Minik penguenler Pera Villa’da

Penguen Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin, minik öğrenciler için gerçekleştirdiği meslek kolları tanıtım gezileri kapsamındaki üçüncü durağı Pera Villa Pastaneleri oldu. Öğretmenleri ve vel

Çerkezköy 17.04.2013 20:37:00 0
Minik penguenler Pera Villa’da

 Çerkezköy Haber - Penguen Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri ‘Meslek Kollarını Tanıma’ konusu kapsamında dün saat 11.00’da Pera Villa Pastaneleri Üretim Tesisi’ni ziyaret etti.

 

ÜRETİM TESİSİNİ GEZDİLER

Penguen Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri, okul öğretmenleri Elif Demirci, Pınar Topçu, Şeyda Aydın, Hilal Şentürk ve Çağla Çalılı öncülüğünde dün saat 11.00’da Pera Villa Pastaneleri’nin Gazi Osman Paşa Mahallesi’ndeki üretim tesislerini ziyaret etti. Minik öğrenciler ve öğretmenleri burada Pera Villa Pastaneleri sahibi Şahin Aktürk ve Mali İşler Müdürü Sadık Anagök tarafından karşılandı.
 

PASTALARIN BÖREKLERİN NASIL YAPILDIĞINI GÖRDÜLER

Minik öğrencilerin, Pera Villa Pastaneleri’nin üretim tesisinde pasta, poğaça, açma, börek ve baklava çeşitlerinin nasıl yapıldığını göreceklerini söyleyen Mali İşler Müdürü Sadık Anagök, “Minik öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, burada pasta ve börek çeşitlerinin nasıl yapıldığını ve daha da önemlisi tüm bunlar yapılırken Pera Villa Pastaneleri’nin hijyen konusuna ne kadar önem verdiğini görecekler” dedi. Öğrenciler ve öğretmenler tesisi gezmeden önce gerekli hijyen kıyafetlerini giymeyi ihmal etmedi.
 

USTALAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Pera Villa Pastaneleri’nin üretim bölümünü gezen minik öğrenciler, usta Veysel Kaya’nın pasta yapışını, Taner Can ustanın börek yapışını, usta Mehmet Yıldız’ın poğaça-açma yapışını ilgi ile izledi. Üretim tesisi gezisinde miniklerin en çok beğenisini kazanan bölüm ise usta Ömer Can’ın baklava hamuru ile yaptığı gösteri oldu.
 

MESLEKLERİ TANITMAK AMACIYLA GEZİLER DÜZENLİYORUZ

Penguen Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin, minik öğrencilere çeşitli meslek kollarını tanıtmak amacıyla geziler düzenlediğini belirten Penguen Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğretmenlerinden Elif Demirci, “Daha önce İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na geziler düzenlemiştik. Bugün de Pera Villa Pastaneleri’ni ziyaret ettik. Çocuklarımız burada pasta ve börek çeşitlerinin yapımı konusunda bilgilendirildi. Önümüzdeki günlerde de Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bir gezi düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi. Gezi sonunda Pera Villa Pastaneleri tarafından minik öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10