Projeler bir bir hayata geçiyor

Veliköy Sanayi Yolu yapım çalışmalarına geçtiğimiz hafta itibari ile başlandığını ve proje kapsamında 5,3 kilometre yolun asfalt kaplanacağını ifade eden Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Vatan

Çerkezköy 23.04.2013 07:10:00 0
Projeler bir bir hayata geçiyor

 Çerkezköy Haber - Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir dün saat 13.00’da gerçekleştirdiği basın toplantısında Veliköy Sanayi Yolu yapım çalışmalarının başladığını belirtti.

 

HAVALARIN DÜZELMESİNİ BEKLEDİK

Veliköy Belediyesi’nin Karayolları Müdürlüğü’yle geçen yıl yaptığı görüşmeler neticesinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da onay vermesi ile Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Sanayi Yolu Yapımı ihalesinin yapıldığını belirten Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “İhalenin kış aylarında yapılması ve hava şartlarının yol yapımı için uygun olmaması nedeni ile bahar aylarını bekledik ve geçen hafta itibari ile çalışmaları başlattık” dedi. 
 

5,3 KİLOMETRE YOL YAPILACAK

Veliköy Sanayi Yolu’nun 8 metre genişliğinde ve 4,5 kilometre uzunluğunda yapılacağını kaydeden Hanifi Belindir, “Yol Yapımı, yaklaşık 2 milyon 900 bin TL ile Yol-Fen İnşaat firmasına ihale edildi. Yolun 19 santimetresi sıcak asfalt, 41 santimetresi de BSK malzemesi olmak üzere toplam 60 santimetre kalınlığında olacak. Eğer para yeterse ilave 800 metrelik yol da yapılacak. Toplan yapılacak yol uzunluğu 5,3 kilometre olacak” dedi.
 

İHALE TARİHLERİ BELİRLENDİ

Çalışmaların Karayolları Müdürlüğü denetiminde gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Belindir, “Önümüzdeki günlerde Vatan Caddesi’ndeki yolu da asfaltlayacağız. İhalesi 8 Mayıs’ta yapılacak. Daha önce ihalesi yapılan fakat yüklenici firmanın işi tamamlayamaması nedeni ile yarım kalan Meydan Projesi için de yeniden ihaleye çıkıyoruz. Meydan Projesi’nin ihale tarihi ise 10 Mayıs olarak belirlendi” diye konuştu. 
 

4 YILLIK FAKÜLTELER YAPILACAK

Daha önce Belediye Binası olarak inşa edilen binanın NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’na idari bina ve kütüphane olarak tahsis edileceğini ifade eden Hanifi Belindir, “Bugün yapılacak ihale sonrası da Veliköy Garaj Bölgesi’nde Meslek Yüksekokulu Derslik Binası inşasına başlanılacak. Bu proje için yaklaşık 20 dönümlük bir alan ayırdık. Bunun dışında 97 dönümlük bir alanımız daha var. Buralarda ise önümüzdeki yıllarda 4 yıllık fakülteler yapılmasını planlıyoruz” dedi.
 

HAYIRLI OLSUN

2013 Yaz Dönemi’nde Veliköy Belediyesi olarak çok güzel çalışmalar gerçekleştireceklerini ve Veliköy’ün çehresinin değişeceğini ifade eden Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Projelerimiz birer birer hayata geçiyor. İnşallah, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra Veliköyümüz çok daha yaşanılabilir bir yerleşim bölgesi haline gelecek” dedi. Belindir, yapılan tüm çalışmaların hem Veliköy hem de bölge için hayırlı olmasını temenni etti.  
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10