Festivalden ödülle döndüler

Çorlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Bulgaristan’ın Topolovgrad (Kavaklı) şehrinde bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslar Arası Komedi Tiyatrosu Festivalinde ikinciliği elde etti.

Çorlu 21.05.2013 19:31:00 0
Festivalden ödülle döndüler

 GEÇEN YIL BİRİNCİ OLMUŞTU

13-19 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 18’incisi düzenlenen Topolovgrad Uluslar Arası Komedi Tiyatrosu Festivali’nde, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan ve Türkiye’den katılan 19 tiyatro topluluğu oyunlarını sahneledi. Söz konusu festivale ilk kez 2012 yılında “Yalancı Aranıyor” adlı oyunuyla katılarak 1’incilik derecesini elde eden Çorlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu, bu sene “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı oyunuyla Bulgaristanlı tiyatro severlerin karşısına çıktı.
 

EN İYİ YARDIMCI KADIN

“Entrikalı Dolap Komedyası” adlı oyunla ikinciliğe layık görüldüğünü öğrenen Çorlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun yönetmen ve oyuncuları ile Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, büyük bir sevinç yaşadı. Ayrıca oyunun yönetmen ve oyuncusu İmren Gözde, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Tayfun Tospacı en iyi erkek oyuncu ve Semahat Dede en iyi kadın oyuncu, Aydan Aydın en iyi yardımcı kadın oyuncu, Berkay Akbulut ise en fazla gelecek vaat eden genç oyuncu dallarında aday gösterildiler.
 

2 ÖDÜL ALDILAR

Çorlu Belediyesi Tiyatro Topluluğu adına 2’ncilik ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülünü alan Yönetmen-Oyuncu İmren Gözde, “Bizleri bu ödüle layık gören jüri ve Topolovgrad Belediyesi ile halkın misafirperverliğine teşekkür ederim” dedi.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10