Öğrenciler 15 fidanı toprakla buluşturdu

Kızılpınar’da eğitim ve öğretim veren Kızılpınar İlkokulu’nda okuyan öğrenciler önceki gün Kızılpınar Şehitlik Parkı’nda 15 fidan dikti. Okul yönetimi ve öğrenciler Kızılp

Çerkezköy 20.05.2013 19:52:00 0
Öğrenciler 15 fidanı toprakla buluşturdu

 PROGRAM DÜZENLENDİ

Önceki gün Kızılpınar Şehitlik Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Okul Müdürü Ergun Hamzalı, Müdür Yardımcısı Çağdaş Çeliköz, Rehber Öğretmeni Cemal Sabırlı, Türkçe öğretmeni Pınar Korkmaz ve okulun 6/D sınıfı öğrencileri katıldı.
 

“DOĞAYI KORUMAYI ÖĞRENDİLER”

Programda konuşan Türkçe Öğretmeni Pınar Korkmaz “Ağaçlar yaşamdır projesinde çocuklarımıza ağaç sevgisini kazandırmak, koruma bilinci oluşturmak amacıyla böyle bir sosyal etkinlik düzenlemek istedik. Fidanların dikimi konusunda okulumuzun Rehber öğretmeni Cemal Sabırlı Kızılpınar’a yakın zamanda yapılan şehitlik anıtına dikilmesinde rehberlik etti. Böylece çocuklarımız doğayı korumanın yanında beldemizde yapılan tarihi mekanları ve anıtsal mekanları öğrendiler. Bu sayede savaşlarda hayatını kaybetmiş şehitlerimize saygı duymasını öğrendiler. Fidanları okulumuza kazandıran Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve mülki amirlere teşekkür ediyorum” dedi.
 

İDARECİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Sosyal sorumluluk gerçekleştiren okul yönetimine ve öğretmenlere teşekkür eden Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz “Bu projeyi hayata geçiren Türkçe öğretmeni Pınar Korkmaz ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum. Liderler yaparlar, yöneticiler ise bunlara sahip çıkarlar. Kızılpınar Belediyesi olarak sizlerin sahip çıkacağınız geçmişi sergiledik. Gelecek yarınlarımız bu şehitlik parkı ile gurur duyacaklar” dedi.
 

 

 

“HAYATINIZ VE GELECEĞİNİZ OLACAKTIR”

Korkmaz “Şehitlik parkındaki ağaçlandırma çalışmalarını bizlerden önce düşünüp hayata geçirdiniz. Bu eksikliği gördüğünüz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. İşte yöneticilik budur. Bugün bir araya gelerek fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Bugün diktiğiniz fidanlar sizin hayatınız ve geleceğiniz olacaktır. O ağaçlar büyüdükçe sizlerde büyüyeceksiniz” ifadelerini kullandı.
 

“ÖMÜR BOYU KORUYACAKLAR”

Projeyi düşünen öğretmenlerine teşekkür eden Okul Müdürü Ergun Hamzalı “Yaklaşık 15 fidanı öğrencilerimize paylaştırdık. Bu öğrencilerimiz üçerli grup şeklinde bu fidanları bir ömür koruyacaklar” dedi. Konuşmaların ardından Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Okul Müdürü Ergun Hamzalı, Müdür Yardımcısı Çağdaş Çeliköz, Rehber Öğretmeni Cemal Sabırlı, Türkçe öğretmeni Pınar Korkmaz öğrenciler ile birlikte fidanları Şehitlik parkında bulunan alanda toprakla buluşturdular.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10