Girişimci adaylarına sertifikaları verildi

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol çerçevesinde ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ ni tamamlamış olan 30 kursiyere sertifika

Çerkezköy 20.05.2013 19:53:00 0
Girişimci adaylarına sertifikaları verildi

 ÇTSO Konferans Salonu’nda dün saat 15.30’da düzenlenen sertifika törenine KOSGEB Tekirdağ Müdürü Özay Cebeci, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim, Meclis Başkan Yardımcıları Ayla Nalcı, Seyfettin Belek, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Selvili, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Asbaş, İsmet Bilecen, Tahsin Kırmızıgül, Cüney Gürsoy, kursiyerler ve kursiyer yakınları katıldı. 

 

GİRİŞİMCİLİK RİSK DEMEKTİR

Sertifika töreninde konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, girişimciliğin etrafa farklı bir bakış açısıyla bakma ve bakarken de fırsatları değerlendirebilme süreci olduğuna işaret etti. Tever “Girişimci risk alarak geliştirme ve yenilik yapan kişidir. Bölgemiz ekonomisinin canlanması ve kurulacak yeni işletmelerin istihdam yaratması siz değerli girişimcilerden en büyük beklentimizdir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaşması amacıyla uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmiştir. Çerkezköy’de iş kurmak isteyen siz girişimci adaylarımıza yardımcı olacak KOSGEB desteklerinden faydalanacağınızı düşünüyorum” diye konuştu.
 

PAZAR ÖNCELİĞİNİZ OLMALI

Sertifika töreninde konuşan Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci de, ÇTSO’nun 2010 yılından beri çalışmalar gerçekleştirdiğini ve bu çalışmalar sonucunda istihdama önemli oranda katkı sağladığını belirtti.  Özay Cebeci, “70 Saatlik  ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’sonucunda yüz bin TL ye ulaşabilmek için bir anahtar almaya hak kazandınız. Hedefinizde olan iş fikirlerinizin değerlendirildiğini bilmenizi istiyorum. Büyük iş fikirleri ortaya koymanız her zaman temenni ettiğimiz şeydir. Bunu yaparken pazarlama işi yapmanız ve bunu da en güzel şekilde değerlendirmeniz gerekiyor. İşletmenizin içerisi nasıl olursa olsun, pazar oluşturmakta sıkıntılar yaşıyorsanız bu sizin başarısızlığınız demektir. Hep ama hep dışarıda olmalısınız. Müşterinin nabzını tutabilmelisiniz. Sizden ayrılan müşterinin ne düşündüğünü tespit edebilmelisiniz” dedi.
 

İŞ KURMA ORANI TEKİRDAĞ’DA YÜZDE 9

Genelde 82 eğitim programı verdiklerini belirten Cebeci “82 eğitim programımız sonucunda 2 bin 280 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı. Bunlardan 131 kişinin iş kurmasına vesile olduk. Dünya ortalamasına göre kursiyerlerimizin yüzde 5'i iş kurmaktadır. Tekirdağ’da bu oran yüzde 9’dur. 365 kursiyerimizden 131’i bayan olup 74’ü iş yeri kurdu. Bu da yüzde 57'ye tekabül etmektedir” diye konuştu. 
 

17 İŞLETME DESTEKLE AÇILDI

Çerkezköy’e dair değerlendirmeler de yapan Cebeci “Çerkezköy’de ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ sonrasında 17 işletme açılmış olup bu işletmelerin 5 i bayanlar tarafından kurulmuştur. KOSGEB sizler için uzmanlar tayin ediyor. Bu uzmanlarla irtibat halinde olmanız destek almanızı kolaylaştıracaktır. Ben şimdiden işlerinizde başarılar diliyorum” dedi. 
 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Konuşmalar sonrasında sertifika törenine geçildi. 70 saatlik eğitim sonrasında kursiyerlere sertifikaları ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, KOSGEB Tekirdağ Müdürü Özay Cebeci, ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim ve Meclis Başkan Yardımcıları Ayla Nalcı tarafından verildi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10