“Türkiye’de yaşayan herkes Türk üst kimliğinde birleşmeli”

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, Türk Dil Bayramı dolayısıyla dün Kapaklı ve Karaağaç’ta çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Kapaklı 15.05.2013 00:16:00 0
“Türkiye’de yaşayan herkes Türk üst kimliğinde birleşmeli”

 TEŞVİK EDİCİ ÇALIŞMALAR YAPILMASINI İSTEDİ

Bu yıl 736’ncısı kutlanan Türk Dil Bayramı dolayısıyla ilk olarak beraberindeki partililerle birlikte saat 10.00’da Kapaklı Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret eden Varol, Türk Dil Bayramı münasebetiyle MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı olarak bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Türk Dil Bayramı dolayısıyla ilçede Türkçe isim altında faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret ederek, kendilerine Türk Bayrağı hediye edeceklerini söyleyen Varol, Kapaklı Belediyesi’nin de bundan sonra yeni açılacak olan ve mevcut işyerlerini Türkçe isim kullanmaları adına teşvik edici çalışmalar yapmasını arzuladıklarını söyledi.  
 

 

 

DİL BİZİM HER ŞEYİMİZ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek Hayri Varol ve beraberindekilere teşekkür etti. Türkçe’nin düzgün bir şekilde kullanılması gerektiğini vurgulayan Başkan Mandalı “Dil bizim her şeyimizdir. Dilimize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. Türkiye coğrafyasında yaşayan herkesin Türk üst kimliğinde birleşmesi gerektiğini söyleyen Mandalı, ilçede mevcut ve yeni açılacak işyerlerinin Türkçe isim kullanmaları noktasında teşvik edici çalışmaları yapılması için gerekli talimatları vereceğini belirtti.
 

BAYRAĞI ÖPEREK TESLİM ALDI

Ziyarette Hayri Varol, İrfan Mandalı’ya ay yıldızlı bayrak hediye ederken, Başkan Mandalı da kendisine hediye edilen bayrağı öperek teslim aldı. Hayri Varol ve beraberindeki partililer Kapaklı Belediyesi ziyaretinin ardından ilçede Türkçe tabelalı işyerlerini ziyaret ederek işyeri sahiplerine Türk bayrağı hediye etti.
 

TÜRKÇE’YE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Hayri Varol ve partililer, ziyaretlerini Karaağaç ile sürdürdü. Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel’i makamında ziyaret eden Varol ve beraberindeki heyet, Türkçe’ye sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, Özkan Yücel’den de mevcut ve yeni açılacak işyerlerinin Türkçe isim kullanmaları adına teşvik edici çalışmalar yapılmasını istedi.
 

KATKI SAĞLAYACAK HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYI YAPACAĞIZ

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel de “Vatandaş elbette kendi açacağı işyerine istediği ismi verebilir. Fakat Belediye olarak, yeni açılacak olan iş yerlerine Türkçe isim verilmesi konusunda teşvik edici çalışmalar yürütebiliriz. Türklük ve Türkçe son zamanlarda unutulmaya yüz tuttu. Biz, Türkiye Cumhuriyeti Karaağaç Belediyesi olarak Türkçe’nin yaşatılmasına katkı sağlayacak her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10