Beden dili anlatıldı

Özel Optimed Hastanesi idaresi tarafından düzenlenen programla Beden Dili konusu anlatıldı. Hastane çalışanlarına yönelik verilen eğitim seminerine, konuşmacı olarak Uluakademi Eğitim-Danışmanlık Hizmetl

Çerkezköy 19.05.2013 22:23:00 0
Beden dili anlatıldı

 Çerkezköy Haber – Uluakademi Eğitim-Danışmanlık Hizmetlerinden Nilgün Ulu, Optimed Hastanesi çalışanlarına Beden dilini  anlattı.


BEDEN DİLİ DAHA ETKİLİ
Optimed Hastanesi idaresi tarafından önceki gün saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda personele yönelik eğitim semineri düzenlendi. Konusu beden dili olan eğitimi, Uluakademi Eğitim-Danışmanlık Hizmetlerinden Nilgün Ulu sundu. Dilsiz bildirişim olarak tanımladığı beden dilinin anlaşılır olması bakımından konuşulan dil ile mukayese edilmeyecek derecede önemli olduğuna dikkat çeken Nilgün Ulu “İnsanoğlu çok karmaşık bir yapıda yaratılmıştır. İnsanların birbirlerini anlayabilmesi için çoğu kez konuştukları lisan, anlatmak istediklerini ifade etmiyor. Oysaki beden dili birçok cümle ile anlatılmak istenen olayı daha etkili bir şekilde anlatabiliyor. Beden dili her kültürde farklı şekillerde kullanılıyor. Ülkeler arasındaki farklılık bölgesel farklılıkların çok üzerindedir.” şeklinde konuştu.

EN ÇOK KULLANDIĞIMIZ DİL
Sözlü iletişimin günlük hayatta yüzde 10, ses tonunun yüzde 30 ve beden dilinin ise yüzde 60 oranında kullanıldığını ifade eden Nilgün Ulu sözlerine şöyle devam etti: “Yapılmış olan tespitler beden dilinin insanımız tarafından yüzde 60 oranında kullanıldığı sonucuna varılmıştır. Bu sayının bizim hayatımıza bakıldığında gerçek oranı vermediği görülüyor. Gerçek tespitler beden dilinin yüzde 93 oranında kullanılmış olduğunu gösteriyor. Sorulan bir soruya hayır yerine başını yok manasında yanlara ya da arkaya doğru sallayarak cevap veren insanların sayısı daha fazladır.”

İNSANININ İLK ÖĞRENDİĞİ DİL BEDEN DİLİDİR
En büyük sembolün kullanılan kelimeler olduğunu, sözlü iletişimin bitmiş olmasına rağmen beden dilinin devam ettiğini söyleyen Nilgün Ulu “Beden dili genellikle zamanla kazanılan bir özelliktir. Sürekliliği olan bir iletişim sistemidir. İki insan arasında tartışma bitse de beden dilinin ifadeleri devam etmektedir. Bu nedenle tartışan iki kişiden çok daha fazla etkili olmaya çalışanı bulunduğu yerden başka bir yere çıkarılır. Sessiz iletişim, insanoğlunun evrende öğrendiği ilk dildir” dedi.

GÜLE EĞLENE BEDEN DİLİ
Nilgün Ulu, kadın erkek ilişkilerinde ve iş hayatında bölgesel kültürlerin beden diline yansımasını mizahi bir dille Optimed Hastanesi çalışanlarına anlattı. Seminere Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Ayhan Arslan,  Optimed Hastanesi Başhemşiresi Sevda Sümbül,  hastane Müdürü Süleyman Yılmaz ve hastane personeli katıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL  

0282 726 91 91
0282 747 65 10