“Seslerini Vali Yerlikaya’ya duyurmaya çalıştılar”

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Kosovalı Sokak No: 43’teki binada 7 yıldır elektriksiz yaşayan bina sakinleri, Çerkezköy’deki yetkililere seslerini duyuramayınca, elektrik sorununun çözümü için Tekirdağ

Çerkezköy 16.04.2013 20:03:00 0
“Seslerini Vali Yerlikaya’ya duyurmaya çalıştılar”

 “KOMŞULARIMIZDAN ELEKTRİK ALMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kosovalı Sokak No: 43’teki binada 18 dairenin bulunduğunu ve binada 8 de engelli vatandaşın yaşadığını ifade eden bina sakinlerinden Murat Karakoç “7 yıldır elektriksiz yaşamaya çalışıyoruz. Elektrik olmadığı için komşularımızdan elektrik almak zorunda kalıyoruz. Elektriği kesmesinler diye her ay onların da elektrik faturasını ödüyoruz. Her ay 300-400 TL elektrik faturası ödüyoruz. Komşu elektriği kestiğinde yine elektriksiz kalıyoruz” diye konuştu. 
 

SÜRTÜŞMENİN BEDELİNİ BİZ ÖDÜYORUZ

Karakoç, belediye tarafından binaya ruhsat verilmediği için elektrik abonesi olamadıklarını ifade ederek “Belediye binamıza su bağladı. Ama ruhsat olmadığı için elektrik verilmiyor. Biz komşularımızdan ya da kaçak elektrik kullanmak istemiyoruz” diye konuştu. Elektrik olmadığı iççin psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden Karakoç “Tüm ruhsat bedelleri ve harçların ödenmesine rağmen binaya ruhsat verilmedi. Savcılık da buraya gelerek inceleme yaptı ve belediye yetkililerine ‘Bu bina bu kadar kata yükselene kadar neredeydiniz’ diye sordu. Müteahhit ile belediyenin arasındaki sürtüşmenin bedelini burada yaşayan insanlar ödemek zorunda mı?” ifadesini kullandı.
 

KARANLIKTA DERS ÇALIŞIYORLAR

Bina sakinlerinden Murat Karakoç, binada 19 çocuğun okula gittiğini ve çoğu zaman karanlıkta ders çalışmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Binada elektrik olmadığı için bir yuvanın yıkıldığını söyleyen Karakoç “Bina sakinleri olarak elektriksiz yaşamaktan dolayı psikolojilerimiz bozuldu. Başka yuvaların da yıkılmaması için yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. 2013’ün Çerkezköy’üne bu görüntüler yakışmıyor” dedi. Ailesi ile birlikte aynı binada yaşayan Hatice Gençarslan, kendisinin aynı zamanda bir engelli yakını olduğunu ve engellilerin de binada elektrik olmadığı için giriş çıkışlarda sorunlar yaşadığını ifade etti. Gençarslan, bir engellinin de binada elektrik olmadığı için kendi evini bırakarak başka bir binada kiraya çıkmak zorunda kaldığını ifade etti. Bina sakinlerinden Embiye Karakoç da elektrik olmadığı için buzdolabını da çalıştıramadıklarını ifade ederek “Geçtiğimiz günlerde akşamdan kalan yemeği yiyince zehirlendim. Buzdolabını çalıştıramadığımız için yemeklerimiz bozuluyor. Bu yemeği çocuklar yese ne olacaktı” dedi.
 

VALİ YERLİKAYA’YA SESLENDİLER

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Kaymakamlığı yetkilileri ile defalarda görüşmelerine rağmen bir çözüm yolu bulamadıklarını ifade eden bina sakinleri son çare olarak Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya seslendi. Bina sakinleri Abdullah Kalender, Hatice Gençarslan, Nacati Gençarslan, Hakan Umur, Emel Umur, Embiye Karakoç, Murat Karakoç, Vali Yerlikaya’ya “Sizlerin insanlara, öğrencilere ve engellilere nasıl değer verdiğinizi biliyoruz. Buradaki yetkililere sesimizi duyuramadık. Son çare olarak size sesleniyoruz. Ne olur gelin, yaşadığımız yeri görün. Eğer biz böyle yaşamayı hak ediyorsak bir 7 yıl daha elektriksiz yaşarız. Ama biz çocuklarımızı karanlıkta okutmak istemiyoruz. Bizler kaçak elektrik de kullanmak istemiyoruz. Sadece elektriğimizin bağlanmasını istiyoruz” sözleri ile seslendi.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10