İmam Hatip Lisesi inşaatı yükseliyor

Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı önceki gün yapımı devam eden Çerkezköy İmam Hatip Lisesi inşaat alanına giderek çalışmaları yerinde inceledi.

Çerkezköy 4.05.2013 00:20:00 0
İmam Hatip Lisesi inşaatı yükseliyor

 KABA İNŞAAT TAMAMLANMAK ÜZERE

Çerkezköy İmam Hatip Lisesi kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, “İnşaatın kabasının tamamlanmasına iki kat kaldı. Bu iki katın yapılabilmesi için kullanılacak beton ve demiri de tedarik ettik” dedi. İnşaat için kullanılacak betonun ismini vermek istemeyen bir sanayici tarafından karşılanacağını belirten Yazı, gerekli demirin ise yarısının yine ismini vermek istemeyen bir sanayici diğer yarısının ise Çerkezköy Belediyesi tarafından temin edileceğini kaydetti. 
 

BETONARME İŞLEMLERİ İKİ AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

Çerkezköy İmam Hatip Lisesi inşaatının betonarme çalışmalarının iki ay içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Sait Yazı, betonarme çalışmasının tamamlanmasının ardından duvar örme işlemlerine geçileceğini sözlerine ekledi.
 

İMAM HATİP’E SANAYİCİ VE İŞADAMLARI SAHİP ÇIKTI

Hedeflerinin Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’ni 2013-2014 eğitim-öğretim döneminin ikinci yarısına yetiştirmek olduğunu belirten Yazı, “Bunun başarılabilmesi için halkımızın yardım ve desteklerini bekliyoruz” dedi. Bu zamana kadar inşaat için gerekli yardımların Çerkezköy Belediyesi, sanayiciler ve işadamlarından geldiğine dikkat çeken Sait Yazı, “Çerkezköy esnafından bu zamana kadar istenilen düzeyde destek görmedik” diyerek sitemde bulundu. 
 

DÖRT AY ARA VERİLMİŞTİ

Okulun temelinin 13 Temmuz 2012’de atıldığını anımsatan Sait Yazı, “Bodrum ve ilk iki katın betonarme çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerek hava şartlarının elverişsiz olması gerekse maddi sıkıntılar yaşanması nedeni ile çalışmalara dört ay ara verilmişti. Şimdi tüm bu sıkıntıları geride bıraktık ve projenin en kısa sürede tamamlanması için çalışmalara başladık” diye konuştu. 
 

BÜTÜN BÖLGEYE HİTAP EDECEK

Yapılmakta olan Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin fiziki özelliklerinden bahseden Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, okulun 40 derslikli büyük bir eğitim-öğretim yuvası olacağını ifade etti. Yaklaşık bin 600 öğrencinin burada eğitim-öğretim göreceğini söyleyen Yazı, okulun Saray, Çerkezköy ve çevresi de dahil olmak üzere bütün bölgeye hitap edeceğini ifade etti.    
 

ESNAF DA TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

Çerkezköy İmam Hatip Lisesi kampus alanı içinde 200 yataklı bir öğrenci yurdu ve uygulama camiinin de yer alacağını söyleyen Sait Yazı, öncelikli hedeflerinin okulu en kısa süre içerisinde eğitim-öğretime hazır hale getirmek olduğunu kaydetti. Yazı, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin en kısa sürede eğitim-öğretime geçebilmesi için Çerkezköy esnafının da taşın altına elini koymasını istedi. Sait Yazı’ya incelemelerde Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce ve Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Eski Başkanı İsmail Karaöz de eşlik etti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10