Başbakan’a 23 Nisan’ı sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen başbakana, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın neden coşkudan uzak bir şekilde kutlandığını sordu.

Tekirdağ 2.05.2013 20:18:00 0
Başbakan’a 23 Nisan’ı sordu

 DEVLET TERBİYESİ İLE ANILMASININ ÖNÜNE GEÇİLİYOR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün çocuklara armağan ettiği ve Dünya’da örneği olmayan ve 93 yıldır büyük bir coşku ile kutlanan bir bayram olduğunu ifade eden Belen “Son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün milli ve manevi değerlerine saldırılıp tahrip edildiği gibi 23 Nisan kutlamaları da tekdüze ve alelade bir kutlamaymış gibi sıradanlaştırılıp, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran atalarımızı Devlet terbiyesi ile anılmasının önüne geçilmiştir” dedi.
 

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A SORDU

Konuyla ilgili TBMM’ye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Belen “23 Nisan ve diğer Milli bayramların eski coşkusundan uzak olarak sıradan bir şekilde kutlanmasının gerekçesi nedir? 93 yıllık bu milli geleneğimizi niçin değiştirip dönüştürerek sıradanlaştırılmasına göz yumuyorsunuz? Bu şekilde ki değişikliklerin atalarımıza yapılmış bir hakaret olarak değerlendiriyor musunuz?” sorularını sordu.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10