Obeziteyle mücadele için yürüdüler

Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, Çerkezköy Toplum Sağlığı Müdürü Olcay Palak önderliğinde ‘Hareket Hayattır’ sloganıyla obeziteye dikkat çekmek için yürÃ

Çerkezköy 17.05.2013 18:20:00 0
Obeziteyle mücadele için yürüdüler

HAREKET HAYATTIR

Önceki akşam saat 18.00’da Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı önünden başlayan ve yaklaşık 30 personelin katıldığı yürüyüşte sağlık personelleri ellerinde “Obeziteye Hayır”, “Obeziteye Dikkat Et. Sağlık İçin Hareket Et”, “Sağlıklı Olmak İçin Yürüyorum”, “Sağlıklı Yaşam Harekettir”, “Dünya Sağlık için Hareket Et”, “Çerkezköy yürüyor, yüzler gülüyor”, yazılı dövizler taşıdı.
 

“2 MİLYARA ULAŞMASI TAHMİN EDİLİYOR”

Dünyada giderek yaygınlaşan ve dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen obezitenin önlenebilir bir sağlık problemi olduğunu ifade eden Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Olcay Palak “Obezite, yani aşırı şişmanlık, yaşam kalitesini ve süresini anlamlı derecede etkilemektedir. Dünyada özellikle gelişmiş ülkelerin en önemli sağlık sorunu olan obezite artık ülkemizde de önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Dünya sağlık örgütü verilerine göre dünyada 1.6 milyar kişi fazla kilolu ve bunların 400 milyonu da obezdir. 2015 yılında bu rakamların 700 milyon ve 2 milyara ulaşması tahmin ediliyor” diye konuştu.
 

“YÜZDE 50’YE YÜKSELDİ”

Yapılan araştırmalara göre, Türk erkeklerinin dörtte birinde, kadınlar da yarıya yakınında obezitenin belirlendiğini belirten Palak “Bu oran 10 yıl önce çok daha az iken günümüzde erkeklerde iki kat artmış, 50 yaş üzeri kadınlarda da yüzde 40’tan az iken yüzde 50’ye yükselmiştir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekme ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı artırmak, sağlık davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için “ 10 Mayıs Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlenmiştir” dedi. 
 

“BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Palak “Hareketsiz meslek gruplarından biri olan masa başında çalışan kişilerin, çalışma saatlerinin büyük bir kısmını sandalyede oturarak, bilgisayar karşısında çalışarak getiren bu meslek grubu insanlarda özellikle bilek, dirsek, boyun, bel ve sırt ağrıları çok fazla görülmektedir. Özellikle masa başında çalışanların daha çok beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmekte ve günde yarım saat egzersizi alışkanlık haline getirmeleri büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
 

İKİ KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Olcay Palak’ın konuşmasının ardından etkinliğe katılan sağlık personelleri Tepe Emlak Piknik alanında iki kilometre yürüdü.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10