2012 yılı kesin hesapları Meclis’ten geçti

Karaağaç Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

Kapaklı 10.05.2013 23:07:00 0
2012 yılı kesin hesapları Meclis’ten geçti

 OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na havale edilen konular görüşüldü. Toplantıda ilk olarak bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2012 yılı kesin hesapları görüşüldü. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 64.maddesi ve 5018 sayıla kamu mali yönetimi ve kontrol kanunun ilgili maddelerine istinaden hazırlanan 2012 mali yılı kesin hesapları üzerinde gerekli inceleme yapıldığı belirtilerek, 2012 mali yılı kesin hesap cetvelleri usulüne göre hazırlandığından belediyenin kesin hesap cetvellerinin meclise havalesi komisyonca uygun görüldü. Komisyonun aldığı karar da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 

HAZİRAN AYINA ERTELENDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Karaağaç Çorlu Taşımacılık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin dilekçesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Karaağaç Çorlu Taşımacılık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin vermiş olduğu dilekçenin komisyonca incelenmek üzere Haziran ayı Meclis toplantısına ertelenmesi yönünde aldığı tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 

PLAN TADİLATLARI GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen 682, 683, 684, 685 ve 702 nolu parsellerde 1/5000 ölçekli nazım imar plan tadilatının yapılması ve dördüncü gündem maddesinde bulunan 682, 683, 684, 685 ve 702 nolu parsellerde 1/1000 ölçekli nazım imar plan tadilatının yapılması konusuna ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Talepleri kabul eden komisyonun aldığı karar meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Toplantı, 314 ada 6 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım imar plan tadilatlarına ilişkin komisyon raporunun görüşülmesi ile devam etti. Komisyon imar planını Enser Şimşek’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul ederken, komisyonun tavsiye kararı Ensar Şimşek’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısında daha sonra 398 ada 2 parselde Küçük Sanayi alanı ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Yeterli Belediye yerinin olmamasından dolayı uygun yer tespitinin yapılması kararlaştırıldı. İmar Komisyonunun almış olduğu tavsiye kararı meclis tarafından da Enser Şimşek’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.  Meclis toplantısı, ilk oturumda İmar Komisyonuna havale edilen belde köy içi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notu revizyonu ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi ile devam etti. Komisyon köy içi 1/1000 ölçekli Nazım imar plan notu revizyonunu araştırmak üzere Hazarin ayı meclis toplantısında tekrar görüşülmesi kararına vardı. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. 
 

YARDIM DİLEKÇELERİNE RED

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Yılmaz Mert ve üye Enser Şimşek’in 5 Nisan tarihli vermiş oldukları istifa dilekçeleri komisyonca uygun görülmedi. Komisyon Karaağaç Belediyesi Kuran kursunun, Karaağaç Hicret Camisi’nin, Fatih Mahallesi Merkez Camisi’nin yardım talepleri ile Meclis Üyesi Aytekin Odunci tarafından verilen Şehit Kadir Dadaş Parkı’nın ihtiyaçları taleplerinin belediyenin yeterli bütçesinin bulunmadığı gerekçesi ile reddedildi.  Komisyonun aldığı red kararı da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 

ENGELLİLER SAFRANBOLU’YA GİDECEK

Yardım talepleri arasında yer alan Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği’nin 10-16 Mayıs Engelliler haftasını nedeniyle 18-19 Mayıs tarihlerinde 45 kişilik otobüs ile engelli vatandaşların Karaağaç Belediyesi tarafından Safranbolu’ya götürülmesi dilekçesi de komisyonca uygun görülmedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Tüm yurtta kutlanan Engelliler Haftasında engelli vatandaşlarımızı sevindirelim. Onlara psikolojik destek olma adına bu projeyi tekrar bir gözden geçirelim” diye konuştu. Engellilerin Safranbolu’ya Karaağaç Belediyesi tarafından götürülmesi Yıldırım Büyükbaş ve Çetin Özhan’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10