Akiller de süreç hakkında bir şey bilmiyor

Çerkezköy’e gelen CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Arçelik Fabrikası, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Çerkezköy 24.04.2013 19:25:00 0
Akiller de süreç hakkında bir şey bilmiyor

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ ziyaretleri kapsamında dün saat 12.00’da Çerkezköy’e gelen CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçede çeşitli ziyaretlerde bulundu.

 

İLK ZİYARET ARÇELİK’E

Beraberindeki genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile ilk olarak Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Arçelik Beyaz Eşya Fabrikası’nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu fabrika yöneticileri tarafından karşılandı. Ürün Direktörü Mehmet Savaş yaklaşık 15 dakikalık bir sunum yaparak Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere fabrika ve üretimle ilgili bilgi verdi.
 

 

 

TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ İÇİN DESTEK İSTEDİLER

Yapılan bilgilendirmenin ardından Kılıçdaroğlu, partililer ve fabrika yöneticileri, yemekhanede işçilerle birlikte yemek yedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yemeğin ardından Arçelik Beyaz Eşya Fabrikası yöneticileri eşliğinde üretim tesisini gezerken, fabrika çalışanları da Toplu İş Sözleşmesi konusunda Kılıçdaroğlu’ndan destek istedi.
 

 

 

 

ÇOSB’Yİ ZİYARET ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu beraberindekilerle birlikte daha sonra Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler burada Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu üyeleri, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve sanayiciler tarafından karşılandı. Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP heyetini ÇOSB Toplantı Odası’nda ağırlayan Ömer Sarıoğlu, siyasilerin sanayicilerle bir arada olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, CHP heyetine bölgedeki faaliyetlerle ilgili bilgiler verildi.
 

HER ZAMAN SANAYİCİNİN YANINDAYIZ

Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada CHP olarak her zaman işadamlarının ve sanayicinin yanında olacaklarını belirterek “Türkiye’nin geleceği açısından sanayiciler büyük görev üstleniyor. Bu kapsamda sanayici uluslar arası piyasalarda rekabet edebilme gücüne sahip olmalıdır. Eğer sanayicilerin sorunları varsa bu sorunları hep birlikte çözüme kavuşturmamız lazım” diye konuştu. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu barış süreci üzerinde durarak süreçle ilgili detaylı bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. Daha önceki grup konuşmasında hükümete sundukları 16 maddelik önerlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Darbe yasalarının arkasına saklanıp demokrasicilik oynamak doğru bir davranış değil. Bu halkı aldatmaktır” diye konuştu.
 

DEMOKRASİNİN DAHA GELİŞMESİNİ İSTİYORUZ

Kılıçdaroğlu CHP olarak Türkiye’de demokrasinin daha da gelişmesini istediklerini belirterek “Bizim taleplerimizde, açıklanan 16 madde bir bölgeye özgü değildir. Bunlar bütün Türkiye’ye yöneliktir” ifadesini kullandı. Batı ülkelerinde medya özgürlüğünün olduğunu fakat aynı özgürlüğün doğu ülkelerinde olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de medya özgürlüğü yok. Bugün Başbakan bir telefonla bir köşe yazarını işinden attırabiliyor. Avrupa Birliği’nin, Amerika’da yayınlanan raporlarına bakın. Türkiye demokraside ivme kaybediyor” dedi.
 

BARIŞA KARŞI DEĞİLİZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin barışa karşı olmadığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bize soruyorlar. Siz barışa karşı mısınız? Niye karşı olalım. Kim barışa karşı olabilir ki? Bu ülkede 76 milyon kişi yaşıyorsa hepsi de barışı ister. Sayın Başbakan diyor ki, ‘pkk silahlarını bırakıp yurt dışına çıkacak’. Tamam çıksın. ‘Biz terör örgütü ile hiç pazarlık yapmadık’ diyorlar. Tamam bu da güzel. Peki bizden ne istiyorsunuz? CHP’den ne istiyorsunuz?” dedi.
 

 

SÜRECE DAHİL ETMEK İSTİYORLAR

Kılıçdaroğlu AK Parti hükümetinin CHP’nin de sürece dahil olmasını istediğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilmediğimiz bir sürece neden girelim? Bakın geçen hafta beni milletvekili bir arkadaşımız ziyaret etti. Avrupa parlamentosunda yabancı bir milletvekili gelip, ‘siz bu sürece neden destek vermiyorsunuz?’ diye sormuş. Önünde de milletvekilimize imzalanması için gelmiş bir yazı varmış. ‘Bu yazıyı okudunuz mu?’ diye sormuş. ‘hayır okumadım’ cevabını almış. ‘O zaman imzalayın demiş’, ‘ama okumadan nasıl imzalayacağım’ cevabını almış. Peki biz bilmediğimiz bir sürece nasıl destek vereceğiz deyince karşı taraf haklısınız demiş”
 

BİLMEDİĞİMİZ BİR SÜRECE NASIL DESTEK VERECEĞİZ?

