Huzur Evi bir kez daha gündemde

Türk Metal Sendikası tarafından ilçenin en güzel noktalarından birine yapılan, dönemin yönetimince Huzur Evi olarak öngörülüp temeli atıldıktan sonra bir türlü hizmete açılamayan Çerkezköy Mu

Çerkezköy 22.04.2013 02:07:00 0
Huzur Evi bir kez daha gündemde

 Çerkezköy Haber - Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 970 ada 1 ve 2 nolu parseller üzerinde bulunan Mustafa Özbek Huzur Evi Binası yine bir özel şirkete verilmek istemi ile gündeme geldi. Huzurevi binası, 2000’li yılların başında da benzer bir şekilde özel bir şirkete verilmesi istemi ile gündeme gelmişti.

 

İŞÇİLERİN AİDATLARI İLE İNŞA EDİLMİŞTİ

Çerkezköy kamuoyu işçilerin aidatları ve Çerkezköy Belediyesi’nin bağışlarıyla inşa edilen ve yıllardır kaderine terk edilerek çürümeye yüz tutan Huzur Evi Binası’nın akıbetinin ne olacağını merak ediyor.
 

KOMİSYON VE MECLİS REDDETTİ

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 970 adada bulunan ve 30 Haziran 1995 yılında Çerkezköy Belediyesi tarafından Huzur Evi yapılmak şartıyla Türk Metal Sendikası’na verilen 1 ve 2 nolu parseller üzerindeki Mustafa Özbek Huzur Evi Binası, geçmişte olduğu gibi yine özel bir şirkete verilmesi istemi ile gündeme geldi. Çerkezköy Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda bahse konu alanda Marmara Bölgesi’nde İlk-Orta ve Lise düzeyinde 10’a yakın okulu bulunan Mektebim Okulları’nın faaliyet gösterebilmesi için imar plan değişikliği talep edilmişti. Fakat İmar Komisyonu bahse konu talebi oybirliği ile reddetmiş, meclis de komisyonun tavsiye niteliğindeki kararını oybirliği ile kabul etmişti. 
 

ERTEM, “BAŞKA BİR AMAÇLA KULLANILMASI MÜMKÜN DEĞİL”

İmar Plan değişikliği talebinin reddedilmesi ve bahse konu binanın Huzur Evi’nden başka bir amaçla kullanılmasına imkan olmamasına rağmen Türk Metal Sendikası tarafından 2,5 ay önce tadilat çalışmalarına başlanıldı. Türk Metal Sendikası yetkilileri konu hakkında açıklama yapmaktan kaçınırken, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise yaptığı açıklamada, bahse konu binada ne kadar tadilat yapılırsa yapılsın, Huzur Evi dışında başka bir amaçla kullanılmasının mümkün olmadığını belirtti. 
 

“AKSİ YÖNDE BİR KARAR ÇIKMAZ”

Mustafa Özbek Huzur Evi Binası’nın, Huzur Evi dışında herhangi bir amaç doğrultusunda faaliyet gösteremeyeceğinin altını çizen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Meclisimiz son toplantısında konuyla ilgili kararını vermiştir. Meclisten aksi yönde bir karar çıkmasının da mümkünatı yoktur” dedi. Bahse konu binanın bulunduğu arsanın, ‘Huzur Evi’ yapılmak şartı ile Türk Metal Sendikası’na verildiğini anımsatan Başkan Ertem, “Bu meclisten aksi yönde bir karar çıkması mümkün değil” diye konuştu.
 

“BAŞKA TÜRLÜ BİR YATIRIM YAPILAMAZ”

Huzur Evi binasına trilyonluk yatırım yapıldığını fakat yıllardır çürümeye terk edildiğini dile getiren Başkan Ali Ertem, “Orada Huzur Evi dışında bir faaliyet gösterilebilmesi için projenin, ticari amaç ya da rant amaçlı olmaması gerekir. Bu bir okul olabilir. Fakat özel okul olamaz. Bu bir hastane olabilir fakat özel hastane olamaz. Böyle bir proje ile gelinirse, meclisimiz konuyu değerlendirir ve projenin önü açılabilir. Aksi takdirde başka herhangi bir yatırımın orada yapılması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
 

2013-2014 YILI EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE AÇILACAK

Çerkezköy Belediyesi’nden imar plan değişikliği talebinde bulunmadan önce çalışmalara başlanması ve imar plan değişikliği talebinin meclis tarafından reddedilmesine rağmen çalışmalara devam ediliyor. Konuyla ilgili Mektebim Okulları’ndan yapılan yazılı açıklamada “Mektebim Okulları’nın ilk okul açılışı 2011-2012 eğitim öğretim yılı. Ancak öncesinde de Kurucumuz Ümit Kalko eğitim sektöründe faaliyet gösteren Ümit Eğitim Kurumları’nın kuruculuğunu yapmaktaydı. Çerkezköy’de kuracağımız Mektebim Okulları Trakya Kampüsü’nün yeri tarafımızdan kiralandı. Trakya Kampüsü’nde; Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi eğitim hizmeti verecek. Kampüs içinde bir de yatılı öğrenci yurdu olacak. Trakya Kampüsümüz 2013-2014 yılı eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak. Mayıs ayında yapacağımız basın toplantısında proje, eğitim modelimiz gibi konularda çok daha detaylı bilgi verebileceğiz” denildi.
 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10