“Bu millet seni çıktığın sandığa gömecektir”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kurucu Başkanı son başbuğ merhum Alparslan Türkeş’in oğlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, dün saat 10.30’da MHP İlçe Teşkilat?

Çerkezköy 4.05.2013 00:20:00 0
“Bu millet seni çıktığın sandığa gömecektir”

 KONVOY EŞLİĞİNDE KARŞILANDI

MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı yeni binasının açılışını yapmak üzere ilçemize gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş gişeler mevkiinde konvoy eşliğinde karşılandı. MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ile birlikte Çerkezköy’e gelen Türkeş, gişeler mevkiinde MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Merkez İlçe Başkanı Sertaç Alkaya, MHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Eser Önsel ve partililer tarafından karşılandı. MHP İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu’nun Yıldırım Tuğrul Türkeş’i karşılamaması ve açılış törenine katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.
 

BAŞBUĞUN SESİ KATILIMCILARI DUYGULANDIRDI

Çok sayıda aracın oluşturduğu konvoy ile ilçeye giriş yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, daha sonra MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı yeni binasının açılışını yapmak üzere Atatürk Caddesi Topçular Sokak’taki tören alanına geçti. Açılış Töreni İstanbul Mehteran Takımı’nın konseri ile başladı. Mehteran Takımı’nın konserinin ardından tören alanında Başbuğ merhum Alparslan Türkeş’in ülkücü gençlere yaptığı konuşmanın seslendirilmesi katılımcıların duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.  
 

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN AZİZ HATIRALARINI BİRLİKTE YAD EDİYORUZ

Programın açılış konuşmasını MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel yaptı. Türkeş, Türk Milliyetçilerinin cesur ve kararlı bir şekilde gerçekleştirdiği direnişin aziz hatıralarını birlikte yad ettiklerini belirterek başladığı konuşmasında, “Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in aralarında bulunduğu 23 şuurlu milliyetçinin, Türk Milleti’nin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarihte, sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşamaktayız” dedi. 
 

SANCILI BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Ülkenin sancılı ve sarsıntılı bir dönemden geçtiğine işaret eden Koray Önsel, çözüm süreci adı altında etnik tahrikler eşliğinde çözülme projeleri yürütüldüğünü öne sürdü. Bahse konu projenin hedefinde Türk Milleti’nin varlığı ve birliğinin olduğunu ileri süren İlçe Başkanı Önsel, “Türk Milliyetçilerinin bu tehlikeli niyet ve emellere her zaman verecek bir cevabı vardır ve her zaman karşısında duracaktır” diye konuştu.  
 

ÖNSEL İKTİDAR SÖZÜ VERDİ

Konuşmasının devamında ülkenin kaosa sürüklendiğini ve ekonominin dibe vurduğunu söyleyen Koray Önsel, milletin devletine güveninin kalmadığını kaydetti. Böyle bir ortamda Türk Milliyetçilerinin sergilediği birlikteliğin büyük önem arz ettiğini belirten Önsel, “Bu gidişatta yüreği en çok yanan, kardeşliğe en çok önem verenler bugün Çerkezköy’de toplanmıştır” dedi. Önsel, Türk adını göğsünü gere gere her zaman gururla haykıran bir iktidar için söz verdi. Önsel konuşmasının sonunda açılışı yapılan yeni teşkilat binasının da hayırlara vesile olmasını temenni etti.
 

ALDATMACA VE KANDIRMACA PARTİSİNİ BİRLİKTE ALT EDECEĞİZ

MHP Çerkezköy İlçe yönetimini, yeni teşkilat binasının açılışını 3 Mayıs Türkçülük Bayramı gibi anlamlı bir günde gerçekleştirdiği için tebrik eden MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, “Maalesef kendisinin Gürcü, eşinin ise Arap olmasıyla övünen bir Başbakan tarafından yönetiliyoruz” diyerek, ülkede Türklük kavramının silinmeye çalışıldığını savundu. 2014 yerel seçimlerinde belediyelerin kulelerinde üç hilalli bayrakların dalgalanmasını temenni eden Belen, “Aldatmaca ve Kandırmaca partisini alt edebilmek için hep birlikte çalışacağız” dedi ve açılışın hayırlı olmasını diledi.  
 

MEHTERAN TÜRK MİLLETİNİN GEÇMİŞİDİR

Düzenlenen etkinlik için ilçe yönetimine teşekkür eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise Mehteranın bu tür etkinliklerde değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Mehteranın Türk Milleti’ne geçmişini hatırlatmak açısından büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen Türkeş, Mehteranın Osmanlı ordusunun vazgeçilmez bir parçası olduğunu, atalarımızın mehteran eşliğinde vatan topraklarını korumak adına ölüme koşarak gittiğini ifade etti. Osmanlı ordusunun gelecek nesillere güzel bir vatan bırakabilmek adına savaştığını belirten Tuğrul Türkeş, “Osmanlı bunu yaparken ırk, din, dil ayrımı yapmıyodu” dedi ve bu güzel toprakları bin yıldır vatan yapan şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Tuğrul Türkeş ve Bülent Belen mehteran takımının seslendirdiği tüm marşlara eşlik etti.
 

