Çorlu, Ergene Derin Deniz Deşarj’a üye oldu

Çorlu Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı olağan toplantısı önceki gün Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında gerçekleştirildi.

Çorlu 4.05.2013 00:19:00 0
Çorlu, Ergene Derin Deniz Deşarj’a üye oldu

 BAYSAN BAŞKANLIK ETTİ

Toplantıda ilk olarak 2012 yılı kesin hesabı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş.'ne üye olunması görüşülürken, ilgili gündem maddesi meclis tarafından kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde Atıksu Arıtma Tesisi ek protokolü yapılması için belediye başkanına yetki verildi. İçkili yer bölgesi talepleri, değerlendirilmek üzere İçkili Yerler Komisyonu'na havale edildi. İmar planı değişiklik talepleri görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na gönderildi.
 

KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de İmar Komisyonunun Raporları Belediye Meclis Üyesi Mimar Nazmi Aydoğmuş tarafından slayt gösterisi eşliğinde sunuldu. Komisyonun tavsiye niteliğindeki kararları meclis tarafından kabul edildi. Daha önce amatör spor kulüplerine yapılacak yardımlarla ilgili alınan kararda adı sehven "Sağlıkspor" şeklinde geçen spor kulübünün adının "Sağlık Mahallesi Spor Kulübü Derneği"; adı "Şifagücü" olarak geçen spor kulübünün adının ise "Çorlu Şifa Trakyagücü" olarak düzeltilmesi karara bağlandı.
 

GÜZERGAHLAR YENİDEN DÜZENLENECEK

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından şehir içi toplu taşıma güzergâhları ve İstanbul istikametinden gelen köy minibüslerinin güzergâhları konularının değerlendirilmesine geçildi.  Konuyla ilgili güzergâh belirleme komisyonu adına belediye meclis üyesi Yusuf Gümüş sunum yaptı. Güzergâh Belirleme Komisyonunun, İstanbul istikametinden gelen köy minibüslerinin aynı güzergâhı kullanmaları yönündeki raporu ve şehir içi toplu taşımada 3 yeni hattın açılmasını öngören çalışması meclisçe görüşülerek karara bağlandı. Toplantının ikinci oturumu 22 Mayıs’ta yapılacak.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10