Kişisel gelişim seminerleri devam ediyor

Namık Kemal Üniversitesi’nin düzenlediği kariyer günü etkinlikleri devam ediyor.

Tekirdağ 16.04.2013 20:01:00 0
Kişisel gelişim seminerleri devam ediyor

 Önceki gün düzenlenen “Yolculuk Nire Hemşerim?” Kişisel Gelişim Seminerine konuşmacı olarak Secretcv Firması Eğitim Danışmanı Erim Hısım katıldı. Düzenlenen seminere NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.

 

İŞ HAYATINA DA HAZIRLAMAK İSTİYORUZ

Seminerin açılış konuşmasını yapan NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Sizleri bizler, geleceğe hazırlamakla görevliyiz. Öğrencilerimizi mesleki bilgilerle donatırken, diğer yandan da iş hayatına hazırlamak istiyoruz. Kariyer günleri adı altında düzenlediğimiz etkinliklerde konuşmacılar, bu amacımızı yerine getirmede yardımcı oluyorlar” diye konuştu.
 

SEVDİĞİNİZ MESLEĞİ SEÇİN

Erim Hısım, özellikle son sınıf öğrencilerini hedef alan seminerde gençlerin kendilerini keşfetmesi, hedef belirleme, belirlenen hedefe odaklanma, isteklendirme konularında tecrübelerini paylaştı. Hısım, iletişim becerisinin önemini vurgulayarak,  seminerde katılanlara “Hangi alanda eğitim alıyorsanız alın, hangi mesleğe sahip olursanız olun, iletişim becerinizi geliştirmeniz gerekiyor” dedi. Erim, öğrencilere kendilerini iyi tanımları gerektiğini söyledi. Gerçekleştirdiği oyunlar ile öğrencilere karakter analizi yapan Hısım, “Okurken, çalışırken, her ne işle meşgulseniz, eğlence hayatınızda olmasa önce başarısız sonra mutsuz olursunuz. Tavsiyem sevdiğiniz mesleği seçin, ya da seçtiğiniz meslekte mutlu olduğunuz alanları yaratın” tavsiyelerinde bulundu.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10