ADAMDAKİ KAFAYA BAK!

AK Parti hükümetini, görevini milleti kardeşçe kucaklaştırıp kalkınmayı sağlamak olduğunu bilmeyen bir iktidar olarak niteleyen Tuğrul Türkeş, iktidarın hizmet için var olduğunu belirterek, “Bugünkü siyasi iktidar işsizlikle, ekonomik sıkıntılarla meşgul olması gerekirken, toplumu huzursuz etmek, bölmek için gayret gösteriyor. Neymiş! Açılım, saçılım, süreç… Akıllarına geleni söylüyorlar. Aynı zamanda da insanlar kardeşçe yaşasın diyenlere de öfke duyuyor, kin kusuyorlar. Onlara göre terörist makbul. Bizler ise hakaret edilmesi gereken insanlarız. Adamdaki kafaya bak!” ifadelerini kullandı. 
 

KENDİ TERÖRİSTİ OLARAK TARİF EDİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir konuşmasında “Ben bu milliyetçiliği ayaklar altına alırım” şeklinde söylemlerde bulunduğunu belirten Yıldırım Tuğrul Türkeş, “Senin o ayaklarını kırarlar. Bunları biliyor olman lazım. Sen kimsin ki? Her şeyde yalan dolan. Neymiş.. Teröristi affedecekmiş. Başbakan ‘Benim teröristim kötü de seninki iyi mi?’ diyor. Başbakan pkk’yı kendi teröristi olarak tarif ediyor. Al mübarek olsun. Al senin olsun. Fakat bu durumdan rahatsızlık duyan, bayrak inmesin ezan dinmesin diyen şerefli vatandaşlara da terörist tarifi yapıyor. Bunu hoş görmemiz mümkün değil” diye konuştu.  
 

63 KİŞİYİ ‘AKİL İNSAN’ ADI ALTINDA KENDİNE MEMUR ETTİ

Bir tarafta terörist başı Abdullah Öcalan, diğer tarafta ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu, arada memurların gidip geldiğini söyleyen Tuğrul Türkeş, vatandaşın bu duruma tepki gösterdiğini kaydetti. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan’ın 63 kişiyi ‘Akil İnsan’ adı altında kendine memur ettiğini ifade eden Türkeş, “Vatandaş bu akillere sorular soruyor. Akil olduklarını da kendileri iddia ediyor. Başbakan bu kez de soru soran vatandaşlara kızıyor. Bu ülkenin temiz vatandaşlarına en az teröristlere gösterdiğin kadar hoşgörü göstermek zorundasın. Göstermezsen bu millet seni çıktığın sandığa gömecektir” dedi.
 

ROZETLER TAKILDI

Tuğrul Türkeş konuşmasının ardından partiye yeni üye olanlara rozet taktı. Türkeş ilk rozeti 3 yaşındaKİ Aybala Aydemir’e taktı. Merhum Alparslan Türkeş döneminde 2 döneminde Çerkezköy Ülkü Ocakları başkanlığı yapan gazeteci Şaban Kardeş’e de parti rozetini Tuğrul Türkeş taktı.
 

KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER

Konuşmaların ardından kurdele kesimine geçildi. Yıldırım Tuğrul Türkeş, açılış kurdelesini, Bülent Belen, Enes Kaplan ve Koray Önsel ile birlikte kesti. Açılış törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ve MHP İl Başkanı Enes Kaplan’ın yanı sıra Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, MHP Merkez İlçe Başkanı Sertaç Aklaya, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Süleyman Kozuva ve 40 kişilik ekibi, MHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Eser Önsel, ÇTSO Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Asbaş, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol ve çok sayıda partili katıldı.
 

YENİ TEŞKİLAT BİNASINI GEZDİ

Katılımcılar açılış töreninin ardından yeni teşkilat binasını gezdi. Tuğrul Türkeş burada partililerle birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Türkeş ve beraberindeki MHP heyeti daha sonra Karaağaç Belediyesi’ni ziyaret etti. Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Karaağaç Beldesi hakkında kısa bir brifing verdikten sonra, Karaağaç Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında slayt eşliğinde sunum yaptı.
 

SIRA KAPAKLI’DA

Karaağaç Belediyesi’nin güzel çalışmalar yaptığını söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, ‘Sıra Kapaklı’da’ diyerek adeta Kapaklı Belediye Başkan Adaylığı için Özkan Yücel’e göz kırptı. Belediyeciliğin gönül işi olduğunu ifade eden Türkeş, “Siz vatandaşa bire bir hizmet ediyorsunuz. TBMM hizmetleri ise vatandaş tarafından hemen algılanan hizmetler değildir” dedi. Türkeş yerel yönetimler konusunda meclisten bazı kanunların çıktığını ve 13 ilin Büyükşehir olduğunu belirterek, “İl ve İlçe yapılanmalarında bir düzensizlik var. Beldeler neye göre kapatılıyor belli değil. İnşallah bizim iktidarımız döneminde tüm bu düzensizlikleri gidereceğiz” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10