Barış süreci konusunda meydanın sistemli olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin üzerine gittiğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Medya ‘sürece destek verin’ diyor. Bilmediğimiz bir sürece nasıl destek vereceğiz. Bizim belli koşullarımız var. Birincisi samimi ve açık olacaksınız dedik. İkinci olarak özel bir amacınız olmayacak, özel bir çıkara yönelik amacınız olmayacak dedik. Üçüncü olarak halkın kabul etmeyeceği angajmanların altına imza atmayacaksınız dedik. Son olarak da halka bilgi vereceksiniz dedik. Bunları yapacaksınız size sorunu çözmeniz için kredi açıyoruz dedik. Peki Recep Tayyip Erdoğan ne dedi? ‘Bizim sizin kredinize ihtiyacımız yok’ dedi. Bunu da çok kaba bir dil kullanarak söyledi. Şimdi medya bırakmış bunu bize soruyor. ‘Bu süreci neden desteklemiyorsunuz?’ diye. Önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Sayın Başbakan siz o ifadeleri neden kullandınız? sorusunun sorulması lazım” dedi.
 

MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANAMAZ

Başbakanın bu ülkede demokrasi istediği konusunda endişelerinin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu “Demokrasi farklı bir şey. Özgürlükle birlikte taçlandırılır. Medya özgürlüğü kısıtlanamaz. Medya özgürlüğünü kısıtlarsanız, halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamış olursunuz” diye konuştu. İşadamının yalnızca demokrasinin olduğu yerde çalışabileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bizim üniversiteler bu anlayışla Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşıyamaz. Düşünebiliyor musunuz, o üniversitelerin yetiştirdiği bir sosyoloğun daha 2 gün önce kullandığı engelli çocuklarla ilgili ifadeleri. Aklı başında olan bir insanın o ifadeleri kabul etmesi mümkün müdür? O insanı kim yetiştirdi? İşte bu üniversiteler yetiştirdi” dedi. Kılıçdaroğlu, CHP’li vekiller ve sanayiciler daha sonra basına kapalı görüştü.
 

YARDIM İSTEDİ

ÇOSB ziyaretinin sorunda Kılıçdaroğlu’nun yanına yaklaşan Kadir Koç isimli bir vatandaş 7 yıldır Arçelik Fabrikası’nda çalıştığını, Devlet Memuru olmaya hak kazandığını ve fabrikadan tazminatını alarak ayrılmak istediğini, fakat fabrika yönetiminin bu fikre olumsuz baktığını ifade ederek konuyla ilgili Kılıçdaroğlu’ndan yardım istedi. Kadir Koç’un numarasını alan Kılıçdaroğlu kendisini arayacağını ve yardım etmek için elinden geleni yapacağını belirtti. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ziyaretini tamamlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekillerinin ilçedeki son durağı ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler burada ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, ÇTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, CHP İlçe Yönetimi ve Kadın Kolları ile çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. 
 

İSTANBUL'A YAKINLIĞI BÜYÜK BİR AVANTAJ

ÇTSO ziyareti sırasında konuşan Kılıçdaroğlu Çerkezköy’ün hızla gelişen bir ilçe olduğunu, Çerkezköy’ün İstanbul’a olan yakınlığının gerek İstanbul gerekse Çerkezköy için büyük avantaj olduğunu ifade ederek “Bir yerde para varsa, aileler geçimlerini sağlayabiliyorsa, orada huzur da olur. Çerkezköy ülkenin birçok yerinden gelen insanların birlikte yaşamayı öğrendiği bir yerleşim bölgesidir. Zaten bizim insanımızın mayasında Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana gibi değerler vardır. Elbette zaman zaman küçük çatışmalar yaşanacaktır. Fakat biz bunları tolere edebilecek yapıdayız” diye konuştu.
 

KAMUOYU NE BİLİYOR Kİ?

Kılıçdaroğlu, bölgede çözülmesi gereken temel sorunun Ergene Nehri’nin kirliliği olduğunu ifade ederek “Buranın mutlaka temizlenmesi gerekmektedir” dedi. TOBB Delegesi ve ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz’ın ‘Barış süreci ile ilgili kamuoyunun bilmediği bir şeyler mi var?’ sorusuna da cevap veren Kılıçdaroğlu “Kamuoyu ne biliyor ki? Anadolu’ya giden Akil İnsanlar da süreç hakkında bir şey bilmiyor’ diyerek cevapladı. Hükümetin doğruları söylemediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, “Bir Allah’ın kulu ‘Hükümet pazarlık yapmıyor’ diyemez. İmralı’ya bir sürü mektup gidip geliyor. CHP olarak biz süreci soğukkanlılıkla izliyoruz” dedi.
 

ÇORLU’YA GEÇTİ

Kılıçdaroğlu ÇTSO ziyaretinin ardından Çorlu’ya hareket etti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Çerkezköy’deki ziyaretlerinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Erdoğan Toprak, Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Dr. Candan Yüceer ve Emre Köprülü, İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek, Mehmet Siyam Kesimoğlu, Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Amasya Milletvekili Ramis Topal ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan eşlik etti. CHP heyeti Çerkezköy’de Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, CHP İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Veysel Güven, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanları Vahap Akay ve Erdinç Turan ve partililer eşlik etti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10