunun ortasında kuralın değişmesi ile karşı karşıya kalmışlar. Bu vatandaşların talepleri var. Biz 10 yıl sonra emekli olacakken 99'da koalisyonun yapmış olduğu kanunla 15 yılda emekli olacağız. Böyle bir haksızlıkla karşı karşıyayız. Bizi dinler misin? dediler. Bizde davet ettik sıkıntılarını dinledik. Bizden öncekiler böyle bir şey ile karşılaşmadılar. Bizden, oyunun ortasında değil de, bizden sonra çalışmaya başlayanlara bu kural konsaydı gibi talepleri oldu. Bizde batıdaki uygulamalara bakalım dedik” ifadelerini kullandı. 
 

İLK İŞİMİZ İNSANLARI DİNLEMEK OLDU

Bahse konu çalışanların emekliliklerin 5 yıl öne alınmasının ne gibi bir maliyet çıkaracağını araştırdıklarını söyleyen Bakan Çelik, “Bizim kısa vadeli programlarımız belli. Bazıları düşük maaşla emekliliği talep ediyor. Bizim yaptığımız ilk aşamada bu insanları dinlemek oldu. Konuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na bu işi taşıyıp, mali boyutunu inceleyeceğiz. Eğer bir çıkış yolu bulabilirsek ona göre açıklama yapacağız. Bir çıkış yolu yoksa da bunun olamayacağını ifade edeceğiz” dedi. 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10