“Borcu olmayan belediye çalışmayan belediyedir “

Kızılpınar Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında gerçekleştirildi. 2012 yılı mali yılı gelir ve gider kesin hesapları ve Belediye hisseleri

Çerkezköy 2.05.2013 20:20:00 0
“Borcu olmayan belediye çalışmayan belediyedir “

 Çerkezköy Haber - Kızılpınar Belediyesi Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısını dün Meclis Salonu’nda yapıldı. Saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yapılan toplantıya mazeret bildiren Nihat Malkoç ve Ramazan Çokbilir katılmazken, diğer meclis üyeleri toplantıya eksiksiz katıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, yapılan çalışmalar hakkında aylık değerlendirme yaptı.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Kızılpınar’da çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Korkmaz “Yollarımızda doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Atatürk Caddesi’nde alt yapı boruları döşeniyor. Seçim olmadan vatandaşlarımızın menfaatini düşünerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları bittikten sonra da yollarımıza başlayacağız. Yollarımız eskisinden daha iyi olacak. Bu proje olması gereken bir projeydi. Vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum. Bu projeye 3.5 milyon Belediye ve 3.5 milyon devletimiz hibe olarak destek verdiler” diye konuştu.
 

“ÇÖP KONUSUNA ÜZÜLÜYORUM”

Çöp konusunda vatandaşlardan gelen tepkiye hak verdiklerini ifade eden Korkmaz “Kızılpınar Belediyesi olarak 70 adet çöp konteynırı alıp belirli yerlere koyduk. Ancak yetmediğinden dolayı 70 adet daha çöp konteynırı siparişi verdik. Park ve bahçelerde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şehitlik anıtımız bitti ve etüt merkezi ise bitmek üzere. Okulumuzun ise bahçe düzenlemesini bitirip vatandaşımızın hizmetine sunduk. Çöp ve yol konularına gerçekten çok üzülüyorum. Ancak her nimetin bir külfeti vardır. Kızılpınar yakın gelecekte bu nimetlere kavuşacaktır. Belediye Meclis üyesi ve belediye de çalışan arkadaşlarımız ile birlikte vatandaşlarımıza büyük eserler bıraktık. Galatasaray Spor Kulübü alt yapı çalışmaları için Kızılpınar’da şube açacak. Böyle güzide kulüplerimiz Kızılpınar’da bir potansiyel olduğunu gördüğü için yatırımını buraya yapıyorlar” dedi.
 

“4 MİLYON BORCU VARDIR”

Kızılpınar Belediyesi’nin 11 milyon TL olan borcu ile ilgili de konuşan Korkmaz “Muhasebe müdürümüz ile görüştüğümde bana bütün borçları çıkarttı. Kızılpınar Belediyesi olarak müteahhitlere 4 milyon TL borcumuz var. Geri kalan borç ise kredi borçları. 2027 yılına kadar taksitleri ödenecek. Her belediyenin borcu vardır. Zaten borçsuz belediyeler çalışmayan belediyelerdir. 2004 yılında seçildikten sonra çalışmalarımıza hiç ara vermedik. Biz aynen aynı tempoda devam ettik. Kızılpınar hak ettiği hizmetler konusunda önemli bir yer almıştır. 2014 seçimlerinden sonra Kızılpınar Çerkezköy’ün merkezi olacaktır” ifadelerini kullandı.
 

“BİZ NE YEDİK NE YEDİRDİK”

Son dönemlerde bir çok yer satılmasına rağmen hala belediyenin yüklü miktarda borcunun olduğunun dile getirilmesi üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Korkmaz “Bu kullandığımız kredilerden önce geçen dönemden 8 milyon TL kredi borçlarımız vardı. 12 milyon TL yapmış olduğumuz satışlardan gelir elde ettik. Bu borçlarımızı ödedikten sonra kredi aldık. Bu kredileri kapatmasaydık okula yada suya kredi kullanamazdık. Kim gelirse gelsin ben onlara hodri meydan diyorum. Ben yapılan hizmetlerin ve harcadığımız miktarları kuruşu kuruşuna hesabını veririz. Biz ne yedirdik ne yedik. Bu kişiler çamur at izi kalsın düşüncesindeler. Ama yanlış kapı çalıp yanlış adrese gidiyorlar. Sağda solda karı gibi dedikodu yapacaklarına halk toplantılarına gelip bizlere sorsunlar. İftira kötü bir şeydir. Son dönemlerde gelen şikayetler üzerine iki ay boyunca müfettişler belediyemizde incelemelerde bulundular. Müfettişlerimiz yaptıkları dosya incelemelerinde herhangi bir bulguya rastlamadıklarını bizlere ilettiler. Bu bize iftara atanlar piyasada yoklar. Kızılpınar’a yapılan hizmet ortadadır. Belediye olarak yapılan perdelere 20 milyon TL harcanmıştır. Bu kişiler gerçekten neyin hesabını yapıyor anlamış değilim. Böyle kulaktan doğma şeylere inanmayınız” dedi. .
 

GELİR GİDERLER OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Faruk Korkmaz’ın konuşmasının ardından Meclis toplantısına geçildi. Saygı duruşunun ardından gündemin ikinci maddesinde 2012 yılı mali yılı gelir ve gider kesin hesapları görüşüldü. Mali Hizmetler Müdür Vekili Serpil Meriç tarafından okunan 2012 yılı mali yılı gelir ve gider kesin hesaplarında Gelirin 7 milyon 608 bin 535,57 TL, giderin ise 8 milyon 511 bin 62,83 olduğu ifade edildi. İlgili gündem maddesi Ali Kaya Bektaş, Yavuz Kütük ve İbrahim Eren’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise Belediye hisselerinin devri için encümene yetki verilmesi konusu karara bağlandı. Belediye hisselerinin devri için encümene yetki verilmesi İbrahim Eren’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10